English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Hell Ride (2008)

Η ιστορια δυο αδελφοτητων μηχανοβιων εμφανιζει μπροστα στα ματια μας μια αιματηρη κοντρα που κραταει 32 ολοκληρα χρονια. Ο καιρος εχει ερθει για να κλεισουν καποιοι λογαριασμοι..

O Larry Bishop σκηνοθετει και πρωταγωνιστει στην ταινια αυτη, της οποιας την πλοκη εχει ο ιδιος γραψει. Για εμπορικους λογους (καθαρα και μονο) θα δουμε την γνωστη πλεον ταμπελα "Quentin Tarantino Presents", ομως μην εχετε καμμια ουτοπικη σκεψη περι αυτου.

Η σκηνοθεσια, οπως και ολοκληρη η ταινια, προσπαθει απεγνωσμενα να μιμηθει τα γνωστα επη του παρελθοντος που εχουν χαρακτηρισει τον Ταραντινο ως μοναδικο. Η παρουσια του εδω ως παραγωγου, δεν σωζει την κατασταση δυστυχως. Στα μερη οπου η σκηνοθεσια θα αποδεικτει χαωδης και κουραστικη, η φωτογραφια θα αποτυπωσει τις τασεις του '70 και την θεοποιηση των μηχανων. Οι διαλογοι ειναι αστειοι και προσβλητικοι για την νοημοσυνη των θεατων, κατι το οποιο γινεται εμφανης απο τον ηθοποιο Dennis Hopper ο οποιος βρισκεται σε μια πραγματικα απεγνωσμενη ερμηνεια. Η μουσικη συνοδεια του Daniele Luppi ειναι Ταραντιν-ικη αλλα οχι αρκετα δυναμικη.

Ο Larry Bishop ειναι ο Pistolero και η αληθεια ειναι πως, ο χαρακτηρας του, τοσο λογω μακιγιαζ οσο και λογω εκφρασεων, θα θυμισει τον Διαολο τον ιδιο. Εξυπνος και συναμα βαρεμενος, γυναικας (υπερβολικα..) και προστατευτικος, προδομενος και προδοτης, πατερας και αρχηγος θα καταφερει στο τελος να φερει εις περας την υποσχεση του σε μια νεκρη Ινδιανα. Θα πεισει στο βαθμο που ο χαρακτηρας του αξιζει σημασιας.

Ο Michael Madsen (Kill Bill) ειναι ο The Gent, συμ-πορευτης του Pistolero. Δεν εχει καποια ιδιαιτερη ερμηνεια αλλα δεν θα χρειαστει να κουραστει ωστε να δοσει πνοη στον επιφανειακο χαρακτηρα που του ελαχε. Ο Eric Balfour (24) ειναι ο πιτσιρικας Comanche. Δυναμικη η παρουσια του, ισως καταφερει να περισωσει κατι απο το συνολο μαζι με τον Bishop. Ο σκληρος Vinnie Jones ειναι ο αρχηγος των "κακων", Billy Wings και αποτελει ισως τον μονο ειλικρινη χαρακτηρα της ταινιας - κακος και φονικος θα αποτελεσει το αντιπαλο δεος απο μονος του.

Δυο μεγαλοι του κινηματογραφου συμμετεχουν επισης. Ο David Carradine (Kill Bill) θα ικανοποιουσε τους φιλους του Kill Bill με την αιματηρη και γεματη πονο τελευταια του σκηνη. Στον ρολο του The Deuce θα μας χαρισει ισως την μοναδικη αξιολογη σκηνη της ταινιας, σε ενα πονηρο και γεματο ενταση διαλογο - μονολογο με τον Pistolero. Απο την αλλη, ο Dennis Hopper σε εναν πραγματικα ανισο ρολο θα υποδυθει τον Eddie Zero. Εκ φυσιογνωμιας και μονο θα δωσει μια ανασα στο συνολο ομως θα πεσει θυμα του κακου σεναριου και της επιφανειακοτητας των χαρακτηρων.

Εκτος απο τις μηχανες, η ταινιας ξεχωριζει για τις πανεμορφες, σεξι και ιδιαιτερως προστυχες γυναικειες παρουσιες. Leonor Varela, Laura Cayouette, Julia Jones, Cassandra Hepburn, Tracy Phillips θα φερουν φωτια στα μπατζακια σας και θα προκαλεσουν την φαντασια σας. Οσο χυδαια ακουγεται, ειναι 10 φορες χειροτερο στην ταινια.

Μια προσπαθεια (απο τις αρκετες τελευταια) αντιγραφης - μιμησης του Ταραντινο, με την εμπορικη "συμμετοχη" του. Ο Larry Bishop δεν καταφερνει να συγκροτησει ενα δεμμενο συνολο, και επειτα απο ενα ενδιαφερον 10 λεπτο, η ταινια καταντα προβλεψιμη, βαρετη και επαναλαμβανομενη (οι διαλογοι ειναι πραγματικα κακοι) χωρις ιδιαιτερη δραση. Πολλες σκηνες ειναι ανεξηγητες και αγνωστου προελευσεως ενω αλλες θα μπορουσαν να φτασουν υψηλα επιπεδα αν ειχαν διαφορετικη φιλοσοφια. Οι φιλοι του Ταραντινο καλο ειναι να την αποφυγουν ενω οι τολμηροι ας την δοκιμασουν.

Για ανδροπαρεα (και μονο!), για ενηλικους με μπυρες στο χερι και μηχανη στο πεζοδρομιο, για οσους θελουν ενα μαρτυρικο θανατο του Bill και για οσους θελουν να χαραμισουν 80 λεπτα απο την ζωη τους σε ενα κακο αντιγραφο, βγαλμενο απο τα βαθη των '70s - ο μυθος του καουμπόι της μηχανης δεν αξιζει τιποτα περισσοτερο απο 6/10 (και αυτο κυριως λογω των ομορφων παρουσιων!), συμφωνο σχεδον με το 5,7/10 του IMDb.

1 scary σχόλια:

Η βρωμια και το dirty ride στο μεγαλειο τους. Ομορφες, μα πολυ ομορφες παρουσιες σε ενα ανουσιο συνολο.

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More