English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Lou Reed & Metallica - Lulu (νέος δίσκος - κυκλοφορία 31 Οκτ.) [artwork, photos & interviews]

Οι Metallica και ο Lou Reed μας γράφουν: 
"Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας το πως προχωράει το Lulu project το οποίο ηχογραφήθηκε στα HQ (σ.σ. Metallica's HeadQuarters στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ). Όπως βλέπετε η ιστοσελίδα αυτή (σ.σ. http://www.loureedmetallica.com) εξελίσσεται και το σχέδιο είναι να τη χτίσουμε μπροστά στα μάτια σας.
Σας παρακαλούμε όπως έχετε υπομονή καθώς εμείς τοποθετούμε μαζί όλα τα κομμάτια!
Το Lulu εμπνεύστηκε από τον Γερμανό εξπρεσιονιστή συγγραφέα Frank Wededkind και τα έργα του Earth Spirit και Pandora's Box τα οποία αφηγούνται την ιστορία της ζωής και των σχέσεων ενός νεαρού ταλαίπωρου χορευτή και είναι πλέον ευρέως γνωστά ως Lulu Plays. Από την αρχική τους δημοσίευση στις αρχές του 1900, τα έργα αυτά ενέπνευσαν μια βουβή ταινία (Pandora's Box, 1929), μια όπερα και αναρίθμητες λοιπές καλλιτεχνικές εκτελέσεις. Η αρχική μουσική και στίχοι του Lou Reed προοριζόντουσαν για μια θεατρική παραγωγή στο Βερολίνο όμως στη συνέχεια εμφανίστηκαν τα αγόρια (σ.σ. Metallica) με τις κοινές τους εμφανίσεις για το Rock and Roll Hall of Fame το 2009 και αποφάσισαν να δημιουργήσουν μαζί. Ο Lou εμπνεύστηκε αρκετά από εκείνη τη βραδιά και ζήτησε από το συγκρότημα να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο θεατρικό έργο Lulu και μαζί να το οδηγήσουν στο επόμενο επίπεδο. Επομένως από τις αρχές Μαϊου τα αγόρια κατασκήνωσαν στα HQ στούντιο στη Βόρεια Καλιφόρνια ολοκληρώνοντας σήμερα 10 (δέκα) τραγούδια. 
Ανυπομονούμε να τα μοιραστούμε μαζί σας!" 

Το περιοδικό Rolling Stone μίλησε με τους Lou Reed και μέλη των Metallica (σ.σ. Loutallica?!) με θέμα αυτή την αιφνιδιαστική ανακοίνωση.
Ο συντάκτης David Fricket περιέγραψε το άλμπουμ ως μια οργισμένη ένωση του κλασσικού νουάρ "Berlin" του Lou Reed (1973) και του περίφημου "Master of Puppets" των Metallica!


O Reed περιγράφει αυτή τη συνεργασία ως "ένα γάμο ο οποίος έγινε στον παράδεισο!" Συνεχίζει λέγοντας "..το γνώριζα από τη πρώτη στιγμή που παίξαμε μαζί. Δικέ μου, αυτή είναι η τελειότητα, ακριβώς μπροστά μου!"


Ο Lars Ulrich είπε "Δε νομίζω ότι έχουμε ξανανιώσει τόσο ελεύθεροι. Δεν υπάρχει τίποτα που είναι εκτός των ορίων μας, τίποτα που να μας τρομάζει."




Ο James Hetfield αναφέρει πως "Ακούσαμε με τον Lars το ντέμο του Reed και είπα 'Wow! αυτό είναι πολύ διαφορετικό!' Ήταν τρομακτικά στην αρχή επειδή η μουσική ήταν τόσο ανοικτή. Αλλά τότε σκέφτηκα ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει οπουδήποτε."


Produced by Lou Reed, Metallica, Hal Willner, & Greg Fidelman
Mixed by Greg Fidelman
  1. Brandenburg Gate (4:19)
  2. The View (5:17)
  3. Pumping Blood (7:24)
  4. Mistress Dread (6:52)
  5. Iced Honey (4:36)
  6. Cheat On Me (11:26)
  7. Frustration (8:33)
  8. Little Dog (8:01)
  9. Dragon (11:08)
  10. Junior Dad (19:28)

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More