English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ανοίγει η αυλαία του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Ξεκινά αύριο το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2013 και φέτος στον κεντρικό του άξονα έχει την έννοια της "ανατροπής". Το ραντεβού της δεκαήμερης γιορτής του ανεξάρτητου κινηματογράφου με τους σινεφίλ δίνεται για ακόμα μία χρονιά στην ιστορική έδρα του θεσμού, Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας και στις αίθουσες του Λιμανιού, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα.  Ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές εκπλήξεις, σημαντικοί προσκεκλημένοι, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις, θα μεταμορφώσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης σε μια νεανική κυψέλη ζωής και γόνιμης συναναστροφής, με άξονα την Έβδομη Τέχνη.


Το 54ο Φεστιβάλ θα τιμήσουν με την παρουσία τους σημαντικά ονόματα από τον κινηματογραφικό χώρο. Ο Τζιμ Τζάρμους, ο δημιουργός που ανανέωσε το αμερικανικό ανεξάρτητο σινεμά επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και ανοίγει την αυλαία της διοργάνωσης με ταινία του "Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί". Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, πρόεδρος της φετινής Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής, παρουσιάζει τη νέα ταινία του "Nebraska" στη λήξη του Φεστιβάλ. Ο Αλέν Γκιροντί, από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του νεότερου γαλλικού κινηματογράφου, τιμημένος με το βραβείο σκηνοθεσίας στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών, καθώς και η πολυπράγμων γαλλίδα δημιουργός Κλερ Σιμόν, από τις πιο οξυδερκείς σύγχρονες κινηματογραφικές φωνές, θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των αφιερωμάτων που πραγματοποιεί το 54ο ΦΚΘ στο έργο τους. Παρούσα θα είναι και η Βαλέρια Γκολίνο, η οποία υπογράφει σκηνοθετικά την ταινία "Μέλι", υποψήφια για το φετινό βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επίσης, οι βαλκάνιοι δημιουργοί Κορνέλιου Πορουμπόιου και Ρεχά Ερντέμ θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη με αφορμή το επετειακό αφιέρωμα «Ματιές στα Βαλκάνια: 1994-2013».

Τι θα δούμε στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης:

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
Το Διεθνές Διαγωνιστικό φιλοξενεί τις πρώτες και δεύτερες ταινίες δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, επιλογές του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Εϊπίδη. Με πνεύμα διερεύνησης και βασικό προσανατολισμό την ανακάλυψη νέων τάσεων και δημιουργών, στο προσκήνιο του τμήματος τοποθετούνται σκηνοθέτες που εκφράζονται με πρωτοτυπία και τόλμη, πειραματίζονται με την κινηματογραφική γλώσσα και, εν τέλει, αρθρώνουν τις πιο πρωτοποριακές φωνές της σύγχρονης πραγματικότητας στην Έβδομη Τέχνη.

Στο επίσημο Διαγωνιστικό πρόγραμμα συμμετέχουν 14 πρώτες ή δεύτερες ταινίες μυθοπλασίας σκηνοθετών απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίες θα διεκδικήσουν το Χρυσό, τον Αργυρό και τον Χάλκινο Αλέξανδρο-Ειδικό βραβείο επιτροπής για πρωτοτυπία και καινοτομία, καθώς και πέντε ακόμη βραβεία (σκηνοθεσίας, σεναρίου, ανδρικής ερμηνείας, γυναικείας ερμηνείας, καλλιτεχνικού επιτεύγματος), τα οποία θα απονείμει πενταμελής διεθνής κριτική επιτροπή.

ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
Η νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους με τίτλο Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί / OnlyLovers Left Alive θα ανοίξει την αυλαία του 54ου ΦΚΘ, παρουσία του δημιουργού, την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013, στο Ολύμπιον. Ο Τζάρμους χτίζει αυτή τη φορά το ιδιόρρυθμο κινηματογραφικό σύμπαν του με άξονα το βαμπιρικό μύθο. Στην ταινία δύο σοφιστικέ βρικόλακες, η Ιβ και ο Άνταμ  - τους υποδύονται οι Τίλντα Σουίντον και Τομ Χίντλεστον - περιπλανώνται ανά τους αιώνες στο περιθώριο της κοινωνίας, σε έναν κόσμο που πλέον τους προκαλεί μόνο σύγχυση. Ο δημιουργός χρησιμοποιεί ως όχημα δύο ψυχές που δεν ανήκουν σε αυτό τον κόσμο για να μιλήσει για αυτό που η άνθρωποι αποκαλούν «παντοτινή αγάπη».



ΤΑΙΝΙΑ ΛΗΞΗΣ
Η αυλαία της φετινής διοργάνωσης θα πέσει το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 στο Ολύμπιον, με την προβολή της ταινίας "Nebraska" του Αλεξάντερ Πέιν, παρουσία του σκηνοθέτη. Η ταινία -ένας ασπρόμαυρος φόρος τιμής στη γενέτειρα του Πέιν, τη Νεμπράσκα- είναι ένα βαθιά ανθρώπινο road movie που εστιάζει στη γλυκόπικρη σχέση ενός πατέρα με το γιο του, οι οποίοι ταξιδεύουν εκεί για να εισπράξουν τα κέρδη ενός αμφιβόλου γνησιότητας λαχείου. Στο ρόλο του πατέρα συναντάμε τον Μπρους Ντερν, σε μια έξοχη ερμηνεία που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ των Καννών.


ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ 2013
Το ελληνικό σινεμά, διαγράφοντας σταθερά ανοδική πορεία σε διεθνές επίπεδο, δίνει δυναμικό «παρών» στο 54ο ΦΚΘ. Φέτος πρεμιέρα θα πραγματοποιήσουν  στη διοργάνωση οκτώ ταινίες, που εντάσσονται στο Διεθνές Διαγωνιστικό, στο Ελληνικό Πρόγραμμα και στις Ειδικές Προβολές. Εκτός από αυτές τις πρεμιέρες, στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Αγοράς του ΦΚΘ θα ενταχθούν 22 ελληνικές ταινίες, δίνοντας την ευκαιρία στους δημιουργούς τους να προωθήσουν το έργο τους και να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου. Επίσης, θα παρουσιαστούν σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, οι ελληνικές ταινίες που βραβεύτηκαν στο πρόσφατο Φεστιβάλ της Δράμας. Οι ελληνικές ταινίες διαγωνίζονται για το βραβείο κοινού Fischer, το οποίο απονέμεται στη μνήμη του Μιχάλη Κακογιάννη.


 
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΛΕΝ ΓΚΙΡΟΝΤΙ
Το αφιέρωμα του 54ου ΦΚΘ στο έργο του Αλέν Γκιροντί περιλαμβάνει τις πιο αντιπροσωπευτικές κινηματογραφικές στιγμές του και σε πρεμιέρα την πρόσφατη ταινία του "Ο άγνωστος της λίμνης" (βραβείο Σκηνοθεσίας «Ένα Κάποιο Βλέμμα» – Φεστιβάλ Καννών). Γεννημένος το 1964, ο Γκιροντί συνδυάζει τις ιδιότητες του σκηνοθέτη, του σεναριογράφου και του ηθοποιού. Η φιλμογραφία του φανερώνει ένα δημιουργό τολμηρό, που αψηφά τα στερεότυπα. Πρωταρχική πηγή έμπνευσης για εκείνον αποτελούν τα προσωπικά βιώματά του, τα οποία ανάγει επιδέξια σε μια συλλογική κινηματογραφική εμπειρία, ενώ οι επιρροές των Μπουνιουέλ, Φασμπίντερ και Αλμοδόβαρ, είναι εμφανείς στο ιδιοσυγκρασιακό σινεμά του.


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΚΛΕΡ ΣΙΜΟΝ
Η Κλερ Σιμόν συστήνεται στο κοινό του Φεστιβάλ μέσα από τέσσερις αντιπροσωπευτικές ταινίες της, ανάμεσα στις οποίες και το πρόσφατο "Gare du Nord", που θα κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη. Μοιράζοντας την πορεία της ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ και τη μυθοπλασία, η γαλλίδα δημιουργός υπηρετεί το σινεμά μέσα από πολλαπλούς ρόλους (σεναριογράφος, ηθοποιός, διευθύντρια φωτογραφίας, μοντέζ και σκηνοθέτιδα). Ιδιαίτερα δημοφιλής στην πατρίδα της, έχει να επιδείξει μια χαρισματική οπτική. Η Κλερ Σιμόν φωτίζει την πολυπλοκότητα των ανθρωπίνων σχέσεων και δίνει φωνή σε όσους δυσκολεύονται να ακουστούν, με έμφαση στους εφήβους, τους μετανάστες και τις γυναίκες.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Το 54ο ΦΚΘ πραγματοποιεί αφιέρωμα στο Σύγχρονο Αργεντίνικο Κινηματογράφο αποκαλύπτοντας την πολύμορφη εικονογραφία μιας χώρας που χαράζει την πορεία της στη δίνη των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων. Καθώς αλλάζει το πρόσωπο της Αργεντινής, οι κινηματογραφιστές της εστιάζουν στο ανθρώπινο στοιχείο, απαλλαγμένο από τους μύθους του παρελθόντος. Οι αργεντινοί σκηνοθέτες, απόφοιτοι στην πλειοψηφία τους του Πανεπιστημίου Κινηματογράφου της Μπουένος Άιρες, χειρίζονται με δεξιοτεχνία το μέσο τους, ρισκάρουν, πειραματίζονται στιλιστικά και την ίδια στιγμή επικεντρώνονται στα ακανθώδη ζητήματα που τους απασχολούν. Ταξικές διαφορές, σύγκρουση γενεών, νέοι σε αδιέξοδο, θέματα ταυτότητας και επιστροφή στη φύση, κυριαρχούν στις ταινίες που συνθέτουν το αφιέρωμα.

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
Σταθερά προσανατολισμένοι στην αφρόκρεμα της ανεξάρτητης κινηματογραφικής σκηνής, οι Ανοιχτοί Ορίζοντες του 54ου ΦΚΘ υπόσχονται δυνατές κινηματογραφικές συγκινήσεις, παρουσιάζοντας τις πιο πρωτοποριακές φωνές του ανεξάρτητου παγκόσμιου σινεμά. Φέτος οι ταινίες του τμήματος προσεγγίζουν ένα ευρύ θεματικό πεδίο με αφηγηματική οικονομία και διεισδυτική ματιά. Παράλληλα, μια νέα ενότητα με τίτλο «Currents» /«Ρεύματα» εγκαινιάζεται στο τμήμα, με ταινίες πειραματικού ύφους οι οποίες αφηγούνται γνώριμες ιστορίες με ριζοσπαστικό τρόπο.



ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ
Πρεμιέρα θα πραγματοποιήσουν στη Θεσσαλονίκη ταινίες καταξιωμένων δημιουργών. Ανάμεσά τους ο Ρομάν Πολάνσκι που υπογράφει ένα ερωτικό παιχνίδι για δυο πρόσωπα, ο αιχμηρά πολιτικός Μοχάμαντ Ρασούλοφ, ο σπουδαίος εκπρόσωπος του σύγχρονου ιαπωνικού σινεμά Χιροκάζου Κόρε Έντα, ο καυστικός μυθοπλάστης Ούλριχ Ζάιντλ ο πολυβραβευμένος Πάβελ Παβλικόφσκι, η Κέλι Ράιχαρτ, απ’ τις πιο σημαντικές παρουσίες στον ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο, ο προκλητικός δημιουργός Ξαβιέ Ντολάν-, αλλά και η Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι με μια πολύ προσωπική ταινία.


ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Η ιδιαίτερη φυσιογνωμία των Βαλκανίων αναδεικνύεται για ακόμη μια χρονιά μέσα από το τμήμα Ματιές στα Βαλκάνια, το οποίο παρουσιάζει ένα σύγχρονο πανόραμα του κινηματογράφου της βαλκανικής χερσονήσου. Καταξιωμένοι δημιουργοί όπως ο Κορνέλιου Πορουμπόιου, ο οποίος επιστρέφει με την ταινία "Όταν βραδιάζει στο Βουκουρέστι ή Μεταβολισμός", ο Ρεχά Ερντέμ με την  αντιπολεμική ταινία Τζιν και ο Βίνκο Μπρέσαν με την κωμωδία Τα παιδιά του ιερέα, καθώς και πρωτοεμφανιζόμενοι ομότεχνοί τους, όπως μεταξύ άλλων η Ντενίζ Ακτσάι με το φιλμ Σπίτι κανενός, φιλοξενούνται στην ενότητα.




ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ «ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: 1994-2013»
Το τμήμα Ματιές στα Βαλκάνια συστήθηκε στο κοινό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1994. Φέτος γιορτάζει είκοσι χρόνια και σας καλεί να ανακαλύψετε ταινίες που έγραψαν ιστορία και σηματοδότησαν την ανοδική τροχιά του κινηματογράφου της βαλκανικής χερσονήσου. Ταινίες των Νάε Καράνφιλ, Ζέκι Ντεμίρκουμπουζ, Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν, Γκόραν Πασκάλιεβιτς, Κρίστι Πούιου και Σεμίχ Καπλάνογλου, μεταξύ άλλων, θα προβληθούν στο πλαίσιο του αφιερώματος. Το αφιέρωμα συνοδεύεται από ειδική δίγλωσση έκδοση που επιμελήθηκε ο υπεύθυνος του τμήματος, Δημήτρης Κερκινός.


ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΘΟΝΗ
Το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στο φετινό εκπαιδευτικό του πρόγραμμα «Νεανική Οθόνη» ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ταινίες από όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και έχουν ως απώτερο στόχο την ένταξη της τέχνης του κινηματογράφου στη μαθησιακή διαδικασία και την ανάπτυξη μιας αμφίδρομης ανοιχτής και σταθερής σχέσης των μαθητών με το χώρο του κινηματογράφου.




ΑΓΟΡΑ
Η Αγορά, η οποία θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 9 Νοεμβρίου 2013 στο πλαίσιο του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αποτελεί το αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ, το οποίο συγκεντρώνει ένα διεθνές δίκτυο επαγγελματιών και προσφέρει το χώρο, αλλά και τις συνθήκες για συναντήσεις, συζητήσεις και επαγγελματικές συμφωνίες σε μια ανεπίσημη, φιλόξενη και επαγγελματική ατμόσφαιρα.

Ο κύκλος της Αγοράς του ΦΚΘ περιλαμβάνει:

9ο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads (5-9 Νοεμβρίου 2013):
Σημαντική ενότητα της Αγοράς, το φετινό Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads, με επικεφαλής την Marie-Pierre Macia, επέλεξε 16 κινηματογραφικά σχέδια, βάση της ποιότητας του σεναρίου, της δημιουργικής ομάδας και των πιθανοτήτων ολοκλήρωσης της ταινίας. Το Crossroads υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MEDIA. Ανάμεσα στα βραβεία του τμήματος περιλαμβάνονται και το βραβείο post-production 2|35 Inc για συμπαραγωγή (εικόνα και ήχο) στο βραβευμένο κινηματογραφικό σχέδιο, καθώς και το βραβείο του CNC (Centre National du Cinema et de l’ image animee), που προσφέρει 7.000 ευρώ για την ανάπτυξη του σχεδίου.

Τα Agora Works in Progress (7 Νοεμβρίου 2013):
Φέτος στα Agora Works in Progress συμμετέχουν 12 ταινίες, οι οποίες βρίσκονται στην τελική τους φάση και προέρχονται ή είναι συμπαραγωγές από τις ακόλουθες χώρες: Αίγυπτο, Ιορδανία, Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρο, Βουλγαρία, Κροατία, ΠΓΔΜ, Γαλλία, Ισραήλ, Ολλανδία, Σερβία, Βέλγιο, Τουρκία και Ρουμανία. Και φέτος συνεχίζεται η συνεργασία της Αγοράς με την εταιρεία Graal, από τις σημαντικότερες εταιρείες post-production στην Ελλάδα, η οποία προσφέρει υπηρεσίες post-production στη βραβευμένη ταινία.

Το Agora Film Market με Ψηφιακή Βιβλιοθήκη (2–9 Νοεμβρίου 2013):
Η ψηφιακή βιβλιοθήκη Agora Film Market της Αγοράς του ΦΚΘ προωθεί την πλειοψηφία των ταινιών που συγκαταλέγονται στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Φέτος στο Agora Film Market εντάσσονται 300 διεθνείς τίτλοι ταινιών, οι οποίες έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν σε επαγγελματίες του χώρου (εκπροσώπους εταιριών πωλήσεων-sales agents, διανομείς, εκπροσώπους φεστιβάλ), καθώς και σε δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Στο πλαίσιο του 54ου ΦΚΘ, με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ Ενδιάμεσος Σταθμός του Καβέ Μπαχτιαρί, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Λάθος Προορισμός», την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης (ώρα 12.45), με θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα. Στο πάνελ της συζήτησης, την οποία συντονίζει η  Έλενα Χρηστοπούλου, θα συμμετάσχουν ο σκηνοθέτης της ταινίας, Καβέ Μπαχτιαρί, ο επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου του ΑΠΘ, κ. Ανδρέας Τάκης και ο αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
Κωνσταντίνος Βήτα - Μετασχηματισμοί / Transformations live
Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013, 22:00
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σκηνή Βασιλικού Θεάτρου

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 54ου ΦΚΘ, ο Κωνσταντίνος Βήτα θα παρουσιάσει στο κοινό της πόλης το έργο του Μετασχηματισμοί/ Transformations live με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Το έργο στη live του εκδοχή είναι ένα ενιαίο οπτικοακουστικό θέαμα, καθώς το μουσικό μέρος παρουσιάζεται με την απόλυτη συνοδεία ενός video art έργου που σχεδίασε και σκηνοθέτησε ο Γιώργος Θεωνάς και συνδυάζει ρεαλιστικά γυρίσματα με animation.

Fanfara Transilvania
Πέμπτη 7/11/2013, 22:30, Αποθήκη Γ, Λιμάνι (Είσοδος ελεύθερη)

Το συγκρότημα χάλκινων πνευστών Fanfara Transilvania (γνωστό και ως «η μπάντα του Γκαλάν») αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς, απογόνους πολλών γενεών της εθνοτικής μειονότητας των Ρομά. Στην συναυλία τους στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 54ου Φεστιβάλ, θα παρουσιάσουν ένα δείγμα του ρεπερτορίου τους, που περιλαμβάνει αυθεντικά είδη ρομά φολκ (hora, sarba, joc, doina), καθώς και τζαζ, πανκ, τσιγγάνικους κι άλλους βαλκανικούς ήχους.

Πάνος Μουζουράκης – The Big Band Project
Σάββατο 9/11/2013, Αποθήκη Γ’, Λιμάνι, 23.30 (Είσοδος με προσκλήσεις)

Στο πλαίσιο της τελετής λήξης του 54ου ΦΚΘ, ο Πάνος Μουζουράκης παρουσιάζει το «The Big Band Project»: Ένα εκρηκτικό, κεφάτο, ανατρεπτικό live, συνοδεία επτά μουσικών, με σουίνγκ, φανκ, σόουλ και ροκ ρυθμούς από τη νέα δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Στόχος», καθώς και πολλές μουσικές εκπλήξεις.

Η ενότητα «Ανοιχτοί Ορίζοντες», το αφιέρωμα στο Σύγχρονο Αργεντίνικο Κινηματογράφο, τα αφιερώματα στους Αλέν Γκιροντί και Κλερ Σιμόν, το επετειακό αφιέρωμα του τμήματος «Ματιές στα Βαλκάνια», το σύνολο του ελληνικού προγράμματος, καθώς και η Αγορά του 54ου ΦΚΘ χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.  


Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών στη σελίδα του Φεστιβάλ.

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More