English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Schoolwave @ Μέγαρο Μουσικής [24 Σεπ. στις 9μμ]

Το Σεπτέμβριο του 2010 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών άνοιξε την καλλιτεχνική του περίοδο με τον πιο απροσδόκητο τρόπο: Mια συναυλία Schoolwave. Ήταν η συνάντηση δύο κόσμων. Παιδιά με σκουλαρίκια και βερμούδες έμαθαν για πρώτη φορά πού πέφτει το Μέγαρο, αλλά και το κοινό του Μεγάρου ανακάλυψε ότι το Schoolwave, πέρα από ένα μαθητικό πάρτι, είναι και ένα φυτώριο εκρηκτικών ταλέντων.

Η επιτυχία της βραδιάς ήταν τέτοια που ο πρόεδρος του Μεγάρου, κ. Ιωάννης Μάνος, επανέλαβε την πρόσκληση και φέτος. Έτσι το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου τέσσερα νέα συγκροτήματα από το Schoolwave 2011 θα παίξουν τη μουσική τους στον κήπο του Μεγάρου [Ώρα Έναρξης: 21:00(ακριβώς!) Είσοδος: 5 ευρώ]: The Overjoyed 32, Chick 'n' Blues, World Conquerrors, Chinese Basement.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς που έχει τίτλο "Το Schoolwave παίζει Χατζηδάκι" θα συμμετέχουν και δύο από τα "παλιά" συγκροτήματα, οι Rosebleed και οι Musica Ficta.


Τα 6 συγκροτήματα που θα εμφανιστούν:

The Overjoyed 32
Τριμελές υπερκινητικό συγκρότημα από τη Νέα Σμύρνη, που χτυπιέται στους ρυθμούς της πανκ και του ροκ εν ρολ. Ο στόχος τους, είτε παίζουν σ' ένα μικρό κλαμπ στα Εξάρχεια, είτε στην τεράστια σκηνή του Schoolwave είτε στους κήπους του Μεγάρου Μουσικής (ακόμα δεν μπορούν να το πιστέψουν!), είναι πάντα ο ίδιος: Να κάνουν τον κόσμο να χορέψει. It's party time!

Chick n' Blues
Τέσσερα αγόρια κι ένα κορίτσι απ' τη Θεσσαλονίκη που τους ενώνει η αγάπη τους για τα μπλουζ. Φτιάξανε το συγκρότημα πριν ένα χρόνο, όταν πήγαιναν Β' και Γ' Λυκείου, αγνοώντας την γκρίνια των γονέων τους για τις Πανελλήνιες. Η εμφάνισή τους στο Schoolwave 2011 ήταν καταλυτική. Ως τότε είχαν κάνει μόνο τρεις ζωντανές εμφανίσεις σε μικρές σκηνές της Θεσσαλονίκης. Μετά το Μέγαρο δεν έχουν ιδέα πού θα καταλήξει η περιπέτειά τους με τη μουσική: "Όπου μας βγάλει!"

World Conquerrors
Δημιουργήθηκαν πριν δύο χρόνια στον Πειραιά. Τα δύο rr στο όνομά τους είναι ένα εσκεμμένο ορθογραφικό λάθος. Αφού περιπλανήθηκαν σε διάφορα μουσικά είδη κατέληξαν στο ήρεμα δυναμικό stoner. Το 2011 σημαδεύτηκε απ' την εμφάνισή τους στο Schoolwave και την ηχογράφηση των πρώτων τους τραγουδιών. Πέρα από τη δική τους μουσική, στο Μέγαρο θα παίξουν με το δικό τους τρόπο το "Riders on the storm" των Doors, αλλά και το "Μην τον Ρωτάς τον Ουρανό" του Χατζιδάκι.

Chinese Basement
Τρία παιδιά 16 χρονών από τη Θεσσαλονίκη που παίζουν το περίεργο είδος noise grunge. Συνήθως παίζουν μαζί με τους φίλους τους σε αυτοσχέδιες συναυλίες στους πεζόδρομους, διότι εκεί κανείς δεν τους λέει πόση ώρα πρέπει να παίξουν. Φέτος αναγκάστηκαν να κάνουν μία εξαίρεση για το Schoolwave και μία ακόμα για το Μέγαρο Μουσικής, όπου ανάμεσα στα άλλα θα παίξουν και τραγούδια από τη Λιλιπούπολη.

Rosebleed
Ξεπήδησαν στα 16 τους από το Schoolwave του 2006. Σήμερα έχουν στο ενεργητικό τους δύο δίσκους με τη Sony Music και εμφανίσεις σε δεκάδες φεστιβάλ. Έχουν παίξει support στον Carlos Santana, στον Craig Walker και στους Cranberries. Τον ερχόμενο χειμώνα θα κάνουν τις πρώτες τους εμφανίσεις στη Βρετανία, την Ιρλανδία και τη Γαλλία. Στο Μέγαρο θα παίξουν φέτος Χατζιδάκι, κάτι που ήταν έκπληξη ακόμα και για τους ίδιους.

Musica Ficta
Ίσως η πιο ιδιαίτερη μπάντα που βγήκε από το Schoolwave. Έχουν παίξει support στους Mary and the Boy, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Βασιλικό και τον Φοίβο Δεληβοριά. Ο Απόλλων, συνθέτης και τραγουδιστής του συγκροτήματος, έγραψε το 2010 τη μουσική για τις παραστάσεις "Wonderland" στο θέατρο Παλλάς και "Τίτος Ανδρόνικος" του Σαίξπηρ στο Εθνικό Θέατρο. Στο Μέγαρο, θα παίξει φέτος Χατζιδάκι. Το είχε ήδη κάνει στο Schoolwave 2005, σε ηλικία 15 χρονών, τραγουδώντας την "Οδό Ονείρων" μπροστά σε χιλιάδες σαστισμένους συμμαθητές του.


Πηγές: theschooligans.gr, συνέντευξη Χρήστου Ιωαννίδη στο ραδιοφωνικό σταθμό Flas96

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More