English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Βασίλης Παπακωνσταντίνου & Μπάμπης Στόκας @ Θέατρο Γης [photos & HQ exclusive videos (31 Αυγ)]

Με τις φορές που έχουμε δει τον κύριο Παπακωνσταντίνου να φτάνουν επικίνδυνα την ηλικία μας (και άλλες τόσες για τον κυρ Στόκα επί Πυξ Λαξ εποχής) και με 2 δυνατές μπόρες να απειλούν την έκβαση της συναυλίας, ανηφορίσαμε για το αγαπημένο Θέατρο Γης. Το παρκάρισμα δεν ήταν πρόβλημα σε αντίθεση με τις καντίνες των οποίων η κατάσταση έχει γίνει αρκετά ενοχλητική. Εις αναμονή της συναυλίας, ένα (για την ακρίβεια δύο) τεχνικό πρόβλημα με τις κονσόλες ήχου σκίαζε την ανυπομονησία των χιλιάδων θεατών που γέμισαν το Θέατρο. Σεσουάρ δεν χρειάστηκε κι οι κονσόλες στέγνωσαν όμως τα προβλήματα ήχου έδωσαν το παρόν κατά την διάρκεια των πρώτων τραγουδιών.
Κάπου εδώ φάνηκε λίγο άτυχη η συμπαθέστατη Κατερίνα Μακαβού με την υπέροχη φωνή της και την γεμάτη ενέργεια εμφάνιση. Μετά από 3 τραγούδια μας αποχαιρέτισε και άρχισαν τα συνθήματα τα γνωστά για τον Βασίλη ("έλα - έλα" κτλ).
Μάταια όμως, καθώς σειρά είχε ο ταλαντούχος κιθαρίστας που συνόδεψε τον Βασίλη και στις εμφανίσεις του περασμένου χειμώνα (με κωμικό tshirt "Σκούρα τα πράγματα"). Money των εξωγήινων Pink Floyd και η ατμόσφαιρα είχε αποκτήσει μία στάλα μυσταγωγίας. Τα συνθήματα ξανά άρχισαν ("έλα - έλα" κτλ) όμως πάλι μάταια.
Συνέχεια είχε το καραφλό παλικάρι, ονόματι Κώστας Γαλίτης, με το σαξόφωνο το οποίο τραγουδάει κιόλας! Παρά πολύ καλή εμφάνιση με μεγάλες δόσεις ενέργειας. Ο κόσμος ξεκίνησε και πάλι τα γνωστά συνθήματα ("Βασίλη έλα στον λαό σου" κτλ) αλλά μαντέψτε..
Σειρά είχε η όμορφη Σοφία Στρατή την οποία επέλεξε ο Βασίλης για backing vocals. Η νεαρά, η οποία έχει ήδη αποκτήσει το δικό της fan club παρακαλώ, στάθηκε αξιοπρεπώς αλλά δεν εντυπωσίασε ιδιαίτερα με την φωνή της στο σόλο αυτό μέρος (αντιθέτως η παρουσία της ήταν άκρως εντυπωσιακή!). Ο κόσμος άρχισε για άλλη μία φόρα τα συνθήματα..
Και κάπου εκεί ξεκίνησαν τα πρώτα δυνατά χειροκροτήματα για τον κύριο Μπάμπη Στόκα! Η αλήθεια είναι πως η προηγούμενη συναυλία με την Χάρις Αλεξίου στο ίδιο μέρος πριν ένα έτος δεν μας είχε εντυπωσιάσει καθώς ο Μπάμπης ήταν ιδιαίτερος σφιχτός.
Ευτυχώς για εμάς, ο κύριος ούτος είχε κέφια και ήταν αρκετά χαλαρός. Στο πρώτο μέρος μας χάρισε 4 μπαλάντες σε χαλαρούς ρυθμούς ενώ την παράσταση έκλεψε ο κύριος παρακάτω με τα απίστευτα σόλο του (αν και τα προβλήματα της ηχοληψίας είχαν το μπουζούκι υπερβολικά "πιο πάνω" από τα υπόλοιπα όργανα).
Η αναμονή είχε τελειώσει για τις χιλιάδες φίλων καθώς οι πρώτες φωτοβολίδες έσκασαν και ο Βασίλης έκανε είσοδο a la Scorpions. Πανικός στο πλήθος και "Χρόνια Πολλά"! 
Υπερκινητικός, γεμάτος ενέργεια και με άψογη φωνή (όπως μας έχει συνηθίσει 35 χρόνια τώρα) τίμησε το κοινό του με το καλύτερο τρόπο καθώς πριν από κάθε τραγούδι είχε συνομιλίες σε κωμικά επίπεδα (π.χ. ο λαός φώναζε το γνωστό "Βασίλη ζούμε για να σ'ακούμε" και αποκρίθηκε "Έλα μωρέ! ζωή είναι αυτή?!" με αποτέλεσμα το Θέατρο Γης να έχει λυθεί στα γέλια).
Σε αντίθεση με προηγούμενες εμφανίσεις, οι ενορχηστρώσεις ήταν εξαιρετικά καλοδουλεμένες ενώ αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του ντράμερ να χρησιμοποιήσει διπλό πετάλι (κι όμως ταίριαζε μία χαρά!).
Φωτοβολίδες άναβαν ανά τακτά διαστήματα ενώ ο Βασίλης έκανε "παρέα" σε όλα τα μέλη του συγκροτήματος του κατά την διάρκεια των σόλο.
Ο Στοκας επανέρχεται επί σκηνής και επηρεασμένος από την βροχή ζητάει πρώτα το χειροκρότημα του κοινού για τις προσπάθειες των ηχοληπτών να αντιμετωπίσουν τα προαναφερθέντα προβλήματα.  
Στην συνέχεια, πάλι λόγω βροχής, παίζει με το κοινό ρωτώντας το ποιό από τα 2 τραγούδια που ήταν εκτός λίστας θα ήθελε να πει. Βεβαίως, το κοινό, μη-γνωρίζοντας, για κάποιο λόγο - με ένα στόμα, μία φωνή - επιλέγει το 2ο. Φυσικά ο Μπάμπης είπε και τα δύο, τα όποια οι Scary Greeks κατέγραψαν και σας παρουσιάζουν στο τέλος της παρουσίασης. Μετά βεβαιότητας ξεχώρισε η διασκευή του Μπάμπη στο τραγούδι του Λάκη Παπαδόπουλου "Εσύ εκεί" τραγούδι που έκανε γνωστό το εταίρο μέλος των Πυξ Λαξ, Μάνος Ξυδούς και τραγούδι το οποίο είχε δοκιμάσει πρώτη φόρα πριν ένα έτος στο ίδιο μέρος - τεράστια η διαφορά και ριψοκινδυνεύοντας να φανούμε λίγο υπερβολικοί, ο Μπάμπης κατάφερε να το κάνει "δικό του" και να πλησιάσει τα όρια της ερμηνείας του Ξυδους.
Κάπου γύρω στα "Ποδήλατα δίχως Φρένα" ο Στοκας θα χάσει μία από τις χορδές του και κάπου  εκεί οι φίλοι του Θέατρου θα γίνουν μάρτυρες της παρακάτω υπέροχης στιγμής.. Μπάμπης Στοκας με ηλεκτρική κιθάρα! (και όχι, δεν έπαιξε κάτι το ιδιαίτερο αλλά τουλάχιστον κατάφερε να σώσει το τραγούδι!).
Από την αρχή της συναυλίας, υπήρχε η απορία για το κατά πόσο οι δύο αυτοί τραγουδιστές θα συνυπάρξουν στην ίδια σκηνή η απλά θα εναλλάσσονται. Η στιγμή για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα έφτασε. Ο Μπάμπης καλεί επί σκηνής το Βασίλη, και φυσικά γίνεται ο πανικός στο κοινό. "Ανόητες αγάπες", "Μικρή Πατρίδα", "Της Αγάπης", "Σ'ακολουθω" σε μοναδικές εκτελέσεις.
Ο Βασίλης αναλαμβάνει τα ηνία και οδηγεί το κοινό μέσω ιστοριών και medleys μέχρι το τέλος το οποίο δεν ήρθε παρά μοναχά όταν ήταν περασμένες 1! Με τεράστια αποθέματα ενέργειας και μία φωνή που δεν τον πρόδωσε ούτε δευτερόλεπτο, ο Παπακωνσταντίνου όχι μόνο έδωσε το παρόν για τα 35 χρόνια πορείας αλλά σίγουρα έκλεισε αρκετά στοματά τα οποία τον ήθελαν κουρασμένο και επαναλαμβανόμενο.
Σε σχέση με τις εμφανίσεις του τον χειμώνα με Ζουγανέλη, Θηβαίο, Μπουλά κτλ, ήταν σαφώς καλύτερος, πιο χαλαρός και κυρίως πιο πολύ απολαυστικός καθώς τραγούδησε για παρά μα παρά πολύ ώρα. Ο Μπάμπης Στοκας είτε ακολουθώντας τα γνώριμα χνάρια των Πυξ Λαξ, είτε δοκιμάζοντας λίγο να φλερτάρει με το λαϊκό τραγούδι, στάθηκε επάξια δίπλα στον μεγάλο Βασίλη.
Ένα όμορφο βράδυ που θα θυμόμαστε για αρκετό καιρό ακόμα. Ένα μεγάλο μπράβο στον Ερυθρό Σταυρό που συνεχίζει να δίνει το παρόν στις συναυλίες αυτές και ένα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο στους ηχολήπτες και τα παιδιά που δούλεψαν για να στήσουν και ξεστήσουν το σκηνικό, όταν όλοι εμείς είχαμε ήδη πάρει το δρόμο της αποχώρησης.

1) Μπάμπης Στόκας - Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο


2) Μπάμπης Στόκας - Μη γυρίσεις


3) Μπάμπης Στόκας - Εσύ εκεί


4) Μπάμπης Στόκας + Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Ανόητες αγάπες


5) Μπάμπης Στόκας + Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Μικρή Πατρίδα


7) Βασίλης Παπακωνσταντίνου + Μπάμπης Στόκας - Της αγάπης


8) Βασίλης Παπακωνσταντίνου + Μπάμπης Στόκας - Σ'ακολουθώ


9) Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Ο Κουρσάρος



edit: Για τις φωτογραφίες και τα videos χρησιμοποιήθηκε η Sony H3 HD του συγγραφέα.

1 scary σχόλια:

εξαιρετική η παρουσίασή σου :) ήμουν και γω εκεί. Μπάααααααααααααααααμπης :)

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More