English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Private Government: Η metal πενιά από το Dubai

Όταν πριν λίγες εβδομάδες παρουσιάσαμε στο The Scary Nights Show μία ροκ διασκευή στο ζεϊμπέκικό της Ευδοκίας με τον τίτλο "Metallico tis Evdokias", κανείς εξ ημών δεν φανταζόταν ότι θα χτίζαμε μία γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και του Ντουμπάι με ενδιάμεσο προορισμό την Κύπρο.
Κύριες και κύριοι, είναι χαρά και τιμή να σας παρουσιάσουμε τους Private Government μέσα από τα μάτια του Μιλτιάδη Κυβερνήτη (Miltiadis Kyvernitis).


"Ο πατέρας μου είναι Κύπριος κι η μητέρα μου έχει καταγωγή από τις Φιλιππίνες ενώ ο ίδιος μεγάλωσα σαν Κύπριος μέσα σε μία μεγάλη Κυπριακή οικογένεια στην Λευκωσία που επισκέπτομαι κάθε χρόνο", μας εξηγεί. Ο Μιλτιάδης ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική σχεδόν μία δεκαετία, ως μηχανικός ήχου και μουσικός παραγωγός (αξιοθαύμαστο γεγονός καθώς είναι μόλις 27 ετών!).

Οι Private Government είχαν ουσιαστικά το ίδιο ξεκίνημα με τους Nine Inch Nails του Trent Resnor. "Όλοι ασχολούμασταν με την παραγωγή, υπό την επίβλεψή μου, αλλά χωρίς να κάνουμε συναυλίες."
Το αποτέλεσμα ήταν το άλμπουμ "Diavatirio" που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2009 και πάνω στο οποίο συνεργάστηκαν πάνω από 10 μουσικοί, πολλοί εξ αυτών διαφορετικής εθνικότητας και μουσικής παιδείας.
Πριν από το "Diavatirio", οι Private Government κυκλοφόρησαν ένα promo EP με το όνομα "Road to Paradise".
Τα κύρια μέλη του συγκροτήματος είναι οι Miltiadis Kyvernitis (rhythm guitar), Basel Anabtawi (φωνητικά) και Joe Akkawi (lead guitar).
Αυτή την περίοδο οι Private Government δουλεύουν πάνω στον δεύτερό τους δίσκο και προετοιμάζονται για κάποιες ζωντανές εμφανίσεις στο Dubai ενώ στο συγκρότημα έχουν προστεθεί δύο νέα μέλη, οι Josh Saldana (drums) και Gregory Cargopoulos (bass).


Η ιδέα που κρύβεται πίσω από το Metallico Tis Evdokias
Ο Μιλτιάδης αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η ιδέα να κάνω μία metal διασκευή του Ζεϊμπέκικου, μου ήρθε όταν το άκουσα το 2004 οπού και υπηρετούσα στον Κυπριακό στρατό. Το αγάπησα τόσο πολύ και ήμουν αποφασισμένος να το ολοκληρώσω, όπως και έγινε. Είμαι πολύ ευγνώμων που οι πιο πολλοί Έλληνες και Ελληνοκύπριοι το αγαπούν εξίσου. Η απήχηση που έχει το τραγούδι αυτό είναι μοναδική!"
Οι Private Government αυτή την περίοδο γυρίζουν το video για το τραγούδι αυτό. Ο σεβασμός τους απέναντι στην αυθεντική εκτέλεση τους οδήγησε να ξεκινήσουν τα γυρίσματα στην Άγια Βαβατσινιά απ' όπου καταγόταν ο Μάνος Λοΐζος ενώ πιθανότητα θα συμμετάσχει η κόρη της Μαρία Βασίλειου, πρωταγωνίστριας της ταινίας του 1971 "Ευδοκία", ερμηνεύοντας στοιχεία από τον ρόλο που υποδύθηκε η μητέρα της. Ο σκηνοθέτης θα είναι Αιγύπτιος καθώς ο Λοΐζος μεγάλωσε στην Αίγυπτο.

Η αλήθεια πίσω από το όνομα "Private Government"
Ο Μιλτιάδης περιγράφει τον Διοικητή που είχε στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου με τον πλέον γλαφυρό τρόπο που μπορεί να συνοψιστεί ως μία σύνθεση του Steven Seagal και του Arnold Schwarzenegger με το υφάκι του Vinnie Jones. Το ψευδώνυμό του ήταν Rambo (φυσικά!) ενώ ήταν γνωστός για τις φυλακές που μοίραζε στους στρατιώτες, την έμμονή του με την Καλλιόπη και την ευχέρεια να κόβει άδειες. Ο Μιλτιάδης φυσικά μόνο από αυτά που άκουγε, τον φοβόταν αρκετά λέγοντας χαρακτηριστικά "κανείς άλλος δεν μπορούσε να με τρομάξει τόσο εκτός ίσως από τον πάτερά μου". Ένας ακόμα λόγος που του προκαλούσε άγχος ήταν το γεγονός ότι δεν μίλαγε άπταιστα τα ελληνικά, "τι θα συνέβαινε εάν μου έδινε μία εντολή κι εγώ δεν την καταλάβαινα?"
Ακολουθεί η συνέντευξη που έκανε ο Μιλτιάδης ως νεοσύλλεκτος με τον Διοικητή του (τυπική διαδικασία):
Rambo (gr): Compared to the others, you're old. Where did you come from?
Miltiadis (en): Dubai, sir.
Rambo: Why are you in the army then, coming from a fancy place like that?
Milto: I decided to do my time here sir, to get it out of the way. I'm only here for six months.
Rambo: Ah...you're a sixer. Good luck with the others then, you'll be having a hard time if they know you're here for six months and they're here for two years.
Milto: I don't care what they think, sir. I'm here to serve my country as long as I must, and leave.
Rambo: Good for you. Straight to the point. No mess-ups, no screw-ups, no slacking. You want to stay on my good side, you do as you're ordered. You are a soldier like everyone else, and there are commanders here who are younger than you. Regardless, you will do as you're told. You stick by the rules, you do your time, and you'll be just fine. If you're good enough you may get more days-off in the week than usual. But don't count on it.
Milto: Yes, sir.
Rambo: Your last name is Kyvernitis.
Milto: Yes, sir.
Rambo: Powerful last name. It means "government" in English.
Milto: Yes, sir.
Rambo: Are you powerful to have this name?
Milto: Yes, sir.
Rambo (en): Okay, private Government. Get out.
..και εκείνη την στιγμή ο στρατιώτης Κυβερνήτης έδωσε πνοή στους Private Government.

σημ.: Οι ερωτήσεις του Διοικητή ήταν στα Ελληνικά ενώ οι απαντήσεις στα Αγγλικά. Επίσης, "private" είναι ο αγγλικός όρος για τον "στρατιώτη" ενώ η λέξη Kyvernitis (Κυβερνήτης) μεταφράζεται ως government.

http://myspace.com/privategovernment
http://www.youtube.com/user/PVTGovernment
http://www.facebook.com/pages/Private-Government/25902927788?ref=ts
Αγοράστε το Diavatirio: http://www.cdbaby.com/cd/privategov

Ας ακούσουμε κάποια δείγματα της αξιολογότατης δουλειάς τους:
Metallico Tis Evdokias (promo)
Deliverance (pre-production version)
Road to Paradise


Bookmark and Share

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More