English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Wrinkles (2011) [poster, trailer]

AKA Arrugas

2D, Ισπανική μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Ιγνάσιο Φερέρας. Η ταινία απευθύνεται σε ενήλικο κοινό. Το σενάριό της βασίστηκε στο ομώνυμο κόμικ του Πάκο Ρόκα (2008 National Comic Prize). Το χαμηλού προϋπολογισμού Wrinkles - το κόστος για την παραγωγή του υπολογίζεται στα 2.000.000 ευρό - παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 19 Σεπτεμβρίου του 2011 στο San Sebastian International Film Festival ενθουσιάζοντας τους κριτικούς που το χαρακτήρισαν ως μια από τις καλύτερες συμμετοχές του Φεστιβάλ.
Πρόσφατα η ταινία κέρδισε μια θέση ανάμεσα στις δέκα οκτώ διάσημες και ακριβές παραγωγές του 2011 που επιλέχθηκαν για να τρέξουν στην κούρσα των τελικών animation υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ. Κάνοντας την έκπληξη την τελευταία στιγμή, αθόρυβα - ως γνήσιο outsider - το Wrinkles αιφνιδίασε τους Αμερικανούς - κι όχι μόνο - διανομείς, που σπεύδουν να εξασφαλίσουν δικαιώματα.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Ιγκνάσιο Φερέρας συμμετείχε στο καλλιτεχνικό τμήμα παραγωγής της τηλεοπτικής σειράς Rugrats και της ταινίας Astérix et les vikings (Asterix and the Vikings, 2006). Επίσης ήταν μέλος της ομάδας που έφτιαξε το κινούμενο σχέδιο του Joseph: King of Dreams (2000) της Dreamwork και του L’Illusionniste (The Illusionist, 2010) του Σιλβέν Σομέ. Το 2002 υπέγραψε την μικρού μήκους Cope with Death κερδίζοντας διακρίσεις σε αρκετά Φεστιβάλ ανάμεσα στα οποία του Ανεσί, της Μελβούρνης και της Οτάβα.

Υπόθεση: O Εμίλιο και ο Μιγκέλ, δυο κύριοι προχωρημένης ηλικίας, καταφεύγουν σε έναν οίκο ευγηρίας. Ο νεοαφιχθής Εμίλιο χτυπημένος από την νόσο Αλζχάιμερ έρχεται αντιμέτωπος με τα πρώτα συμπτώματα της φοβερής ασθένειας. Ο Μιγκέλ και οι φίλοι του προσπαθούν να το βοηθήσουν να αποφύγει τον εγκλεισμό στον τρομακτικό πάνω όροφο του γηροκομείου. Το φιλόδοξο σχέδιο που καταστρώνουν δίνει καινούργιο νόημα στις ζωές τους γεμίζοντάς τες με χιούμορ και τρυφερότητα.


Εταιρεία Παραγωγής: Perro Verde Films /Cromosoma (Spain) / ‏
TVG (Spain)
Σκηνοθεσία: Ignacio Ferreras
Σενάριο: Ángel de la Cruz, Paco Roca
Παραγωγή: Manuel Cristóbal, Oriol Ivern
Tεχνικά Χαρακτηριστικά: HD / Colour/ 16:9 / 2D animation
Κατηγορία: Δράμα
Διάρκεια: 80΄


0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More