English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Χάρις Αλεξίου @ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης [15-24 Απρ.]

Η μεγΑλη επιτυχία του φετινου χειμωνα, ερχεται στην Θεσσαλονικη!
Η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
15 - 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9μ.μ.


Η μεγάλη επιτυχία του φετινού μουσικού χειμώνα στην Αθήνα, ήταν οι παραστάσεις της Χάρις Αλεξίου, στο "Παλλάς".
Μετά από πέντε χρόνια απουσίας από τη χειμερινή μουσική ζωή της πόλης, πάνω από 35.000 θεατές παρακολούθησαν τις αρχικά 15 προγραμματισμένες εμφανίσεις της Χάρις Αλεξίου - που παρατάθηκαν σε 26 - λόγω απαίτησης του κοινού.
Την παράσταση αυτή, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και το μουσικόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης, από 15-24 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης, σε 6 μοναδικές βραδιές , στις 15, 16,17,18, και 23,24 Απριλίου.
Η σπουδαία προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής σκηνής, η Χάρις Αλεξίου, θα παρουσιάσει, μαζί με τους εξαίρετους μουσικούς της, ένα πρόγραμμα με σπάνιες στιγμές από την μεγάλη μουσική της διαδρομή.
Η επιλογή του ρεπερτορίου είναι της Λίνας Νικολακοπούλου, η σκηνική επιμέλεια του Άγγελου Μέντη και η μουσική επιμέλεια και οι ενορχηστρώσεις του Κώστα Παπαδούκα.
Μουσική εμπειρία και αναδρομή στον ήχο και το χρόνο, οι εμφανίσεις της περιγράφουν μια σημαντική διαδρομή, που ξεκινά από τα πολυαγαπημένα και ήδη γνωστά τραγούδια του ρεπερτορίου της, που έχουν συνοδεύσει πολλές στιγμές μας, για να καταλήξει στα ολοκαίνουργα της πρόσφατης δισκογραφικής της δουλειάς "Η αγάπη θα σε βρει όπου και να’ σαι". Το κοινό αγκάλιασε με ζεστασιά και ενθουσιασμό τη νέα δουλειά της Χάρις Αλεξίου αναγνωρίζοντας σε αυτή ό, τι έχει αγαπήσει περισσότερο στην ερμηνεύτρια, αλλά ανακαλύπτοντας πάντα και κάτι νέο για την ίδια και για όλα εκείνα τα οποία εκφράζει μέσα από τα τραγούδια της.

Στην παράσταση, παίζουν οι εξαιρετικοί μουσικοί:
Κώστας Παπαδούκας: Ενορχηστρώσεις, πιάνο, keyboards
Ηρακλής Βαβάτσικας: Ακορντεόν, Βandoneon
Θάνος Γκιουλετζής: Βιολί
Χρήστος Γκοτσίνας: Τύμπανα
Νίκος Κατσίκης: Μπουζούκι, Κιθάρα, Νυκτά
Νίκος Πολίτης: Μπάσο ηλεκτρικό και ακουστικό
Γιώργος Χατζόπουλος: Κιθάρες

Προπώληση εισιτηρίων: Ταμείο ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Τηλ 2310895939)
Εκδοτήρια πλατείας Αριστοτέλους, Τιμές 45€-35€-25€-φοιτ 20€-VIP 60€

Ο ΤΥΠΟΣ ΕΓΡΑΨΕ:
"Hταν η Χαρούλα που ξέραμε, προχθές στο <Παλλας>,του συναισθήματος, του υγρού βλέμματος και της ερμηνευτικής στόφας μιας γενιάς που έβαλε εξαρχής τον πήχυ ψηλά, ακόμα και για τον εαυτό της.
..Το ‘’Σαν Αερικό’’ ήταν μια από τις ευτυχέστερες στιγμές της. Μια μη αναστρέψιμη εμπειρία στις μεγάλες "αστικές" λύπες που τουλάχιστον σου εύχονται "η αγάπη θα σε βρει όπου και να’σαι". [27.1 Ελευθεροτυπία, Ναταλί Χατζηαντωνίου]
"Αν μου έλεγε κάποιος ότι η Ρόζα (η ναζιάρα) μπορεί να παιχτεί με παραμορφώσεις σε ένα διονυσιακό ηλεκτρικό ήχο θα έλεγα αποκλείεται. Με την Αλεξίου αποκλείεται. Κι όμως δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάνει ένα διαφορετικό concept σε μια παράσταση. Η Χάρις Αλεξίου ανάμειξε το χθες με το σήμερα, δίνοντας στα τραγούδια της έναν σημερινό ήχο και στους μουσικούς της τον χώρο που οφείλουν να έχουν σε μια παράσταση. Πρώτη φορά βγαίνω από μια παράσταση και συζητάω για τις μουσικές, το βιολί, την κιθάρα, το μπάσο. Η Χάρις Αλεξίου πρωταγωνίστρια αλλά δεν θέλησε να παίξει μονάχη.
[27.1 Τα Νέα, Χάρη Ποντίδα]
"Σ’ αυτές τις συναυλίες έκανε μια προσπάθεια να θυμηθεί τραγούδια του ρεπερτορίου της που είχε πολλά χρόνια να πει, όπως "Φεύγω και μη με περιμένεις", "Ρόζα", "Είσαι η νύχτα με τα αινίγματα", "Έλα μαζί μου". Ο κόσμος που πάει να την ακούσει θέλει πάντα τα γνωστά τραγούδια. Εκείνη ανθίσταται στη σύμβαση γι’ αυτό και ερμηνεύει τραγούδια άλλων. Τόσο λαμπερά πρόσωπα δεν υπάρχουν στο τραγούδι. Την εικόνα της πάνω στη σκηνή χαίρεσαι να τη βλέπεις. Οικεία μεν , αληθινή ντίβα δε. Της πάει πολύ ο κλειστός χώρος. Το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Αυτός είναι ο χώρος της."
[28.1 Το Ποντίκι, Άννα Βλαβιανού]
"Με μια θαυμάσια ορχήστρα και με τη διακριτική αλλά ουσιαστική επιμέλεια του Άγγελου Μέντη, τραγούδησε όπως μόνο η Χαρούλα ξέρει μια σειρά από υπέροχα τραγούδια. Ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες μιας συναυλίας στο Παλλάς." [27.1 Αδέσμευτος Τύπος , Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης]
"Τη διαδρομή της πολλοί τη ζήλεψαν, τα τραγούδια της ακόμη περισσότερο. Τις εμπειρίες της που κάνουν τόσο βαθιά την ερμηνεία της με ρωγμές, τσακίσματα, αίσθημα και χαρακτήρα. Κυρίως αυτή η ειλικρίνεια που εκπέμπει με την παρουσία της στη σκηνή."
[30.1 Καθημερινή, Γιώτα Συκκά]
"Ήταν υπέροχες οι ερμηνείες της όχι μόνο στα τραγούδια που έχουν συνδεθεί με τη φωνή της αλλά και σε εκείνα όπου υπάρχει η ερμηνευτική στάμπα επίσης εξαιρετικών συναδέλφων όπως "Το πάτωμα", "Έλα μαζί μου", "Θ’ανάβω με τσιγάρα". Καλοδεμένο πρόγραμμα. Η Χάρις Αλεξίου έπαιξε με τον χρόνο μέσα από μια σειρά επιλογής τραγουδιών.
[27.1 Απογευματινή, Δώρα Αμαραντίδου]

Bookmark and Share

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More