English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Voodoo Healers-Dawn of A Day (Juicy Pussy 2011)

To δεύτερο album των Voodoo Healers φανερώνει μια μπάντα που έχει κάνει το βήμα παραπάνω στη μουσική της. Κρατόντας όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν το ντεμπούτο τους "Living in Dogville" ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άκουσμα και με παραγωγή κλάσεις ανώτερη μας αποδεικνύουν,με τον πλέον εμφατικό τρόπο,ότι και στην Ελλάδα υάρχει Rock 'n' Roll που μπορεί να τσακίσει κόκκαλα.

Το "Dawn of a Day" δεν είναι ένα album που απλά θα ακούσεις και δεν θα σε αγγίξει. Είναι ένα album που ο ακροατής θα αγαπήσει,με ορισμένα από τα τραγούδια που το απαρτίζουν να δημιουργούν πραγματικό κόλλημα.Μέσα από τα τραγούδια τους οι Voodoo Healers μας διηγούνται ιστορίες του δρόμου,πλημμυρισμένες στο alchohol,την λαγνεία και την αμαρτία. Μικρές καθημερινές ιστορίες από μια μπάντα που παραμένει πιστή στο Rock 'n' Roll ύφος που εκπροσωπεί και η οποία εντυπωσιάζει με την ποιότητα της.Το 'Dawn of a Day" είναι το album που θα αρπάξει τον ακροατή από τον γιακά. Με συνθέσεις δυναμίτες και με "straight in your face" ρυθμό,είναι βέβαιο πως θα ξυπνήσει τις αισθήσεις σας. Δώστε προσοχή σε τραγούδια όπως τα "Hit Down","Going All the Way","Run and Hide","Song For the Brothers" και θα καταλάβετε σαφέστατα τι εννούν όταν λένε ότι το Rock 'n' Roll δεν είναι απλά στυλ αλλά στάση ζωής.

Οι μελωδίες είναι εξαιρετικά δομημένες με δυνατά κιθαριστικά riffs,ορισμένα εξαιρετικά solo και ένα rythm section που ακούγεται στιβαρό. Ο Fast Chris δεν είναι ένας ακόμα από τους "καταραμένους" του Rock 'n' Roll. Είναι αυτός που μέσα από τα βιώματά του γράφει τραγούδια "the way they should be" εκπλήσσοντας ευχάριστα,καθώς το όλο album αποκτά μια αισθητική που με άνεση μπορεί να συναγωνιστεί αυτή που έχουν album από φτασμένες μπάντες του είδους.

Οι Voodoo Healers είναι μια μπάντα που τις αρέσει να είναι στο δρόμο και της αρέσει να τραγουδά για την σκοτεινή και αμαρτωλή πλευρά της ζωής.Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την μουσική τους με αυτή των μεγάλων Αυστραλιανών συγκροτημάτων της δεκαετίας του '80 και με τους τσαμπουκαλεμένους ρυθμούς του Αμερικάνικου Rock 'n' Roll.Παρόλα αυτά καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα άκρως προσωπικό στυλ πέρα από μιμητισμούς και στην τελική καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα άλμπουμ που αξίζει κάποιος να το ακούσει! Το Rock 'n' Roll υπάρχει και στην Ελλάδα και δίχως αμφιβολία οι Voodoo Healers είναι οι πλέον πειστικοί και ποιοτικοί εκπρόσωποι του είδους!

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More