English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)

Η γνώστη οικογένεια μπλέκεται σε νέες περιπέτειες. Ο γιος έχει πλέον μεγαλώσει και οι γονείς έχουν πάρει σύνταξη. Μία εκπληκτική όμως ανακάλυψη, θα περιπλέξει τα πράγματα καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν απολυταρχικό και αιμοδιψή Αυτοκράτορα ο οποίος γύρισε για να διεκδικήσει την βασίλειά του, σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο γύρω του.

Ο Rob Cohen σκηνοθετεί την τρίτη συνέχεια των ταινιών "Μούμια". Οι πρωταγωνιστές είναι λίγο πολύ οι ίδιοι, με την αισθητή απουσία της Rachel Weisz, ενώ τα δολάρια που επέστρεψε στους παράγωγους της είναι μέχρι στιγμής αρκετά (βασιζόμενα στο Αμερικανικό box office καθώς στην χώρα μας θα προβληθεί την δεύτερη βδομάδα του Σεπτέμβρη).

Η σκηνοθεσία είναι γρήγορη ακολουθώντας ένα γεμάτο σενάριο με μπόλικο χιούμορ και άφθονη δράση. Τόση δράση που σου δίνει την εντύπωση ότι η ταινία διαρκεί 3-4 ώρες. Οι διάλογοι είναι καλαίσθητοι και μετρημένοι, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι λίγο φλύαροι. Τα γραφικά θα κλέψουν την παράσταση καθώς είναι φανερό πως έγινε αρκετή επένδυση σε αυτά. Ο ήχος είναι αλάνθαστος καθώς θα ακούσετε και τον πιο μικρό κόκκο άμμου στα ηχεία σας. Τα κουστουμιά είναι καλοσχεδιασμένα ενώ η σκηνογραφία θα σας μαγέψει, αφού πρώτα σας δροσίσει.

Ο Brendan Fraser παραμένει ο Rick O'Connell, ο δαιμόνιος τυμβωρύχος. Παρουσιάζεται αρκετά ώριμος στην ερμηνεία του, θυμίζοντας ολίγον από Χάρισον Φορντ των παλιών και καλών Indiana Jones, συνδυάζοντας χιούμορ, ένταση, δράση, λίγο από δράμα και άφθονη κίνηση. Είναι σίγουρα ένας καλός υποστηρικτής της ταινίας και θα πείσει στις απαιτήσεις του ρόλου του. Αποτελεί μεγάλη έκπληξη ότι θα δέσει με το καστ σε πολύ μεγάλο βαθμό, χαρίζοντας μας αρκετές καλές στιγμές αλλά και ατάκες.

Η κουκλάρα Maria Bello θα αντικαταστήσει τελικά την ταλαντούχα Rachel Weisz, ως η κύρια O'Connell. Δένει καταπληκτικά με τον Fraser με στιγμές "αλληλοσυμπλήρωσης" διαλόγων κατά την διάρκεια της ταινίας που είναι απλά απολαυστικές. Θα πείσει ως προς τον ρόλο της σαν μητέρα αλλά είναι αλήθεια πως της λείπει η ωμότητα και η "βρωμιά" της ερμηνείας της Weisz, ιδίως στις σκηνές δράσης. Συνολικά, θα γεμίσει κάδρα και αναμφίβολα θα τα ομορφύνει. (θα συμμετάσχει και στην επομένη ταινία The Mummy 4: Rise of the Aztec το 2010)

Ο κύριος Jet Li επανέρχεται με έναν ρόλο που του ταιριάζει, ως ο κακός αμμώδης και κακόκεφος αυτοκράτορας. Θα τον απολαύσουμε σε 1-2 μεγάλης διάρκειας σκηνές με αρκετή δράση και όμορφη χορογραφία (η οποία θα θυμίσει κάποια από τα αριστουργήματα του παρελθόντος), ενώ οι "μεταμορφώσεις" του θα δέσουν κατά κάποιο τρόπο με την συνολική ερμηνεία του.

Για άλλη μία φόρα θα μας χαρίσει άφθονο γέλιο ο John Hannah στον ρόλο του φοβητσιάρη εξάδελφου Jonathan Carnahan. Δεν αποτελεί την καλύτερη ερμηνεία του σε σύγκριση με τις 2 υπόλοιπες ταινίες, όμως θα μας χαρίσει εκπληκτικές σκηνές με βρετανική προφορά και αντίστοιχο χιούμορ. Η κινεζούλα Isabella Leong στον ρόλο της Lin, είναι δραστήρια και αρκετή στον ρόλο της. Θα ομορφύνει το κάδρο ενώ θα προσφέρει καλές στιγμές με τον Alex.

Ο Alex, ο υιός των O'Connerry, μεγάλωσε και θα δούμε τον Luke Ford στον ρόλο του. Η αλήθεια είναι πως θα κλέψει την παράσταση ο πιτσιρίκας Αυστραλός. Η ερμηνεία του θα θυμίσει αρκετά από Fraser, χαρακτηριζόμενη και αυτή από το χιούμορ αλλά και την άφθονη δράση. Θα δέσει εκπληκτικά με τους "γονείς", υποστηρίζοντας το δεμένο σενάριο. Αρκετός και ελκυστικός.

Από τις λίγες φορές (ίσως έπειτα από τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών?) οπού η συνέχεια μίας ταινίας είναι ανώτερά της αρχικής. Η Τρίτη Μούμια έχει περισσότερη δράση και από τις 2 πρώτες μαζί, συμπιεσμένη βέβαια αλλά θα υποστηρίξει τον λόγο υπάρξεως της χωρίς να κοροϊδεύει το κοινό που θα επιλέξει να την δει.

Άφθονο χιούμορ και δράση με όμορφα γραφικά και σκηνικά, για τους Κινέζους φίλους, τους λάτρεις χαμένων πολιτισμών και τους πιστούς του Indy, για ολόκληρη την οικογένεια και για παρέες, στο σπίτι η ακόμα και στο σινεμά (γιατί όχι?) δεν βρίσκω λόγο να της αποδώσω λιγότερο από 7/10 - εστιάζοντας αποκλειστικά σε αυτό που θέλει να προσφέρει στο κοινό -, εν αντιθέσει με το αρκετά χαμηλό 5,3/10 του IMDb.

δειγμα διαλογων:

Jonathan Carnahan: Ah! My ass is on fire! My ass is on fire! Spank my ass. Spank my ass!

edit: Στα πλαισια της συνεργασιας του συγγραφεα με το Cinemascope.

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More