English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Πανος Κατσιμιχας & Μανος Ξυδους - Μια Βραδια Στο Προβαδικο (2008)

Σε μια από κοινού κατάθεση μας καλούν στο δικό τους πάρτι. Βρίσκονται σε μια νέα αφετηρία, με την ίδια όρεξη, όπως όταν ξεκινούσαν.

Πάνος Κατσιμίχας: «Σκεφτόμουν, αν ένα πρωί, μέσω της ΑΕΠΙ, ας πούμε, απαγορεύαμε για ένα μήνα να παίζεται οτιδήποτε στο ραδιόφωνο, τι θα παίζανε αυτοί οι τύποι, πώς θα κάνανε εκπομπές, πώς θα πουλάγανε διαφημίσεις και θα πουλάγανε τρέλα και μούρη; Αλλά, αν το κάναμε όλοι. Όμως, αυτό το όλοι, είναι εξωπραγματικό. Δεν συνεννοείται κανείς με κανέναν. Και αυτό είναι μια μεγάλη πληγή του κλάδου μας: η απόλυτη ασυνεννοησία».

Μάνος Ξυδούς: «Κατηγορηθήκαμε ότι είμαστε από τους καταστροφείς του τραγουδιού, λόγω της εμπορικότητας. Σιγά ρε παιδιά, εμείς δεν είχαμε τη δύναμη να ψήσουμε την γκόμενά μας, είχαμε τη δύναμη να καταστρέψουμε τη μουσική του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Σαββόπουλου, του Σιδηρόπουλου, των Κατσιμίχα και τόσων άλλων; Απλά τραγούδια γράφαμε, με ειλικρίνεια και πάθος γι’ αυτό που κάναμε».
(difono.gr)

Και ετσι καταληγουμε στο ακτινοδισκιο...

Πιστευω οτι δεν χρειαζονται πολλα λογια για να εκφρασουν την σημαντικοτητα αυτου του album που μας χαριζει το Διφωνο αυτο τον μηνα..
Ο Μανος Ξυδους και ο Πανος Κατσιμιχας, με την συμμετοχη των Βωξ και του Τολη Φασοη, μας προσκαλουν στην ζωντανη προβα λιγο πριν τις κοινες τους εμφανισεις στο Μετρο (Αθηνα).

Τα κομματια ειναι ολα 1 & 1 και αυτο που κανει εντυπωση ειναι η εναλλαγη των ερμηνειων. Θα δουμε τον Κατσιμιχα σε τραγουδια των Πυξ Λαξ ("Μια ζωη στο ρισκο" - ενα τραγουδι των Πυξ Λαξ που πρωτοερμηνευσε η μεγαλη Σωτηρια Λεοναρδου) οπως θα δουμε τον Ξυδους σε τραγουδια των Κατσιμιχαιων ("Για ενα κομματι ψωμι") κτλ.
Πολυ καλη επισης η διασκευη των Βωξ στο "Προσωπικες Οπτασιες" αλλα και η ερμηνεια του Φασοη στο "Get That Beat", μεγαλη επιτυχια του συγκροτηματος στο παρελθον, Sharp Ties. Οι ερμηνειες ειναι καταπληκτικες, κατι που φυσικα χαρακτηριζει τους 2 καλλιτεχνες χρονια ολοκληρα.

Αξιζει πραγματικα να το ακουσετε και να εμπλουτισετε την συλλογη σας με αυτο, οχι επειδη θεωρειτε τους κυριους φαντασματα της δεκαετιας των 90ς, αλλα επειδη το γνωριζετε πως οι εν λογω κυριοι και αυτο που αντιπροσωπευουν, δεν εχουν ξοφλησει ακομα.

διαθεσιμο και στον ελληνικο τρακερ εδω και λιγες ημερες.

edit: α) Κυκλοφορησε προσφατα και το studio album των 2 κυριων αυτων, ονοματι "Μεχρι να παρεις παγωτο, σε βρισκει ο χειμωνας" ο οποιος ειναι εξισου δυνατος (ακουστικα αλλα και στιχουργικα) και αυτο που τον κανει να ξεχωριζει ειναι η συμμετοχη και του Χαρη!
β) Ο Πανος Κατσιμιχας, ο Μανος Ξυδους, οι Βωξ και ο Τολης Φασοης θα εμφανιζονται καθε Παρασκευη & Σαββατο στην σκηνη του "Μετρο" στην Αθηνα για το μηνα Φεβρουαριο.

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More