English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

The Avengers και το παιχνίδι που δε θα δούμε στις οθόνες μας.

Τον περασμένο μήνα η THQ ανακοίνωσε το κλείσιμο του studio της στην Αυστραλία, δηλώνοντας την πρόθεση της να αλλάξει κατεύθυνση, απομακρυνόμενη από τα παιχνίδια που βασίζονται σε παιδικά franchises ή συνοδεύουν την κυκλοφορία ταινιών.

Γρήγορα κυκλοφόρησε η φήμη ότι ένα από τα "καταδικασμένα", από το κλείσιμο, παιχνίδια προοριζόταν να συνοδεύσει την επικείμενη κυκλοφορία της ταινίας "The Avengers", με πρωταγωνιστές μια ομάδα γνωστών σε όλους υπερ-ηρώων, όπως οι Iron Man, Thor, Hulk, Captain America. Αυτοί ακριβώς οι τέσσερις χαρακτήρες εμφανίζονται ως πρωταγωνιστές σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες στο YouTube. Το βίντεο ξεκινάει με το logo του "εκλιπόντος" Studio Australia της THQ, μια μικρή intro screen του παιχνιδιού και το μήνυμα ότι οι εικόνες που βλέπουμε αποτελούν πρώιμο υλικό μιας "pre-alpha" έκδοσης και υπάρχει η πιθανότητα να αλλάξουν.


Έτσι ξεκινάει η επίδειξη εικόνων concept art και πλάνων από τρεις διαφορετικές τοποθεσίες: το Manhattan, το νησί-βάση της S.H.I.E.L.D. Triskelion, ένα εκ των χαρακτηριστικών helicarriers της μυστικής αυτής υπηρεσίας και τέλος ένα "mothership", το οποίο φαίνεται να είναι των Skrull, μιας και τους βλέπουμε στο ρόλο των αντιπάλων κατά τη διάρκεια των σκηνών που ακολουθούν.

Το βίντεο απεικονίζει σκηνές δράσης από προοπτική πρώτου προσώπου, ξεκινώντας με τον Iron Man. Ο παίκτης πετάει και αιωρείται ελεύθερα στο χώρο, εξουδετερώνοντας τους Skrull μέσω μιας ενδιαφέρουσας γκάμας επιθέσεων: ενεργειακά πυρά, ρουκέτες, νάρκες, ακόμα και μάχη σώμα με σώμα. Ακολουθεί ο Hulk, ο οποίος τρέχοντας και εκτελώντας τα χαρακτηριστικά του υπερ-άλματα, προσγειώνεται ανάμεσα σε μερικούς Skrull τους οποίους και αφανίζει με ένα συνδυασμό κινήσεων που βασίζονται κυρίως σε διάφορα combo γροθιών και λαβών. Τον βλέπουμε να προκαλεί και τα, επίσης χαρακτηριστικά του, ωστικά κύματα χτυπώντας τα χέρια του, καθώς και να εκτοξεύει τους αντιπάλους του προς άλλους. Σε αυτό το σημείο το βίντεο μας δείχνει για πρώτη φορά και την αλληλεπίδραση μεταξύ των ηρώων, δείχνοντας των Hulk να ενεργοποιεί μια από τις νάρκες που προηγουμένως έχει τοποθετήσει ο Iron Man. Η συνέχεια με τον Captain America, ο οποίος κινείται με μια τεχνική parkour/free running στο επίπεδο και χρησιμοποιεί την ασπίδα του για να προστατευθεί αλλά και για να επιτεθεί από απόσταση στους Skrull.


Ανάμεσα στις διάφορες επιθέσεις, κοινό δείχνει να είναι το concept των κοντινών λαβών και συγκεκριμένα "finishers" για όλους τους χαρακτήρες. Το βίντεο κλείνει με μια σειρά τέτοιων λαβών σε μια μάχη των τεσσάρων ηρώων εναντίων του Super Skrull. Αυτό είναι, δυστυχώς, και το μόνο κομμάτι που βλέπουμε, για λίγο, τον Thor.

Αντικειμενικά, παρά το ότι πρόκειται για μια pre-alpha έκδοση, το παιχνίδι δείχνει πραγματικά εντυπωσιακό. Ξεφεύγοντας από την κλασσική προοπτική τρίτου προσώπου που εδώ και χρόνια χαρακτηρίζει τα παιχνίδια Marvel, προσπαθεί να προσφέρει κάτι πραγματικά νέο και το πετυχαίνει. Η φαντασία ταξιδεύει βλέποντας τις ενδείξεις για άλλους τρεις παίκτες, που φιγουράρουν μόνιμα στο πάνω μέρος της οθόνης. Οι ενδείξεις μας πληροφορούν ότι πρόκειται για παίκτες ελεγχόμενους από τον υπολογιστή, μα στο μυαλό μας έρχεται αναπόφευκτα η σκέψη "Πώς θα ήταν ένα τέτοιο παιχνίδι αν επέτρεπε το 4 player co-op?".

Ίσως δε θα μάθουμε ποτέ...

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More