English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Deus Ex: Human Revolution: Εικόνες αστυνομικής βίας από Ελλάδα

Το Deus Ex: Human Revolution είναι ένα παιχνίδι-εμπειρία.
Μια εμπειρία που διαμορφώνεται από τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος, μέσα από το ταξίδι του σε ένα cyberpunk περιβάλλον, έρχεται αντιμέτωπος με πολυάριθμες ηθικές επιλογές. Καθεμιά από τις επιλογές αυτές προκαλεί διαφορετικές εξελίξεις και συνέπειες. Δεν αποτελεί εξαίρεση ο τερματισμός του παιχνιδιού, όπου ο παίκτης φτάνει πλέον μπροστά στη σημαντικότερη επιλογή του.


Ανάλογα με αυτή την επιλογή, τα διαφορετικά βίντεο-finale παρουσιάζουν, με μια αντίστοιχη ματιά το καθένα, διάφορους ηθικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς. Η φωνή του πρωταγωνιστή, συνοδευόμενη από το εκπληκτικά ατμοσφαιρικό soundtrack του παιχνιδιού, κάνει έναν απολογισμό της πορείας του καθ'όλη την περιπέτεια και αιτιολογεί την τελική επιλογή του, ενώ μπροστά στα μάτια μας περνάει μια σειρά βίντεο και εικόνων από αληθινές καταστάσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πολλές από αυτές απεικονίζουν κοινωνικούς αγώνες και μερικές δείχνουν σκηνές αστυνομικής και στρατιωτικής βίας.

Ανάμεσά στις εικόνες από Κίνα, Ιράν και άλλες χώρες στις οποίες τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται σε καθημερινή βάση, βρίσκονται και εικόνες από την Ελλάδα, συγκεκριμένα από ταραχές στην Αθήνα.
Σας τις παραθέτουμε, σβήνοντας το κείμενο των υποτίτλων για να μη χαλάσουμε την εμπειρία σε κανέναν.



[Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση]

Το γεγονός προκαλεί έκπληξη, γιατί είναι η πρώτη φορά που φωτογραφίες αυτούσιες από την Ελλάδα κάνουν την εμφάνισή τους σε ένα τόσο μεγάλο και διεθνώς γνωστό παιχνίδι.
Από την άλλη προκαλεί θλίψη, γιατί την πρώτη φορά που φωτογραφίες από τη μοντέρνα ζωή στη χώρα μας κάνουν την εμφάνισή τους σε video game, αυτές οι φωτογραφίες είναι δραματικές...

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More