English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

SG support: Swing Till You Drop @ Πρώτο Πάτωμα (1 Μαρ.)

Swing Till You Drop
Παρασκευή, 1η Μαρτίου
Πρώτο Πάτωμα
Τσιμισκή 97, Θεσσαλονίκη
Έναρξη: 9μμ
Είσοδος: 2 ευρώ

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.
Να'μαστε λοιπόν..!
Σας καλούμε στην πρώτη εμφάνιση των Swing till you drop στο Πρώτο Πάτωμα..!
Παρασκευή 1 Μαρτιου στις 9, ένα βράδυ γεμάτο με νέο, γνωστό και άγνωστο, swing gypsy jazz πρόγραμμα, ζεστό κρασί και ρετρό διάθεση...!

Το σχημα αποτελουν οι:
Γιαννης Βακαλουδης - κιθαρα
Χρηστος Κοσιδης - Βιολι
Mηνας Βακαλουδης - Κοντραμπάσο.

Για περαστε! για περαστε!

Οι "Swing Til You Drop" συγκροτήθηκαν τον Οκτώβριο του 2011 απο τους:
Χρήστο Κοσίδη (βιολί) & Γιάννη Βακαλουδη (κιθάρα) οι οποίοι τηρούν τις παραδόσεις της Gypsy Swing που πρωτοεμφανίστηκε το 1920-30 από τους Django & Grappelli.
Η μουσική αυτή γίνεται ενδιαφέρουσα με την δυνατότητα αυτοσχεδιασμού πάνω σε ένα μελωδικό θέμα. Εκτός απο τις παραδοσιακές μελωδίες όπως το "Minor Swing" το ρεπερτόριο περιλαμβάνει δικά τους κομμάτια όπως το "Swing 12","Swing till you Drop" και διασκευές διάφορων γνώριμων ήχων για τον ακροατή.
Οι "Swing Til You Drop" Ξεκίνησαν με πολυάριθμες εμφανίσεις στους δρομους της Αριστοτέλους και στην πλατεία Ναυαρίνου. Για αρχή το σχήμα πήρε τη πρόχειρη ονομασία "The End Of School Swing Trio" μαζί με την Νάγια Φιλάου(τραγούδι) σε live εκπομπη του Rockarolla Radio που επινοήθηκε σε μερικά λεπτά με στόχο την διαφήμιση της μπάντας.
Το επόμενο όνομα του σχήματος προέκυψε από την παρατήρηση ότι στην αρχή που έπαιζαν μουσική σε ένα χώρο διδασκαλίας χορού lindy hop, ο κόσμος δε σταματούσε να χορεύει, παρ'όλο που το πρόγραμμα ήταν τρίωρο! Έπαιζαν swing μέχρι τελικής πτώσης, δηλαδή "Swing till you drop"!
Ακολούθησαν πολλά lives,εντός και εκτός Θεσσαλονίκης με highlight τις 3 εμφανίσεις στο Ρόττερνταμ,τον Νοέμβριο του 2012.
Συνεργάστηκαν επίσης με την μουσικο/χορευτικη ομαδα Jitterbugs, Lindy Hop Greece και τον κοινωνικό χώρο "Σχολειο" στα μαθήματα χορού swing.
Η μπάντα ετοιμάζεται να ενισχύσει το σχημα με μια φωνή, επίσης προετοιμάζεται για την ηχογράφηση ενός άλμπουμ που θα έχει έτοιμο πριν τις αρχές του καλοκαιριού.
*Η κιθάρα του Γιάννη είναι χειροποίητη,φτιαγμένη απο τον,ειδικό στις gypsy κιθάρες,αλλά και όχι μόνο, οργανοποιό Ανδρέα Καραγιάννη Leveller.

Μαζί τους έχουν συνεργαστεί οι:
Νάγια Φιλάου (τραγούδι
Ζήσης Μπλιάτκας (drums)
Κατερίνα Μπατσιώρα(τραγούδι)
Μηνάς Βακαλούδης (κοντραμπάσσο)
Κώστας Βαπορίδης (κιθάρα)
Χρήστος Καλαϊτζόπουλος (ακκορντεόν)
Πέτρος Δαμιανίδης (κοντραμπάσσο)
Θανάσης Τσίντσιφας (κιθάρα)
Δημήτρης Χατζηζήσης(βιολί)
Pablo Rodriguez (βιολί)
Pierre Dekker(κοντραμπασσο)

Συνεργάστηκαν επίσης με την μουσικο/χορευτικη ομαδα Jitterbugs, Lindy Hop Greece και τον κοινωνικό χώρο "Σχολειο" στα μαθήματα χορού swing.

Πρώτο Πάτωμα
Τσιμισκή 97, Θεσσαλονίκη
Έναρξη: 9μμ
Είσοδος: 2 ευρώ

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More