English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

SG support: Απόστολος Ρίζος @ Σταυρός του Νότου, Plus [17 Μαϊ.]

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΙΖΟΣ
για μια μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 17 Μαΐου.
Μαζί του ο Κώστας Νικολόπουλος (κιθάρες) &
ο Παναγιώτης Τσεβάς (ακορντεόν)
Σταυρός του Νότου Plus

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.
Ρυθμός, συναίσθημα και ερμηνεία συναντιούνται στο μουσικό project που παρουσιάζει ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Απόστολος Ρίζος στο Σταυρό του Νότου Plus την Παρασκευή 17 Μαΐου, σε μια μοναδική εμφάνιση με την οποία θα ολοκληρώσει τη σεζόν, στον ίδιο χώρο από τον οποίο ξεκίνησε τις χειμερινές του εμφανίσεις.
Σε αυτή τη μουσική παράσταση, οι χαρισματικές ερμηνείες του Απόστολου Ρίζου, συμπράττουν με τη μοναδική δεξιοτεχνία του Κώστα Νικολόπουλου στις κιθάρες και του Παναγιώτη Τσεβά στο ακορντεόν, δημιουργώντας ένα πλούσιο ηχητικό και ρυθμικό τοπίο. Τραγούδια από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά και καινούργια –ακυκλοφόρητα- τραγούδια του, συναντούν αυτά της δεκάχρονης πορείας του στη δισκογραφία, όπως το “Τι να θυμηθώ”, το “Να ‘μαστε μαζί” και τη “Φυσαλίδα” του Νίκου Ζούδιαρη, καθώς και αγαπημένα τραγούδια άλλων σημαντικών δημιουργών. Με απρόσμενες ενορχηστρώσεις, τραγούδια που έχουμε όλοι αγαπήσει των Χατζιδάκι, Λοΐζου, Μικρούτσικου, Κραουνάκη, Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Μούτση, Σιδηρόπουλου, Charles Aznavour και άλλων, μάς φανερώνονται από την αρχή, σε ένα live με εκπλήξεις, που θα μας ταξιδέψει, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Παίζουν:
Κώστας Νικολόπουλος: ηλεκτρική κιθάρα, ακουστική κιθάρα
Παναγιώτης Τσεβάς: ακορντεόν
Απόστολος Ρίζος : ακουστική κιθάρα, φυσαρμόνικα
Video projections: Τάμμυ Τσέκου

Facebook page: https://www.facebook.com/ApostolosRizosOfficialPage
Website: www.apostolosrizos.gr

Σταυρός του Νότου +(plus)
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος - Τηλέφωνο Κρατήσεων : 2109226975
Ώρα έναρξης : 22.30
Είσοδος : 10 ευρώ με μπύρα / κρασί

Σύντομο βιογραφικό - Απόστολος Ρίζος:
Γεννήθηκε στην ΛΑΜΙΑ το 1977. Έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Οδηγήθηκε από πολύ μικρός στο δρόμο της μουσικής, εμπνευσμένος από τον κανταδόρο παππού του, που έπαιζε κιθάρα και φυσαρμόνικα.
Από την ηλικία των 15 ετών έπαιζε σε μικρές μουσικές σκηνές και συμμετείχε σε συγκροτήματα ως τραγουδιστής και κιθαρίστας. Παράλληλα διεύρυνε τις μουσικές του γνώσεις παρακολουθώντας μαθήματα κιθάρας θεωρίας, αρμονίας με τους Βασίλη Σπυρόπουλο, Βασίλη Ρακόπουλο και φωνητικής με τους Νένη Ζάππα, Μίρκα Γεμεντζάκη, Κarin Meier, Χρόνη Αηδονίδη.
Σε ηλικία μόλις 19 χρονών τον άκουσε για πρώτη φορά ο Νίκος Ζούδιαρης στη μουσική σκηνή «ΧΑΜΑΜ», δίπλα στον Γιώργο Ζήκα και τον Τάκη Μπουρμά και αργότερα τον επέλεξε ως ερμηνευτή του καινούργιου κύκλου τραγουδιών του με γενικό τίτλο «ΕΝΑΣ ΚΥΚΝΟΣ ΚΛΑΙΕΙ» (cd album,P+C 2000,Minos-EΜΙ)
Ένα χρόνο μετά η συνεργασία τους συνεχίστηκε με το cd single «ΦΥΣΑΛΙΔΑ» (P+C 2001, Minos-EMI).
Το 2010 παρουσίασε το πρώτο προσωπικό του album στο οποίο υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, με τίτλο «Τι είδες που δεν είδα εγώ;»(Lyra). Πρόκειται για ένα θεματικό album με 14 τραγούδια, τα οποία συνθέτουν μια ιστορία που κυλάει σαν ταινία – κάθε τραγούδι και μια σκηνή.
To 2012 οι μουσικές εμφανίσεις του είχαν ως θεματικό άξονα τη Γυναίκα – με την ευρύτερη έννοια του θηλυκού στοιχείου - σε σημαντικές πτυχές της ζωής. Τραγούδια γραμμένα για τη γυναίκα, τραγούδια γραμμένα από γυναίκες και τραγούδια που έχουν χαρακτηριστεί από κορυφαίες ερμηνεύτριες.
Παράλληλα συμμετείχε σε δισκογραφικές παραγωγές μεταξύ των οποίων το album «Σε τόπους που δεν ξέρω» του Γρηγόρη Πολύζου, σε παραγωγή Νίκου Ζούδιαρη.
Τον Ιούνιο του 2012, συμμετείχε στο εξαιρετικό αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη – «Μάρκος ο Φραγκοσυριανός» που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο, με την υπογραφή της Λίνας Νικολακοπούλου, μια παράσταση που μεταφέρθηκε επίσης στο Φεστιβάλ Σάνης στη Χαλκιδική τον περασμένο Αύγουστο.
Πρόσφατα ολοκλήρωσε μια σειρά μουσικών παραστάσεων με τίτλο “καρέ στης Ντάμας”, με καλεσμένες ξεχωριστές γυναικείες παρουσίες, όπως η Ρίτα Αντωνοπούλου, Ειρήνη Σκυλακάκη, Μαρία Παπαγεωργίου και Λίνα Νικολακοπούλου.
Ο Απόστολος Ρίζος ετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά, η οποία θα είναι και πάλι θεματική, και θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More