English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

In the Name of the King (2007)

Ο αγρότης, ονόματι Αγρότης (Farmer), δοκιμάζεται σε έναν αγώνα να σώσει την γυναίκα του και να εκδικηθεί τον θάνατο του υιού του από τους άγριους Krugs, οι οποίοι ελέγχονται από τον μάγο Gallian.

Ο σκηνοθέτης Uwe Boll μετακομίζει στον Καναδα μαζί με τα 60 εκ. δολλαρια της παραγωγής και δημιούργει μία ταινία για.. παιδιά? Ούτε και για αυτά. Η σκηνοθεσία είναι πραγματικά παιδική με παρά πολλές απότομες αλλαγές σκηνών, αδικαιολόγητες σκηνές και κακές γωνιές λήψεως. Οι διαλογοι είναι παρά πολύ απλοποιημένοι και δύσκολοι στην ακοή (sic) ενώ η συνεχής μουσική συνοδεία των σκηνών από την ορχήστρα κλασσικης μουσικής γίνεται γρήγορα, ιδιαιτέρως κουραστική.

Ξεχωρίζουν τα οπτικά εφέ τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι αληθοφανή, ενδιαφέροντα, ακόμα και πρωτότυπα (στην μειοψηφία τους). Η ηχοληψία είναι αριστουργηματική δίνοντας στον θεατή την ευκαιρία να ακούσει ακόμα και το χαλινάρι από το άλογο στο βάθος της σκηνής η τους ψιθύρους των κομπάρσων (θα χρειαστεί ένα 6καναλο σύστημα για αυτό).

Η διάρκεια της ταινίας, κοντά στις 2 ώρες, είναι πραγματικά ανυπέρβλητο εμπόδιο για κάποιον που θα θελήσει να δει την ταινία, χωρίς να κάνει κάτι άλλο ταυτόχρονα. Η πραγματικότητα είναι πως το σενάριο βασίζεται σε μία καλή ιστορία. Αυτή την ιστορία όμως, αποτυγχάνει ο σεναριογράφος (και ο σκηνοθέτης κατ'επέκταση) να την μεταβιβάσουν στην μεγάλη οθόνη.

Ερμηνείες δεν θα ξεχωρίσουν, εκτός ίσως του Μatthew Lillard στον ρόλο του Duke Fallow - κακομαθημένου βασιλικού που επιθύμει να λάβει το στέμμα με κάθε κόστος. Ήταν διασκεδαστικός ενώ έπεισε στο "μεθυσμένο" και "ηλίθιο" κομμάτι του ρόλου του.

Ο πρωταγωνιστής Jason Statham σε έναν ρόλο που σίγουρα δεν του ταιριάζει. Ο ρόλος του χωρικού, με την χαρούμενη οικογένεια, που τραβιέται στο "δράμα" και επιδεικνύει τις πολεμικές του ικανότητες, θυμίζει παρόμοιες ταινίες που έχει γυρίσει επί μοντέρνου background.

Ο Burt Reynolds στον ρόλο του Βασιλιά, θα πείσει κατά το ήμισυ. Έχει κάποιες καλές στιγμές αλλά μέχρι εκεί.

Ο Ray Liotta στον ρόλο του κάκου μάγου είναι δυστυχώς αστείος. Η κάκιστη ενδυματικη επιλογή δεν βοηθάει στον ήδη άχαρο ρόλο του. Έχει και αυτός κάποιους καλούς μονόλογους αλλά αυτή η ταινία θα αποτέλει μία μαύρη γραμμή στο "ρεπερτόριό" του.

Ο Γκιμλι του Άρχοντα των Δακτυλιδίων, ο Ουαλος John Rhys-Davies συμμετέχει στην ταινία στον ρόλο του Merick. Καλή ερμηνεία αλλά δεν θα πείσει σαν "καλός" και "ψαγμένος" μάγος.

Το κάδρο ομορφαίνουν η σεξυ (πολύ όμως?) Kristanna Loken από τον "Εξολοθρευτή 3" και η πανέμορφη και γλυκιά Claire Forlani από το CSY: NY.

Ξεχωρίζει η ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη Leelee Sobieski στον ρόλο της κόρης του καλού μάγου και προδομένης ερωμένης του κάκου μάγου. Έχει κάποιες όμορφες στιγμές αλλά είναι παρά πολύ μακριά από τις υπέροχες ερμηνείες που μας έχει χαρίσει στο παρελθόν.

Λοιπόν, μία μίξη Άρχοντα των Δακτυλιδίων (καθώς έχουμε τα τηλεκατευθυνόμενα Ουρουκ Χαι και Ορκς), λίγο από τα κλασσικα κινέζικα έργα με τους αναβάτες δενδρών (η πρώτη μεγάλη μάχη είναι ένα μεγάλο αστείο..) και πολύ από τις αντίστοιχες ταινίες του παρελθόντος σε ένα τελικό μείγμα που δυσκολεύεται να βγει από το χωνί και δυσκολεύει τους θεατές του ακόμα περισσότερο.

Οι φίλοι του βιντεογκέιμ «Dungeon Siege» ίσως μπουν στην τρελή σκέψη να δουν αυτή την ταινία, καθώς το σενάριο της είναι βασισμένο σε αυτό. Για τους υπόλοιπους, σίγουρα δεν πρέπει να το δείτε μόνοι. Παρέα, μπυρα και ελαφριά καρδία για μία ταινία που δεν θα ανέβει πάνω από το 4/10 κοντά με το 3,8/10 του ΙMDb και τους 10 μόλις χιλιάδες χρηστές που μπήκαν στο κόπο να ψηφίσουν.

edit: δειγμα διαλογων

Norick: So this is where we pay for our sins?
Solana: No. This is where we pay for our virtues. Sins are more than welcome here.



στα πλαισια συνεργασιας του συγγραφεα με το cinemascope.gr

2 scary σχόλια:

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Η δευτερη χαλια ταινια του Statham για φετος (μετα το The Bank Job του οποιου την παρουσιαση μπορειτε να βρειτε στις σελιδες των Scary Greeks).

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More