English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Buddah - The Great Departure (2011) [poster, HD trailer]

ΑΚΑ ΝΟ BUDDHA - AKAI SABAKUYO UTSUKUSHIKU

Μια μεγάλου μήκους με την υπογραφή του γιαπωνέζου Κόρο Μορισίτα. O Μορισίτα γεννήθηκε το 1948 και εργάστηκε για πρώτη φορά το 1970, στην εταιρεία Toei Animation, αρχικά ως σχεδιαστής και στην συνέχεια ως βοηθός σκηνοθέτη στην παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς Cutey Honey (1973).

Στην συνέχεια ανέλαβε την σκηνοθεσία πολλών παραγωγών κινουμένων σχεδίων, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών σειρών Tiger Mask II (1981-82), Kings of the Zodiac (1986-88) και των ταινιών Way to the Virgin Space (1985) και Saint Seiya Gekijoban (1987).
Ήταν επίσης επικεφαλής της ομάδας που έφτιαξε το κινούμενο σχέδιο του Transformers: the Movie (1986). Στην συνέχεια μεταπήδησε στην παραγωγή όπου υπέγραψε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως το Dragon Ball Z και το Dr. Slump. Αυτή την στιγμή είναι Αντιπρόεδρος της Toei Animation.

Το Buddah - The Great Departure είναι μια επική ταινία, η τελευταία και ίσως η καλύτερης ποιότητας δουλειά του, φτιαγμένη σε 2D Computer Animation στην γνωστή anime φόρμα. Αποτελεί το πρώτο μέρος μια τριλογίας που πρόκειται να ολκληρωθει τα επόμενα χρόνια.
Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε σε μια μυθιστορηματική βιογραφία με θέμα τον Βούδα που φέρει την υπογραφή του πατέρα του manga Οσάμου Τεζούκα. Το κομικ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η συγκεκριμένη ιστορία αριθμεί οκτώ βιβλία που κυκλοφόρησαν μέσα σε διάστημα δέκα χρόνων. Στην Βόρεια Αμερική εκδόθηκε με τον τίτλο Phoenix από την Vertical και στην Αγγλία με τον τίτλο Buddah από την CBR Reader.
Η ταινία προβλήθηκε εκτός διαγωνισμού στο Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Ανεσί 2011.

Υπόθεση: Η δραματικη ιστορία του πρίγκηπα Σιντάτρα ένως την στιγμή που αποσύρεται από την κοινωνική ζωή και από το παλάτι του πατέρα του για να μεταμορφωθεί στην εμβληματική προσωπικότητα που όλοι γνωρίζουμε.


Εταιρεία Παραγωγής: TOEI COMPANY LTD
Σκηνοθεσία: Κόζο Μορισίτα
Σενάριο: Ρέικο Γιοσίντα
Μουσική: Μικίρου Οσίμα
Διανομή: TOEI COMPANY LTD, WARNER BROS
Διάρκεια:110'

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More