English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

David Gilmour rejected (Glastonbury 2008)

Ο David Gilmour φέρεται να πλησίασε τον Michael Eavis, διοργανωτή του Glastonbury, προκειμένου να συμμετάσχει στο φεστιβάλ, αλλά ο Eavis τον απέρριψε, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια μελλοντική συνεργασία.

Τα ρεπορτάζ των μέσων ανέφεραν ότι ο μουσικός των Pink Floyd ζήτησε από τον Eavis να τον συμπεριλάβει στην φετινή διοργάνωση, με το γνωστό "Dark Side Of The Moon" σόλο σόου που παρουσιάζει, βασισμένο στον αγαπημένο και έναν από τους σημαντικότερους δίσκους των Floyd. Ωστόσο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Eavis απέρριψε την πρόταση του Gilmour, καθώς επιθυμεί να προσελκύσει στο φεστιβάλ πιο νεανικό κοινό.

Ο Eavis επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ σχετικά με την επιθυμία του Gilmour, αλλά έδωσε την δική του εκδοχή στην απόφασή του να μην τον συμπεριλάβει στους συμμετέχοντες: "Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τους ανθρώπους του David Gilmour πριν ένα μήνα περίπου. Ήταν πολύ κολακευτικό που ο μεγάλος αυτός μουσικός θέλησε να εμφανιστεί στο φεστιβάλ, αλλά όλα τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν είχαν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους και δεν υπήρχε περιθώριο να προστεθεί και ο Gilmour", εξήγησε ο Eavis.

"Έχουμε πολύ καλές και σημαντικές συμμετοχές και δεν θα ήθελα να "διώξω" κάποιον από τους άλλους καλλιτέχνες, ακόμα κι αν με αυτόν τον τρόπο θα έφερνα τον Gilmour στο Glastonbury. Ελπίζω να μπορέσουμε να κανονίσουμε την εμφάνισή του στο φεστιβάλ κάποια άλλη χρονιά", ολοκλήρωσε ο Eavis, θέλοντας να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Gilmour στο μέλλον, μετά την απόρριψη που του επεφύλαξε για φέτος.

Ωστόσο, πηγή από τον καλλιτεχνικό χώρο που φαίνεται ότι έχει πληροφορίες και από τα δύο "μέτωπα", ανέφερε ότι ο Eavis αρνήθηκε γιατί βλέπει ότι ο μέσος όρος ηλικίας των θεατών του Glastonbury αυξάνεται και επιθυμεί να προσελκύσει κοινό μικρότερης ηλικίας στο φεστιβάλ.

"Ο Gilmour ήλπιζε να καταφέρει να εμφανιστεί στο Glastonbury, μετά την προγραμματισμένη συμμετοχή του στο φεστιβάλ Coachella. Πάντα έτρεφε εκτίμηση για το Glastonbury. Είχε αφήσει ένα κενό στο πρόγραμμα της περιοδείας του με την ελπίδα ότι θα βρεθεί στο Glasto. Μίλησε με τον Eavis, αλλά η ιδέα δεν άρεσε στον Michael επειδή προσπαθεί να αλλάξει το κοινό του event. Παρότι ο Eavis αισθάνθηκε ευγνώμων για την προσφορά του Gilmour, την απέρριψε. Θέλει το Glastonbury να απευθύνεται σε νεανικότερο κοινό και πιστεύει ότι η συμμετοχή του Gilmour δεν θα βοηθούσε σε μια τέτοια κατεύθυνση", ανέφερε η πηγή της δισκογραφίας.

Γι' αυτό, άλλωστε, οι επιλογές για τους "ηγέτες" της φετινής διοργάνωσης είναι οι The Verve, Kings of Leon και ο Jay - Z, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμμετοχή του. Το φετινό Glastonbury θα διεξαχθεί από 27 ως 29 Ιουνίου.


πηγη: MusicCorner.gr

1 scary σχόλια:

Αντι να τον παρακαλουν.. σκατα στα μουτρα τους ;)

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More