English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Maraveyas Ilegál - Λόλα @ Fuzz live music Club (3 Μαρ. 2012)


Είμαι φαν του Κωστή Μαραβέγια και της ilegál μπάντας του τα τελευταία 4 χρόνια περίπου. Τα τραγούδια τους μου φτιάχνουν την διάθεση, με συνοδεύουν σε άχαρες διαδρομές στην πόλη με τα ΜΜΜ και με κάνουν να χορεύω σε όλο το σπίτι. – ναι είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που χορεύουν μόνοι τους στο σπίτι.

Έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσα να λείπω από την παρουσίαση της νέας τους δισκογραφικής δουλειάς με τον τίτλο «Λόλα», το Σάββατο 3 Μαρτίου στο Fuzz. Αφού συμβούλευσα φίλες και γνωστές να μην φορέσουν τακούνια – αν και κάτι πήρε το μάτι μου και πραγματικά απόρησα με την αντοχή τους – αφήσαμε προβλήματα και στενοχώριες σπίτι και πήγαμε να περάσουμε καλά.

 Ο κόσμος είχε αρχίσει να μαζεύεται από τις 8 παρά στον χώρο έξω από το club και μέχρι και περίπου μίση ώρα μετά την έναρξη της συναυλίας δεν σταμάτησαν να έρχονται κι άλλοι για να γνωρίσουν την περιβόητη Λόλα. Μαθητές και φοιτητές ως επί το πλείστον αλλά και αρκετοί μεγαλύτεροι, - δίπλα μου ένα ζευγάρι λίγο πριν τα 60 με ένα ποτό στο χέρι παρακολουθούσε το κοινό να χορεύει και να τραγουδάει με ένα μόνιμο χαμόγελο – όλοι εκεί στο πρώτο ραντεβού της χρονιάς με τον Κωστή και την μπάντα του που αποτελείται από τους: Νίκο Παπαβρανούση, Άγγελο Παπαδάτο, Ιλάν Μανουάχ, Γρηγόρη Ντάνη και τα 2 νέα μέλη Νίκο Αγγλούπα και Τζιμ Σταρίδα.


Γύρω στις 10:00 μμ το απόλυτο σκοτάδι και ένας προβολέας φωτίζει το κοινό. Ένα ένα τα μέλη της μπάντας κάνουν την εμφάνισή τους και παίρνουν θέση για να ξεκινήσει το μεγάλο πάρτυ, γιατί μόνο ως πάρτυ μπορείς να χαρακτηρίσεις μια συναυλία των maraveyas illegal. Τελευταίος κάνει την εμφάνισή του ο Kωστής Μαραβέγιας με γυαλιά και παλτό ως άλλος γερμανός αξιωματικός των SS.

"Diktator des marktes" το πρώτο τραγούδι , από τον νέο δίσκο, και δίνεται το έναυσμα για να αρχίσει ο ξέφρενος χορός. Συνέχεια με παλιά και αγαπημένα τραγούδια όπως: «Κάτω απ’τον πάτο», «Στο δρόμο», «Που να βρω μια να σου μοιάζει», «Πάρε χρώμα», «Welcome to Greece» κ.α. «Λόλα», «Το καλοκαίρι έφυγε», «Στην καταιγίδα», «Τσαλαπατώ», «Δεν νιώθω τίποτα», «Στο καλό» και το «Little sister», ένα πολύ όμορφο ντουέτο με την Nalyssa Green, τα τραγούδια που ακούστηκαν από τον νέο δίσκο, «βαφτίστηκαν» όπως είπε και ο Κωστής από σκηνής και όλα συνοδευόντουσαν από την δική τους ξεχωριστή ιστορία.


Γύρω στις 12 και κάτι μας αποχαιρετούν με μία αγκαλιά-υπόκλιση, για να επιστρέψουν μετά από λίγο, με ανοιχτούς λογαριασμούς με το κοινό, για το encore. “Φίλα με ακόμα” με τον Κωστή στο πιάνο και το κοινό ενθουσιασμένο να τραγουδά και να χειροκροτεί.
Ο Κωστής μένει στο πιάνο και παρουσιάζει άλλο ένα καινούριο τραγούδι. “Αρκεί να είμαστε μαζί” ο τίτλος και πέρασε κι αυτό... τις εξετάσεις με πολύ καλό βαθμό, τολμώ να πω.
Από την συναυλία φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το “Τρελό από χαρά” αλλά και για φινάλε το αγαπημένο “Δεν σταματώ”. Δεύτερη υπόκλιση, δεύτερη μεγάλη αποθέωση από το κοινό. Κι εκεί που είμαστε έτοιμοι να φύγουμε ο Κωστής μας εκπλήσσει και ξανά ακούμε την “Λόλα” για τον πιο έντονο χορό της βραδιάς.

Ο απολογισμός της βραδιάς; Ένα τεράστιο χαμόγελο στα πρόσωπα όλων και 2μιση ώρες γεμάτες καλή μουσική, καλή διάθεση και φυσικά πάρα πολύ χορό, που μας έκαναν όλους να καταλάβουμε πόσο πολύ μας έιχε λείψει ο Κωστής και η παρέα του από την νυχτερινή ζωή της πόλης.

ΥΓ1. Η ιστορία της Λόλας δεν έγινε μόνο δίσκος αλλά και βιβλίο από τον Κωστή Μαραβέγια που εξιστορεί την γνωριμία του καλλιτέχνη με την μούσα που έμελλε να εμπνεύσει αυτή τη νέα δουλειά του συγκροτήματος.
ΥΓ2. Οι Maraveyas Ilegal θα εμφανιστούν στις 16/3/12 στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα και στις 17/3/12 στο Block33 στην Θεσσαλονίκη.

1 scary σχόλια:

Γνώρισα πριν 5 περίπου χρόνια τον Κωστή και την μπάντα του και από τότε (που ήταν σχεδόν η αρχή τους) τον παρακολουθώ πάντα όπως κι εσύ. μόνο που το Σάββατο της Λόλας έλειπα και γι' αυτό η αναφορά που διάβασα μου έφτιαξε την διάθεση. Είναι καταπληκτικός μουσικός και περιμένω με αγωνία σχεδόν την επόμενη συναυλία του- μάλλον το καλοκαίρι πια- για να χορέψω και να ξεδώσω με την ψυχή μου... Μας έλειψε φέτος τον χειμώνα.

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More