English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Oktoberfest α λα ελληνικά @ Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης [24 Σεπ.]

Μια «γεύση» από τη μεγαλειώδη διοργάνωση του Μονάχου, το Octoberfest, θα μπορέσουν να πάρουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά οι επισκέπτες της αντίστοιχης γιορτής μπύρας στη Θεσσαλονίκη.

Την ελληνική «Γιορτή του Οκτώβρη», που έχει καθιερωθεί πλέον και στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει και φέτος ο Σύλλογος Φίλων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του σχολείου και του συλλόγου Αποφοίτων.

Όσοι την επισκεφτούν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, θα μπορούν από τις 11 το πρωί έως το βράδυ να απολαύσουν τα γερμανικά παραδοσιακά λουκάνικα και άλλες πατροπαράδοτες λιχουδιές, πολλά είδη μπύρας -που έχει την τιμητική της- και να ακούσουν την παραδοσιακή ορχήστρα πνευστών 4BUAM από το Γκρατς της Αυστρίας.

Κάθε χρόνο με πολλή όρεξη και μεράκι οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία αυτής της γιορτής, σύμφωνα με την Γιώτα Πολυχρονίδου, μέλος του ΔΣ της σχολικής εφορίας του σχολείου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον αύλειο χώρο της Γερμανικής Σχολής.

Το ελληνικό «Octoberfest» άρχισε να γιορτάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1887, από το γερμανικό κλαμπ της εποχής στην περιοχή του Τοπ Χανέ στο Βαρδάρη. Άλλωστε η γερμανική κοινότητα της πόλης χρονολογείται από το 1865.

Στο Μόναχο το Octoberfest, διοργανώνεται φέτος για 178η φορά (17 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου). Πρόκειται για μια γιορτή που συγκεντρώνει περισσότερους από 6 εκατομμύρια επισκέπτες. Αποκορύφωμα προσέλευσης επισκεπτών αποτέλεσε το 1985, όταν οι επισκέπτες έφτασαν τα 7,1 εκατομμύρια.

Αναφορικά με την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και του γερμανικού προξενείου, μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του ιδρύματος «Ελπίδα».

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More