English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

S.G. support: Septic Flesh, Sorrowful Angels and more @ Golden R. Festival part II (10 Απρ.)

2002 - 2012: Golden R. Festival ...10 years after!
Μ. ΤΡΙΤΗ 10 Απριλίου στο VOX Music Stage του Πολυχώρου Τσαλαπάτα
Με 6 συνολικά συγκροτήματα -4 από Αθήνα και 2 από τον Βόλο- κλείδωσε το roster του δεύτερου μέρους του 10ου Golden R. Festival, του αρχαιότερου και συνάμα μεγαλύτερου δηλαδή φεστιβαλικού θεσμού της ελληνικής περιφέρειας, το οποίο θα διεξαχθεί την Μ. Τρίτη 10 Απριλίου στον φιλόξενο χώρο του Vox Music Stage του Πολυχώρου Τσαλαπάτα, με headliners το παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης αθηναϊκό συγκρότημα των SepticFlesh.

Golden R. Festival 2012 part II
Ημερομηνία: 10.04.2012
Χώρος διεξαγωγής: Vox Music Stage
Ώρα έναρξης: 19.00
Τιμή εισόδου: 10 ευρώ

SepticFlesh (Αθήνα)
Sorrowful Angels (Αθήνα)
Dimlight (Αθήνα)
Against The Society (Βόλος)
Meden Agan (Αθήνα)
Stories To Tell (Βόλος)

Mε την υποστήριξη των Scary Greeks.
SepticFlesh
Έχοντας περιοδεύσει ήδη στις Ηνωμενές Πολιτείες Αμερικής, τρεις ημέρες μετά τις ζωντανές τους εμφανίσεις σε Βέλγιο και Γαλλία και λίγες ημέρες πριν την έναρξη της ευρωπαϊκής τους περιοδείας, το παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης αθηναϊκό συγκρότημα των SepticFlesh, επιτέλους, έρχεται και στον Βόλο και μάλιστα στο πλαίσιο του Golden R. Festival 2012 part II.

Να υπενθυμίσουμε ότι, οι SepticFlesh, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους για την προώθηση του νέου τους δίσκου "The Great Mass" με την Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, ήταν να εμφανιστούν στην πόλη μας την Κυριακή των Αποκριών 26 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του εορταστικού Golden R. Festival, γεγονός όμως που στάθηκε αδύνατο λόγω ασθένειας του drummer του συγκροτήματος, Foti Benardo και σχετικής ιατρικής εντολής.

Το συγκροτήμα είχε ζητήσει συγνώμη εκείνες τις ημέρες, από τους εκατοντάδες φίλους του και είχε δεσμευτεί ως εξής:
"Μπορεί να ακυρώνουμε την εμφάνισή μας στο Golden R. Festival, στο οποίο, λόγω και του εορταστικού του χαρακτήρα, μιας και κλείνει 10 ολόκληρα χρόνια ζωής και συνάμα προσφοράς στην ελληνική metal σκηνή, θέλαμε όσο τίποτα να συμμετάσχουμε, ωστόσο την ζωντανή μας εμφάνισή στον Βόλο δεν την ακυρώνουμε, την αναβάλλουμε.
Θα τα πούμε από κοντά και μάλιστα πάρα πολύ σύντομα, στο Vox Music Stage".

Η δέσμευση καταπώς φαίνεται θα πάρει σάρκα και οστά και μάλιστα την Μ. Τρίτη 10 Απριλίου, όπου οι SepticFlesh όχι μόνον θα εμφανιστούν στον Βόλο ζωντανά και στο VOX Music Stage του Πολυχώρου Τσαλαπάτα, αλλά θα είναι οι headliners του εορταστικού Golden R. Festival, το οποίο ως εορταστικό όχι μόνο δεν έκλεισε τις πύλες του, αντίθετα όπως όλα δείχνουν τις κρατάει ανοιχτές, παρουσιάζοντας το δεύτερο μέρος του.

Ακολουθούν οι ημερομηνίες, οι πόλεις, τα venue αλλά και οι χώρες, των επερχόμενων εμφανίσεων του συγκροτήματος, όπως είναι ανηρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα τους:

06.04.2012 Mons, PPM Festival, Belgium
07.04.2012 Chalons , Delirium Fest X Festival, France
10.04.2012 Volos, Vox Music Stage, Greece
18.04.2012 Larisa, Greece
19.04.2012 Kastoria, Greece
20.04.2012 Kerkyra, Greece
21.04.2012 TBA
METALFEST SHOW DAYS
31.05.2012 AT - Mining, Metalfest, Austria
01.06.2012 DE - Dessau, Metalfest, Germany East
02.06.2012 PL - Jaworzno, Metalfest, Poland
04.06.2012 CR - Zadar, Metalfest, Croatia
06.06.2012 IT - Monza, Metalfest, Italy
08.06.2012 DE - Loreley, Metalfest, Germany West
09.06.2012 CZ - Plzen, Metalfest, Czech Republic
10.06.2012 CH - Pratteln, Metalfest, Switzerland
22.06.2012 Tel Aviv, Israel
09.08.2012 Tolmin, Metalcamp, Slovenia
10.08.2012 Oulou, Jalometalli, Finland
17.08.2012 Nova Bana, Gothoom, Slovakia
18.08.2012 Theaux, Motocultor, France

Sorrowful Angels
Πρόκειται για το πλέον ελπιδοφόρο συγκρότημα της εγχώριας μουσικής του σκληρού ήχου σκηνής. Αυτή την περίοδο μάλιστα πραγματοποιούν περιοδεία σε ολόκληρη την χώρα, για την προώθηση του 2ου κατά σειρά full length album τους υπό τον τίτλο "Omens".
Έχοντας μια πλούσια συναυλιακή εμπειρία στο πλευρό συγκροτημάτων όπως οι Paradise Lost, Anathema, UDO κ.α. αλλά και αναμένοντας την κοινή τους εμφάνιση το ερχόμενο φθινόπωρο στο πλευρό των Moonspell, φθάνουν στον Βόλο για 3η φορά στο πλαίσιο του Golden R. Festival, αφού τους είχαμε απολαύσει τόσο παρέα με τους Rotting Christ το 2010, όσο και με τους Psycho Choke στο πρώτο μέρος του φετινού φεστιβάλ.
Αυτή την φορά, έχοντας στα χέρια τους το νέο τους μουσικό δυναμίτη, θα επιχειρήσουν να μας συμπαρασύρουν στην μελωδία της καπληκτικής μουσικής τους.

Dimlight - Meden Agan
Ακόμα ένα ελπιδοφόρο αθηναϊκό μουσικό σύνολο, το οποίο ξεχωρίζει για τα φωνητικά της χαρισματικής του τραγουδίστριας Sanna. Κατά καιρούς τους έχουμε απολαύσει ζωντανά στο πλευρό σπουδαίων συγκροτημάτων, όπως οι Destruction, Orphaned Land, The Haunted, Rage, Leaves' Eyes κ.α. και ακούγοντας το πρώτο τους album με τίτλο "Obtenebration" καταλάβαμε στο ακέραιο τον θόρυβο που γίνεται γύρω από το όνομά τους.
Στην πόλη του Βόλου θε εμφανιστούν για 1η φορά, όπως ακριβώς δηλαδή και οι επίσης Αθηναίοι Meden Agan, οι οποίοι ξεχωρίζουν επίσης για την εξαιρετική φωνή της Ηλιάνας.
Το συγκρότημα, αν και ξεκίνησε με αντρικά φωνητικά στο Παρίσι, στην πορεία εξελίχθηκε διαφορετικά, μεταφέροντας την έδρα του στην Ελλάδα, όπου τα φωνητικά ανέλαβε η ιδιαίτερα χαρισματική Ηλιάνα, την φωνή της οποίας ακούμε και σε αρκετά κομμάτια μέσα στο "The Great Mass" album των SepticFlesh.
Έχοντας παίξει παρέα με τεράστια συγκροτήματα του χώρου, όπως οι Pain Of Salvation, Skyclad, Within Temptation, Aftell All, Bloddtales, ETHS, The Old Deat Tree και έχοντας συμμετάσχει στο Metal Female Voices Fest του Βελγίου, πλάι σε συγκροτήματα όπως οι Arch Enemy, Delain, Skeptical Minds κ.α., αλλά και φέρνοντας το νέο τους album "Erevos Aenaon" στις αποσκευές τους, εμφανίζονται ιδιαίτερα χαρούμενοι για την πρώτη τους συμμετοχή στο Golden R. Festival του Βόλου.

ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...
Το Golden R. Festival, το οποίο δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις, αφού δεν υπάρχει άνθρωπος που να ασχολείται με την μουσική και δη αυτήν του σκληρού ήχου, στην Ελλάδα, που να μην το γνωρίζει, φέτος κλείνει τα πρώτα του 10 χρόνια ζωής. Ένα νεανικό μουσικό φεστιβάλ, το αρχαιότερο στην ελληνική επαρχία, που από το θρυλικό του σανίδι έχουν περάσει κάποια από τα μεγαλύτερα νεανικά μουσικά συγκροτήματα της χώρας, μια μουσική δράση, αν θέλετε, που έκανε την πρώιμη εμφάνισή της πίσω στο 2002, όταν με την πρωτοβουλία μιας ραδιοφωνικής ομάδας επήλθε το πρωτότυπο για την εποχή και συνάμα πρωτόγνωρο για την περιοχή, κάλεσμα όλων των μουσικών συγκροτημάτων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν σ' ένα μουσικό γεγονός, η ανταπόκριση στο οποίο οδήγησε στη διοργάνωση ενός μουσικού διημέρου, που έμεινε στην Ιστορία και που μέχρι και στις μέρες μας μνημονεύεται ως το κορυφαίο μουσικό γεγονός στη Κεντρική Ελλάδα.
Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση δημοτικότητας αυτής της διοργάνωσης, που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κέρδισε χιλιάδες μουσικόφιλους και κατ' επέκταση την εμπιστοσύνη των κέντρων λήψης των αποφάσεων, ως προς την αρτιότητα και την πλήρη επιτυχία της.
Το εγχείρημα επαναλήφθηκε με επιτυχία, όχι μία, ούτε δύο, μα τόσες φορές, που το Golden R. Festival έγινε πασίγνωστο στον ευρύτερο συναυλιακό χάρτη της χώρας και επιβεβλημένο μέσω προώθησης κάθε νέας ερασιτεχνικής ακόμα και επαγγελματικής δισκογραφικής κυκλοφορίας.
Η αγάπη όλων όσων ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο διοργανωτικό εγχείρημα, η όρεξή τους, αλλά και η πλήρως επαγγελματική τους ενασχόληση, οδήγησαν το Golden R. Festival στην θεσμοθέτησή του, ως ένα ετήσιο δηλαδή μουσικό Ελλαδικό γεγονός που καλύπτεται δημοσιογραφικά από σύσσωμο τον μουσικό Τύπο της χώρας, έντυπο και ηλεκτρονικό, συμβάλει στην πολιτισμική ανάπτυξη της περιοχής, στην διάδοση των ελευθέρων ιδεών, στην ορθή δημιουργία προτύπων για τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής και φυσικά στην διαφημιστική προβολή της Μαγνησίας και του Βόλου, όπου και το φιλοξενεί.

ΟΡΑΜΑ...
Φέτος, εν έτει 2012 και μάλιστα επ' αφορμή της συμπλήρωσης των 10 ολόκληρων πρώτων ετών ζωής του και γνωρίζοντας απόλυτα τις ανάγκες καλλιτεχνών και ακροατών, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ξανά το αγαπημένο φεστιβάλ των νεανικών μουσικών συγκροτημάτων.
Στόχος μας η δημιουργία ενός μουσικού διημέρου, που θα μείνει και πάλι χαραγμένο στις μνήμες όλων, για να θυμίζει πως η ελεύθερη έκφραση μέσω της μουσικής μπορεί να υφίσταται ακόμη και σήμερα και μάλιστα πιο δυνατή από ποτέ..., όπως ποτέ άλλοτε δεν θα μπορούσε να συμβεί εξάλλου, μιας και τα όσα συμβαίνουν σ' αυτόν τον ρημαδιασμένο τόπο, καταμαρτυρούν αδιάψευστα πως, ναι..., η ελεύθερη έκφραση μέσω κάθε μορφή τέχνης είναι επιβεβλημένη, τουλάχιστον για όσο ο άνθρωπος μπορεί και θέλει να συνεχίσει να ζει ελεύθερος.
Το διήμερο όμως πραγματοποιήθηκε, η δίψα όμως των εκατοντάδων πιστών φίλων του festival παρέμεινει άσβεστη, γι' αυτό και το Golden R. Festival, ετοίμασε το δεύτερο μέρος και συνάμα χτύπημά του.
Αυτό το κατά τα άλλα τυπικό δελτίο Τύπου, δεν θα θέλαμε να αποτελέσει οτιδήποτε άλλο, πέραν ενός νέου καλέσματος της νεολαίας, ώστε να αναβιώσουμε και πάλι, όλοι μαζί, το δικό μας μουσικό φεστιβάλ. Το μουσικό φεστιβάλ των μουσικών πρωταγωνιστών της διπλανής μας πόρτας, το μουσικό φεστιβάλ που θα στείλει ένα νέο ηχηρό μήνυμα στους κρατούντες την εξουσία και τους ΔοΝηΤες της μονοσήμαντης πολιτικής μας μιζέριας φίλους τους.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, επισκεφθείτε το επίσημο event στο facebook, πατώντας ΕΔΩ

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More