English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

"Mea culpa" της Microsoft για λάθος αποκλεισμούς στο Xbox Live

Ο Larry Hryb, διευθυντής του προγραμματισμού για το δίκτυο Xbox Live της Microsoft (και γνωστός στην gaming κοινότητα ως "Major Nelson"), φιλοξένησε πρόσφατα στο blog του μια ανακοίνωση του Stephen Toulouse. Ο Toulouse είναι υπεύθυνος της ομάδας "αστυνόμευσης" του Xbox Live η οποία, όπως λέει κι ο ίδιος στην ανακοίνωση του, έχει ως στόχο να "διαφυλάξει" την εμπειρία Xbox Live, απαγορεύοντας την είσοδο σε κονσόλες Xbox 360 οι οποίες έχουν υποστεί μετατροπές κάθε είδους.

Δε φαίνεται να διαφυλάχθηκε αυτή η εμπειρία για πολυάριθμες απόλυτα νόμιμες κονσόλες που κατά λάθος έπεσαν θύματα ενός "κύματος αποκλεισμών" την περίοδο από 29 Αυγούστου μέχρι 9 Σεπτεμβρίου. Ο Toulouse με αυτή την ανακοίνωσή του παραδέχτηκε το λάθος, αποδίδοντάς το σε ελάττωμα του software που χρησιμοποιεί η ομάδα του για να ανιχνεύσει τις τροποποιημένες κονσόλες. Χωρίς να παραθέτει στοιχεία, ισχυρίστηκε ότι γνωρίζουν πολύ καλά ποιες είναι οι κονσόλες που "άδικα" αποκλείστηκαν από το δίκτυο της Microsoft κι ότι σύντομα θα τους επιτραπεί ξανά η σύνδεση. Για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στους άτυχους χρήστες, τα κύρια accounts σε καθεμιά από αυτές τις κονσόλες θα λάβουν 1600 microsoft points έκαστος καθώς και τρεις μήνες gold membership στο Xbox Live.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν στην επιφάνεια ιστορίες λανθασμένων αποκλεισμών από το δίκτυο Xbox Live. Το ερώτημα που γεννιέται είναι αν σε όλες τις διαφορετικές περιπτώσεις, η επίσημη αντιμετώπιση της εταιρείας ήταν και είναι αντίστοιχη. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η πρωτοβουλία αποζημιώσεων από τη Microsoft είναι πολύ πιο πρέπουσα σε σύγκριση με την αντίδραση της Sony όταν τον Απρίλιο το δίκτυό της, Playstation Network, έπεσε θύμα των Anonymous. Η απώλεια ευαίσθητων οικονομικών και προσωπικών πληροφοριών αντιμετωπίστηκε ως "φυσική καταστροφή" και ο ιαπωνικός γίγαντας, αρνούμενος να αναλάβει την οποιαδήποτε ευθύνη, δεν αποζημίωσε κανέναν από τους χρήστες του δικτύου του.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη ανακοίνωση στα αγγλικά εδώ.

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More