English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Κοινό πρότυπο (USC) για τους φορτιστές όλων των κινητών μέχρι το 2012! (micro-USB)

Το GSM Association (GSMA) και 17 εταιρείες του χώρου των τηλεπικοινωνιών, ανακοίνωσαν στο πλαίσιο του Mobile World Congress, ότι έχουν την πρόθεση να υιοθετήσουν ένα κοινό και ευρέως αποδεκτό πρότυπο, που θα χρησιμοποιείται από όλους τους φορτιστές, που θα «συνοδεύουν» τα μελλοντικά κινητά τηλέφωνα.
Το παγκοσμίως αποδεκτό πρότυπο φόρτισης (universal charging solution / UCS) αναμένεται να είναι ευρέως διαθέσιμο στην αγορά έως το 2012, ενώ θα βασίζεται στο υφιστάμενο πρότυπο Micro USB. Το GSMA και η ομάδα των εταιρειών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, συμφώνησαν ότι μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2012, η συντριπτική πλειοψηφία των νέων κινητών που θα κυκλοφορούν στην αγορά, θα υποστηρίζουν το πρότυπο UCS, καθώς και ότι οι περισσότεροι νέοι φορτιστές θα «υπακούν» στις προδιαγραφές υψηλής ενεργειακής αποδοτικότητας που έχουν καθοριστεί από την OMTP (Open Mobile Terminal Platform) .

Το πρότυπο UCS θα κάνει ευκολότερη τη ζωή και των τελικών χρηστών, οι οποίοι θα μπορούν (επιτέλους) να χρησιμοποιούν ένα φορτιστή για όλες τις συσκευές που έχουν στην κατοχή τους ή θα αποκτήσουν στο μέλλον.
Οι 17 εταιρείες που ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους για το νέο πρότυπο είναι οι 3 Group, AT&T, KTF, LG, Mobilkom Austria, Motorola, Nokia, Orange, Qualcomm, Samsung, Sony Ericsson, Telecom Italia, Telefonica, Telenor, Telstra, T-Mobile και Vodafone.

πηγή: myphone.gr (όπου θα βρείτε το κείμενο στην πλήρη και αρχική του μορφή)

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More