English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Eleonore's Secret (2009) [poster, screenshot, HD trailers]

Eleonore's Secret  a.k.a. Kérity, la Maison des Contes a.k.a. To Mυστικό της Έλινορ (2009)

Γαλλοϊταλική συμπαραγωγή κινουμένων σχεδίων, με έξυπνη σεναριακή πλοκή και καλόγουστο κινούμενο σχέδιο. Η ταινία απέσπασε ειδική τιμήτική διάκριση στο Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων 2010 του Αννεσί.
Ο Ναθάνιελ πλησιάζει τα επτά, αλλά δεν ξέρει να διαβάζει. Η εκκεντρική γριά θεία του κληροδοτεί το σπίτι της στους γονείς του, μαζί με μια μεγάλη συλλογή από παλιά βιβλία, εγκαταστημένη στην σοφίτα. Ο μικρός ανακαλύπτει ότι τα βιβλία είναι στην πραγματικότητα κατοικίες/κρυψώνες όλων των διάσημων ηρώων της παιδικής λογοτεχνίας. Κάτω από απροσδόκητες συνθήκες, κατά την διάρκεια μιας επίσκεψής του στην βιβλιοθήκη, ο Πήτερ Παν, η Αλίκη, ο Πινόκιο, ο Όλιβερ Τουίστ, ο Χάκλμπέρι Φιν και αμέτρητοι άλλοι βγαίνουν από τις κρυψώνες τους και τον υποδέχονται σαν Σωτήρα – διάδοχο της Έλινορ, εξουσιοδοτημένο να τους προστατέψει από τον αφανισμό. Οι κατοικοι της σοφίτας κινδυνεύουν να εξαφανιστούν για πάντα και οι ιστορίες τους να πάψουν να υπάρχουν, εάν για οποιονδήποτε λόγο αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την βιβλιοθήκη. Όμως, μια καταιγίδα, που προκαλεί μεγάλες ζημιές στο σπίτι, εξωθεί τους γονείς στην απόφαση να πουλήσουν τα παλιά βιβλία σ'έναν αχρείο έμπορο. Ο μικρός Ναθάνιελ καλείται να φέρει σε πέρας μια δύσκολη αποστολή προκειμένου για την διάσωση των ηρώων της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας.

Σκηνοθεσία: Dominique Monfery
Σενάριο: Anik Le Ray, Alexandre Révérend
Διάρκεια: 76΄
Μουσική : Christophe Heral

Γαλλική Πρεμιέρα: 16/12/09
Γαλλική Διανομή: An Haut & Court
Διεθνής Διανομή: Films Distribution, Paris
Εταιρεία Παραγωγής: Gaumont-Alphanim, La Fabrique (France)/Lanterna Magica (Italy)
Συμπαραγωγή: Canal Plus, TF1, TPS Star
Παραγωγή: Clement Calvet
Διεύθυνση Παραγωγής: Calvet, Christian Davin, Maria Fares, Roberto Baratta, Xavier Julliot
Καλλιτεχνικοί Σύμβουλοι: Allan Wenger, Patrizia Sorini.

Φωνές στην Γαλλική εκδοχή: Jeanne Moreau, Pierre Richard, Lorant Deutsch, Liliane Rovere, Julie Gayet, Jason Beck, Denis Podalydes, Arthur Dubois, Stephane Flamant, Nathalie Hugo, Gauthier de Fauconval, Mathieu Moreau, Prunelle Rulens.

Φωνές στην Ιταλική εκδοχή: Federico Bebi, Emanuela Ionica, Gaetano Varcasia, Rachele Paolelli, Sonia Scotti, Mino Caprio, Lorenza Biella, Germana Dominici, Francesco de Francesco, Clara Ruberti, Joy Saltarelli, George Castiglia, Dante Biagioni.

Φωνές στην Αγγλική εκδοχή: Eliott Berger, Cressida Bandey, Mirabelle Kirkland, Paul Bandey, Jodi Forrest, David Gasman, Sharon Mann, Hester Wilcox, Doug Rand, Matthew Geczy, Christine Flowers. French Version Artistic direction, Lionel Bourguet.

Bραβεία: Ειδική Διάκριση - Βραβείo Κριτικής Επιτροπής 34ου Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Annecy.



Eπίσημη Ιστοσελίδα

Σπεύσατε Έλληνες διανομείς!

Bookmark and Share

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More