English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Unknown (2006)

Πέντε άνδρες ξυπνούν σε μία αποθήκη στην μέση της έρημου χωρίς να θυμούνται ποιοι είναι και πως βρέθηκαν εκεί. Ο ένας είναι δεμένος σε μία καρέκλα ενώ ο άλλος κρεμιέται στον αέρα δεμένος από τον καρπό του με τους υπολοίπους να μην είναι σε καλύτερη κατάσταση. Δύο από αυτούς είναι θύματα απαγωγής ενώ οι υπόλοιποι ανήκουν σε μία συμμορία της οποίας ο αρχηγός είναι καθοδόν να παραλάβει τα λύτρα. Ποιος είναι ποιος, ποιος θα θυμηθεί πρώτος και τι ακριβώς θα συμβεί όταν οι «κακοί» κάνουν την εμφάνιση τους είναι τα ερωτήματα που ακολουθούν την πλοκή.

Ο «Στρατιώτης Ράιαν» μπλέκει στα σκηνικά του «Saw», περνώντας τα «Πάθη του Χριστού» θυμίζοντας επεισόδιο από το «Prison Break»…

Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι αρκετοί καλοί και γνωστοί ηθοποιοί ανήκουν στο κάστ αυτής της ταινίας. Πρωταγωνιστής ο James Caviezel (Πάθη Του Χριστού) ενώ παρέα του κάνουν οι Barry Pepper (Η διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν), Greg Kinnear (Little Miss Sunshine) και φυσικά ο Peter Stormare (Prison Break).

Με τέτοια διαμάντια στην διάθεσή του, ο σκηνοθέτης Simon Brand κατάφερε να μείνει στο κάρβουνο.

Η σκηνοθεσία είναι αρκετά αργή σε κάποιες σκηνές αν και στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, είναι δεμένη και λιγότερο κουραστική. Η φωτογραφία είναι λίγο περίεργη καθώς θα περίμενε κανείς πως το αίσθημα της μελαγχολίας που μεταδίδει, είναι το αντίθετο από το αναμενόμενο. Οι διάλογοι είναι καλοί και υπάρχουν αρκετά σημεία στο σενάριο οπού υπάρχει αυτό το «αναπάντεχο», η «έκπληξη» που ομολογουμένως κερδίζει τον θεατή.

Με κέρδισε ο Κρεγκ Κινίαρ ο οποίος έπεισε και πρόσθεσε αρκετά στον ρόλο του με κάποιες αρκετά καλές σκηνές που θύμιζαν διαμάντια του παρελθόντος. Ο Πίτερ Στόρμαρ σε ένα ρόλο που του ταιριάζει, αυτό του βαρύ «κακού» άνδρα, ήταν ικανοποιητικός αν και δεν είχε κάποια αξιόλογη σκηνή. Μου άρεσε αρκετά ο Τζέιμς Καβιέζελ που μαζί με τον Μπάρι Πέπερ πραγματικά «κρατάνε» όλη την ταινία τόσο με τις κοινές σκηνές τους όσο και με το αίσθημα της αγωνιάς, παγίδας, έλλειψης εμπιστοσύνης και κόντρας που πλανάται στον αέρα.

Τίποτα περισσότερο από 6/10 αντιθέτως με το IMDb που αποδίδει ενα 6,6/10.

  • Ελληνικός τίτλος: "Οι 'Αγνωστοι"
  • Η παρουσιαση γινεται στα πλαισια της συνεργασιας του συγγραφεα με το MovieWorld.

1 scary σχόλια:

Οι οπαδοί των ταινιών «Saw» θα μείνουν εκστασιασμένοι. Όλοι οι υπόλοιποι καλύτερο είναι να κρατήσουν ένα μικρό καλάθι καθώς η ταινία είναι αρκετά υπερτιμημένη.

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More