English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Jumper (2008)

Μια γενετικη ανωμαλια επιτρεπει σε ενα νεαρο αγορι να τηλεμεταφερεται οπουδηποτε. Ανακαλυπτει πως αυτο το "δωρο" προυπηρχε για αιωνες και εμπλεκεται σε εναν πολεμο που διαρκει εκατονταδες χρονια αναμεσα στους "Jumpers" και σε αυτους που ορκιστηκαν να τους εξολοθρεψουν..

Εν ολιγοις, μια ακομα αμερικανικη εκδοση του εφηβικου ρομαντσου με στοιχεια Sci-Fi, λιγες σκηνες δρασης και ολιγον χιουμορ..

Ο Anakin Skywalker, ο κυριος Hayden Christensen στον πρωταγωνιστικο ρολο του jumper David Rice. Φυσικα και δεν προκειται για καποια ξεχωριστη ερμηνεια. Ο Christensen διατηρει το απαθες προφιλ που τον εκανε δημοφιλη στην τριλογια των προσφατων Star Wars και συντηρει ικανοποιητικα την ακρως εγωιστικη συμπεριφορα του ηρωα της ταινιας.

Ο Samuel L. Jackson αναλωνεται στον ρολο του Roland, αρχηγου των "κακων" της υποθεσης. Με trendy βαμμενη ασπρη κομη και ελαχιστα στοιχεια ηθοποιιας, κρινεται αρκετος για τον, χωρις πολλες απαιτησεις, ρολο του.

Ο Jamie Bell στον ρολο του δευτερου jumper της παρεας, Griffin, ηταν συμπαθητικος. Η ερμηνεια του δεν διεφυγε της εφηβικοτητας του συνολου παρ' ολα αυτα ειχε καποια κωμικα στοιχεια που κεντρισαν το ενδιαφερον του θεατη.

Και σε μια εφηβικη ταινια δεν υπηρχε καλυτερη ηθοποιος για τον ρολο της Millie Harris, αεναου ερωτα του ηρωα που δεν καταφερνει να ξεπερασει στο περασμα των χρονων (ακομα και επειτα απο μια καυτη νυχτα με ενα ξανθο μοντελο).. Η τηλεοπτικη Rachel Bilson που αρνειται να μεγαλωσει, γλυκια στον ρολο της και χαριτωμενη σε καποιες σκηνες. Τιποτα παραπανω.

Αυτος που ξεχωριζει απο το συνολο, αν και ο ρολος του ειναι ο μικροτερος απο ολους, ειναι ο Max Thieriot που παιζει τον μικρο David. Η ερμηνεια του επεισε πιο πολυ απο ολες.

Οσον αφορα την συνολικη εικονα της ταινιας, τα στοιχεια που της προσθετουν παρα της αφαιρουν ειναι τα εφε, τα οποια δεν προκαλουν και ειναι καλοσχεδιασμενα. Τοσο τα οπτικα οσο και τα ηχου.

Δυστυχως η σκηνοθεσια δεν ειναι δεμμενη, με καποιες σκηνες να ειναι "ξεμπαρκες" και αλλες κακογυρισμενες. Η φωτογραφια ειναι μετρια ενω η σκηνογραφια αρκετα καλη. Μου αρεσαν επισης οι τοποθεσιες πηδηματος.. χμμμ jumper ηθελα να πω. Απο την Ρωμη στην Αιγυπτο και απο τους Πολους πισω στις αμερικανικες μεγαλουπολεις.

Συνισταται για σπιτικη προβολη, με πιτσες και αφθονη μπυρα.

Ισως ο λογος που της αποδιδω γενναιοδωρα το 6/10, συμφωνωντας με το 5,9/10 του IMDb ειναι οτι αυτη η ταινια θα μπορουσε να ειναι πολυ χειροτερη.. (ή και καλυτερη) στα 90 λεπτα της διαρκειας της.

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More