English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

The Happening (2008)

Η φυση επαναστατει και μεσω τοξινων της χλωριδας, οι ανθρωποι.. αυτοκτονουν.

Πραγματικα, ολοκληρη η πλοκη μπορει να εγκλωβιστει στην παραπανω προταση. Ο Σιαμαλαν τα καταφερε και παλι. Περιμενα αρκετο καιρο να ηρεμησουν οι γνωμες για αυτην ταινια ωστε να την δω οσο πιο αντικειμενικα θα μπορουσα.. Τελικα, τα ποστερ (σας παραθετω 3 που βρηκα) φτιαχτηκαν ωστε να κοροιδεψουν τους ανυποψιαστους θεατες.

Ημουν πεπεισμενος οτι μετα το Lady In The Water (2006), ο δημιουργος της Εκτης Αισθησης (1999), δεν θα μπορουσε να βγαλει χειροτερη ταινια.. γιατι παντα να εχω αδικο?

Ο M. Night Shyamalan γραφει και σκηνοθετει μια ταινια που ακομα και οι φανατικοι της Greenpeace δεν θα εχουν το κουραγιο να δουν. Η σκηνοθεσια ειναι χαωδης, οπως και η σκηνογραφια. Πρασινο παντου, ελλειψη ενος στεγανου και δομημενου σεναριου, αστειοι διαλλογοι, ανυπαρκτες ερμηνειες, καμμια ανατροπη στην πλοκη, καμμια αγωνια, χασιμο χρονου.

Το μονο που αξιζε η πραγματικα ομορφη μουσικη υποκρουση του κυριου James Newton Howard η οποια ομως ηταν αχρειαστη σε καποιες σκηνες καθως δημιουργουσε το αντιθετο συναισθημα απο αυτο που ισως θα επρεπε..

Πρωταγωνιστης ο Mark Wahlberg στο ρολο του καθηγητη - ερωτευμενου - ηρωα - βλαμμενου Elliot Moore. Πραγματικα η ερμηνεια του ειναι παιδικη. Η μονικη εκφραση στο προσωπο ειναι της κατηγοριας "δεν καταλαβαινω τι γινεται γυρω μου, δεν μπορω να σκεφτω γρηγορα, εχω κενα". Προσωπικα με απογοητευσε πριν με εκνευρισει.

Χαριτωμενη η 20αρα Zooey Deschanel σε εναν αχαρο ρολο - αυτον της Alma Moore. Γεμισε το καδρο και εκανε καποιες σκηνες ενδιαφερουσες.

Το υπολοιπο καστ ηταν επισης χαμενο υπο τις οδηγιες μιας πραγματικα κακης σκηνοθεσιας.

Το κριμα ειναι πως στο σεναριο της παρουσης, κρυβεται κατι καλο. Μια ενδιαφερουσα ιδεα η οποια θα μπορουσε να δουλευτει παραπανω. Ομως, ολα κατεληξαν σε επιπεδο μιας B-movie της δεκαετιας του 80 με ανυπαρκτα εφε, κλισε σκηνοθετικες αποψεις και αστειο αποτελεσμα κανοντας τα βιντεο της GreenPeace να μοιαζουν οσκαρικα..

Για τους Παναθηναικους φιλαθλους, για τους σκληροπυρηνικους της Greenpeace, για τα δενδρα και τα συννεφα, μακρια απο το σινεμα και σιγουρα με παρεα για να περασει πιο ανωδυνα ο χρονος, 3/10 εν αντιθεσει με το 5,4/10 του IMDb.

edit: Οπως σε καθε του ταινια, ο Σιαμαλαν και εδω εχει εναν ρολο (Joey) ο οποιος ομως περιοριζεται στο ηχητικο του μερος καθως δεν θα τον δουμε ποτε.

δειγμα διαλογων:

Alma Moore: [watching news report about the toxin] It makes you kill yourself. Just when you thought there couldn't be any more evil that can be invented.

1 scary σχόλια:

Φυλαξετε τα χρηματα σας.. οι καιροι ειναι δυσκολοι.. Και μην ξεχασετε να κλειδωσετε την γλαστρα στην ντουλαπα.. ειναι φονικη.

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More