English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

3o Screamin' Athens Horror Film Festival @ Gagarin 205 [9 & 10 Απρ.]

“To αληθινό πρόσωπο του τρόμου, είναι η προσπάθειά μας να αναγνωρίσουμε και να αποδεχτούμε όλα αυτά που ο πολιτισμός μας καταστέλλει και καταπιέζει.”
Ρομπέν των Δασών

Πάνω από ένα χρόνο μετά το 2ο φεστιβάλ, το οποίο συνέπεσε με την αρχή μιας νέας “τρομακτικής” εποχής που εμπεριείχε μπόλικη καταστολή και καταπίεση, και μια ανάσα μετά τη γιορτή της σφαγής των αμνών, το 3ο Screamin’ Athens Horror Film Festival έρχεται, με πείσμα, να… αναστήσει τους δικούς του ήρωες και τις δικές του εμμονές!

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Απριλίου στο Gagarin 205!

Μικρότερο σε διάρκεια - μιας και διήμερο αντί του καθιερωμένου τριημέρου - αλλά μεγαλύτερο σε πρόγραμμα, αποδεικνύει ότι ο κινηματογραφικός τρόμος δεν περιορίζεται. Αντίθετα, επεκτείνεται και αναζητά τις νέες τάσεις και τις σύγχρονες αντιλήψεις εκείνων των δημιουργών που, μέσα στα τελευταία χρόνια, είτε πρόσθεσαν ακόμα περισσότερο σκοτεινό χιούμορ στις δουλειές τους, βγάζοντας τη γλώσσα στους καθωσπρεπισμούς, είτε τόλμησαν να γυρίσουν ταινίες με μηδενικούς προϋπολογισμούς εν μέσω των ζοφερών, κατά κοινή ομολογία, ημερών!
Αυτούς τους δημιουργούς στηρίζει το Screamin’ Athens Horror Film Festival και από αυτούς στηρίζεται! Έξω από το παιχνίδι των διανομών, έξω από τις ξιπασμένες απόψεις των περισσότερων κριτικών και πολύ μακριά από τις, πραγματικά τρομακτικές, πολιτικές προώθησης και αξιολόγησης.

Συνολικά, 22 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ανάμεσά τους και δύο νέα ντοκιμαντέρ, από διάφορα μέρη του πλανήτη - στην πλειοψηφία τους νέες ανεξάρτητες και underground παραγωγές - αποτελούν και φέτος τη ραχοκοκαλιά του φεστιβάλ. Οι περισσότερες έχουν κάνει το πέρασμά τους από τα πιο σημαντικά διεθνή φεστιβάλ του είδους, έχοντας κατακτήσει αρκετές διακρίσεις και βραβεία.
Γαλλία, Καναδάς, Γερμανία, Ολλανδία (με το πολυσυζητημένο “The Human Centipede”), Ρουμανία, Βραζιλία, Αργεντινή, Αυστραλία και Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν και φέτος το παρόν. Ειδική αναφορά θα γίνει και φέτος στην Τουρκία με την προβολή τεσσάρων νέων ταινιών.
Πρόκειται για τρεις μικρού μήκους δημιουργίες του ανερχόμενου ταλαντούχου σκηνοθέτη Can Evrenol, ο οποίος θα παρευρεθεί και στο φεστιβάλ, καθώς και για την πρώτη ταινία με zombies στην ιστορία του τουρκικού κινηματογράφου, το “ADA: ZOMBILERIN DUGUNU”, που μόλις ολοκληρώθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν και δύο ελληνικές συμμετοχές (με δύο ταινίες μικρού μήκους) ενώ, επίσης για πρώτη φορά, έχουμε και τη συμμετοχή δύο γυναικών σκηνοθετών, αυτή της Faye Jackson με την ταινία “Strigoi” και αυτή της Alicia Conway με το μικρού μήκους “Rite”. Τέλος, έχουμε και μια παγκόσμια πρώτη πρεμιέρα, εκείνη της ταινίας “El Monstro Del Mar” του cult Αυστραλού σκηνοθέτη Stuart Simpson!

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργήσουν - στο χώρο του εξώστη - οι εκθέσεις δύο νέων εικαστικών καλλιτεχνών. Πρόκειται για τον Smokechapel, ο οποίος επιμελήθηκε και το artwork του φεστιβάλ, και την Virtzinia (Art of Sin Design). Οι δουλειές που θα παρουσιάσουν τιτλοφορούνται “Μoribund” και “Psychostasis”, αντίστοιχα.
Τη μουσική επένδυση του διημέρου θα επιμεληθεί, για άλλη μια χρονιά, η ομάδα Death Rock Greece.

Τα εισιτήρια θα διατίθενται, στη χαμηλή τιμή των 10 ευρώ για όλες τις προβολές της καθεμίας ημέρας, στο ταμείο του Gagarin 205 κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 6944 814543.
Website: www.gagarin205.gr
Γραφείο Τύπου / Πληροφορίες:
Ρένα Οροκλού (Black Cat Productions) / rena.orocklou@gmail.com
Θωμάς Μαχαίρας (Gagarin 205) / thomasknife69@gmail.com

Bookmark and Share

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More