English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Μόλις Χώρισα (2008)

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος (σεναριογραφος & σκηνοθετης) μας καλεσε την ημερα των ερωτευμενων (κατα τα δυτικα προτυπα, 14 Φλεβαρη) να γιορτασουμε ολοι μαζι... ερωτευμενοι και χωρισμενοι..

Τι ακριβως ομως?

Κατα κυριο λογο τον ερωτα. Ή τουλαχιστον αυτο ηταν η αφορμη της ταινιας.

Ενα νεαρο ζευγαρι, στην συγχρονη Αθηνα που βιωνουν μια βραδια χωρισμου παρεα με τους ιδιοτροπους γειτονες αλλα και τους αναπαντεχους επισκεπτες..


Η γειτονια γινεται και παλι παρεα. Αυτο ειναι το μηνυμα που συγκρατησα και που ομολογουμενως που αρεσε αρκετα σαν ιδεα. Το κατα τ'αλλα γλυκαναλατο σεναριο του - γυναικα μονη, διασκεδαζει - ανδρας αναισθητος στα δικτυα μιας αλλης γυναικας - παρεα ενωμενη στο πλευρο της χωρισμενης - κτλ, το εχουμε δει απειρες φορες τοσο στον εγχωριο οσο και στον οξω απο εδω κινηματογραφο.

Για Ελληνικη ταινια, μου αρεσε αρκετα η ποιοτητα του ηχου αλλα και η προσπαθεια ενσωματωσης καποιων εφε σε αυτη.

Ξεχωρισε, χωρις καμμια εκπληξη, η εκπληκτικη μουσικη επενδυση της ταινιας απο τους δικους μας "Μικρο" που γαργαλησαν τα αυτια των θεατων ειτε με δικες τους μελωδιες ειτε με πολυ εξυπνες διασκευες σε λαικα ασματα, οπως πχ το "Νυχτα Στασου", και καταφεραν να συνοδευσουν ιδανικα τους γρηγορους διαλογους της ταινιας.

Απο αποψη ηθοποιων, η πρωταγωνιστρια Ηλεκτρα (κατα κοσμον Ζέτα Μακρυπούλια ή "γυναικα του προεδρου") δεν εντυπωσιασε ιδιαιτερα. Ξεχωρισε ομως η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (η γνωστη τηλεοπτικη "Ζουμπουλια" αλλα και θεατρικη προσφατως κωμικη "Μηδεια") τοσο λογω ερμηνειας, οσο και λογω ενδυματικων χμμ τεχνασματων. Καλοι και οι υπολοιποι ηθοποιοι σε ενα δεμενο συνολο με εξαιρεση τον Γιάννη Τσιμιτσέλη που σεναριακα τουλαχιστον ηθελε λιγο περισσοτερο προσοχη στον χαρακτηρα του.

Για ταινια που βασιστηκε σε θεατρικη παρασταση και προσπαθει να ακολουθησει την επιτυχια του "Μια Μελισσα Τον Αυγουστο", πιστευω οτι αξιζει την προσοχη σας. Οχι τοσο για σινεμα, αλλα σιγουρα για σπιτι με καλη παρεα και μπολικες μπυρες (ειδικα αν ανηκετε στο club των χωρισμενων).

Εαν εξαιρεσουμε την προβλεψιμη "κοιλια" της ταινιας λογω του περιορισμου της σκηνογραφιας (η ολη ιστορια διαδραματιζεται κυριως μονο σε ενα σπιτι..), πιστευω οτι λογω γελιου και μοντερνισμου, το 6/10 αντικατροπτιζει το συνολο της.

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More