English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Electric Wizard & guests @ EightBall & Gagarin 205 [8 & 9 Απρ. 2011]

Όταν η ηχητική βαρύτητα της ηλεκτρικής παραμόρφωσης σε καθηλώνει, όταν τα σαρωτικά μπάσσα σε αδρανοποιούν παραισθησιογόνα, όταν μόνο η διαστρεβλωτική ιδιότητα του ηχητικού κατακλυσμού μπορεί να σε λυτρώσει από το βάρος της πραγματικότητας, εκεί ξεκινούν οι Electric Wizard. Οι αδιαμφισβήτητοι βασιλιάδες της stoner/doom occult ψυχεδέλειας, μετά από 5 ολόκληρα χρόνια απουσίας, επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο καταστροφικές εμφανίσεις.

Electric Wizard (Αγγλία)
& guests T.B.A.

Παρασκευή, 8 Απριλιου 2011
@ Eightball Club (Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσ/νίκη)
Σάββατο, 9 Απριλιου 2011
@ Gagarin 205 (Λιοσίων 205, Αθήνα)

Είσοδος:
€25 προπώληση/ταμείο
€20 (περιορισμένες κρατήσεις στα http://ewthes2011.eventbrite.com - Θεσ/νίκη // http://ewath2011.eventbrite.com - Aθήνα)
€15 (πολύ περιορισμένες κρατήσεις στα http://ewthes2011.eventbrite.com - Θεσ/νίκη // http://ewath2011.eventbrite.com - Aθήνα)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Σημεία προπώλησης (από μέσα Νοεμβρίου):
Αθήνα:
Public - Σε όλα τα καταστήματα εντός Αττικής
Tickethouse - Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς)
Rhythm Records - Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια
Θεσ/νίκη:
Tickethouse - Μητροπόλεως 102

Δημιουργούνται το 1993, όταν ο Justin Oborn αφήνει τους Lord Of Putrefaction για την δημιουργία ενός νέου σχήματος, με τον Tim Bagshaw και τον Mark Greening σε μπάσο και τύμπανα αντίστοιχα. Δύο χρόνια μετά θα κυκλοφορήσουν μέσω της Rise Above Records (το θρυλικό label του Lee Dorian) το ομότιτλο ντεμπούτο τους και το '96 το "Demon Lung" (split 7’’ με τους Our Haunted Kingdom – μετέπειτα Orange Goblin), δύο παραδοσιακά doom διαμάντια/tribute στο Sabbathικό ηλεκτρικό όραμα - που δεν ήταν όμως παρά μια εισαγωγή γι' αυτό που θα ακολουθούσε.
Συνειδητοποιώντας όλο και περισσότερο τις δυνατότητες και την δυναμική τους, το trio ηχογραφεί και κυκλοφορεί το πρώτο τους αριστούργημα. Το "Come My Fanatics" σκάει ανυποψίαστα στην δισκογραφία των 90s κι αποθεώνεται παγκοσμίως όσο λίγοι δίσκοι του doom ιδιώματος. Ακραία παραμόρφωση, μονολιθικά και ρευστά riffs, πολλαπλά επίπεδα σαρωτικών ποταμών spacey μελωδιών, όλα συνθέτουν τον πρώτο θεμέλιο λίθο του μύθου των Electric Wizard και καταφέρνουν να ορίσουν νέα δεδομένα και όρια στον χαρακτηρισμό «heavy».
Με την ορμή της πρωτοφανούς επιτυχίας του "Come My Fanatics" κυκλοφορούν το 2000 το δεύτερό τους ύμνο στον ηλεκτρισμό, το ηχητικό σκοτάδι και την άγρια ψυχεδέλεια. Το "Dopethrone" προχώρησε την ακρότητα του "Come My Fanatics" σε νέα επίπεδα, αποκαλύπτοντας στους ανυποψίαστους τις μυστικιστικές ψυχοακουστικές δυνάμεις του ερεβώδους low end και εκπληρώνοντας ένα μοναδικό όραμα αργού ορυμαγδού και ηχητικής βαρύτητας.
Η συνέχεια εξίσου εντυπωσιακή: εν μέσω τραυματισμών, καταχρήσεων και πολλαπλών αλλαγών στο line up (που άφησαν τον mastermind Jus Oborn ως το μόνο ιδρυτικό μέλος στην τωρινή σύσταση της μπάντας) κυκλοφορούν τα "Let Us Prey", "We Live" και "Witchcult Today", 3 δίσκους που δίνουν διαφορετικές διαστάσεις στον μοναδικό Electric Wizard ήχο και φανερώνουν την μοναδική μανία του Oborn για εξερεύνηση του «heavy» μέσω της ψυχεδέλειας και της έντασης.
Τώρα, λίγους μήνες μετά το νέο δισκογραφικό τους μεγάλιθο, «η πιο heavy μπάντα του σύμπαντος» έρχεται τη Παρασκευή 8 Απριλίου στο Eightball Club της Θεσσαλονίκης και μια μέρα μέτα, το Σάββατο 9 Απριλίου στο Gagarin 205, με μοναδικό σκοπό την μάζωξη των οπαδών του doom occult σκοταδιού - και τον προσηλυτισμό των υπολοίπων. Let Us Pray, Let Us Prey…

Links:
http://www.myspace.com/electricwizarddorsetdoom
Event pages:
Θεσ/νίκη:
http://www.facebook.com/event.php?eid=151384911563804&ref=mf
http://www.last.fm/event/169823
Αθήνα:
http://www.facebook.com/event.php?eid=151646081538744&ref=mf
http://www.last.fm/event/1698228
Venues:
Θεσ/νίκη: www.eightballclub.gr
Αθήνα - www.gagarin205.gr
Διοργάνωση:
www.ctsprods.com

Bookmark and Share

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More