English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Louie Psihoyos - "The Cove": Ένας Ελληνοαμερικάνος αναστατώνει την Ακαδημία (βραβείο Όσκαρ για το καλύτερο ντοκιμαντέρ)

Παρουσίασε ένα σοκαριστικό ντοκιμαντέρ για τη σφαγή των δελφινιών στην Ιαπωνία, έφτασε μέχρι τα Oscar και νίκησε! Το όνομα αυτού...Λούι Ψυχογιός και το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του ''The Cove" προκάλεσε την οργή των ιαπωνικών αρχών, που παραπονέθηκαν στην Ακαδημία...
Η ταινία, που τιμήθηκε με το βραβείο Οσκαρ για το καλύτερο ντοκιμαντέρ, στηρίζει μια προσπάθεια ακτιβιστών οι οποίοι συγκρούονται με την ιαπωνική αστυνομία και τους ψαράδες για να αποκτήσουν πρόσβαση στον απομονωμένο κόλπο στο Ταϊτζί όπου διεξαγέται το κυνήγι των δελφινιών. Εκεί διεξάγονται σκηνές απίστευτης φρίκης με τους ψαράδες να προχωράνε στη σφαγή των δελφινιών.

Ο δήμαρχος της ιαπωνικής πόλης Ταϊτζί, της νότιας Ιαπωνίας, που διοργανώνει κάθε χρόνο το κυνήγι των δελφινιών διαμαρτυρήθηκε για την απονομή του βραβείου Οσκαρ στο ντοκιμαντέρ...
"Πιστεύω είναι θλιβερό που η ταινία παρουσιάζει ως γεγονός στοιχεία τα οποία δεν στηρίζονται από επιστημονικές αποδείξεις", δήλωσε ο δήμαρχος του Ταϊτζί Καζουτάκα Σαντζέν σε μήνυμα που απέστειλε μέσω φαξ. Ο ίδιος τονίζει ότι το κυνήγι είναι νόμιμο στην Ιαπωνία και απηύθυνε έκκληση για να γίνει σεβαστή αυτή η παράδοση.
"Υπάρχει σειρά από έθιμα που συνδέονται με την τροφή τόσο σε αυτή τη χώρα όσο και στο εξωτερικό. Μια στάση αμοιβαίου σεβασμού, που να βασίζεται στην κατανόηση της πολυέτους παράδοσης η οποία προέρχεται από έθιμα και κατάστασεις που μας περιστοιχίζουν, είναι απαραίτητη", καταλήγει ο ιάπωνας δήμαρχος.
Δηλαδή τι ακριβώς να σεβαστούμε; Τον σαδισμό κάποιων ''ανθρώπων'' να σφάζουνε ζωντανά - για χάρη της παράδοσης - ανυπεράσπιστα πλάσματα;!

Πηγή: Nooz.gr

Bookmark and Share

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More