English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Φ. Πλιάτσικας, Sinead O'Connor, Maraveyas Ilegal @ Γήπεδο Καραϊσκάκη (12/6)

Μια ημερομηνία που θα σηματοδοτήσει ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός, διαφορετικό από τις κλασσικές συναυλίες του καλοκαιριού. Μετά από ένα χρόνο απουσίας και προετοιμασίας της καινούργιας του δισκογραφικής δουλειάς , ο Φίλιππος Πλιάτσικας εγκαινιάζει την καλοκαιρινή του περιοδεία, ξεκινώντας από το γηπέδο Καραϊσκάκη, για να παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Μπαλαρίνες επιτρέπονται». Αυτή την ξεχωριστή στιγμή, ο Φίλιππος επιλέγει να μοιραστεί την βραδιά, ως οικοδεσπότης, με αγαπημένους του καλλιτέχνες έλληνες και ξένους, ονόματα που άφησαν το δικό τους ιδιαίτερο στίγμα τόσο στα μουσικά πράγματα όσο και στα δικά του προσωπικά ακούσματα. Η επιλογή του χώρου κάνει την βραδιά ακόμα πιο ξεχωριστή καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας έλληνας καλλιτέχνης παρουσιάζει τη δουλειά του, ως οικοδεσπότης, στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με ένα μουσικό σχήμα που διεκδικεί αναμφίβολα τον τίτλο της πιο εκρηκτικής και φρέσκιας παρουσίας που έχει να επιδείξει η ελληνική μουσική σκηνή σήμερα. Ο Κωστής Μαραβέγιας με την μπάντα του Maraveyas Illegal, έχουν κερδίσει την αγάπη του κοινού τόσο με την πληθωρική τους μποέμικη σκηνική παρουσία, όσο και με την χιουμοριστική στιχουργική τους διάθεση. Ακροβατώντας μουσικά μεταξύ του δυναμισμού του Manu Chao και του λυρισμού του Τonino Carotone, ο Κωστής Μαραβέγιας αποδεικνύει περίτρανα ότι η ελληνική μουσική μπορεί να ξεφύγει από τα στενά όρια της χώρας μας και να γίνει πανευρωπαϊκή υπόθεση. Γεγονός που του αποδίδει επάξια την εναρκτήρια θέση σε αυτό το ιδιόμορφο line up.
Αμέσως μετά, τα φώτα χαμηλώνουν και το stage θα πλημυρίσει με συναίσθημα και συγκίνηση, από την μοναδική φωνή της Sinead O'Connor! Ασυμβίβαστη ακτιβίστρια αλλά και συγκλονιστική ερμηνεύτρια, η Sinead αποτέλεσε το μαύρο πρόβατο της μουσικής βιομηχανίας σ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 προκαλώντας διαρκώς το κοινωνικο πολιτικό κατεστημένο πότε με τις δηλώσεις της κατά της καθολικής εκκλησίας, του εθνικισμού και του πολέμου στο Ιράκ και πότε με τη δημόσια παραδοχή των ομοφυλοφιλικών της σχέσεων. Όσο όμως η βιομηχανία προσπαθούσε να την κάνει να σιωπήσει απαγορεύοντας τα τραγούδια της, τόσο ο καλλιτεχνικός κόσμος συσπειρονώταν γύρω της, δίνοντάς της δύναμη να εκφραστεί μέσα από τις συνεργασίες της με τους U2, τον Prince, τον Elton John, τους Roger Walters και Richard Wright (Pink Floyd), τον Wycleaf Jean, τον Peter Gabriel, τους Massive Attack, και τόσους άλλους. Τα τραγούδια της "Nothing compares to you", "Troy" και "The Emperor's new clothes" θεωρούνται από τις πιο μεγάλες επιτυχίες της δεκαετίας του '90, ενώ η ίδια ήταν παρούσα σε κάθε μεγάλη σημαντική εκδήλωση, από την παρουσίαση του «The Wall» στο Βερολίνο μέχρι την τιμητική συναυλία για τα 30 χρόνια του Bob Dylan στο Madison Square Gadren. Αν η δεκαετία του '90 είχε δει μια επανάσταση, τότε σίγουρα η O' Connor θα κρατούσε τη σημαία της!
Στην κορύφωση της βραδιάς, ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα ανέβει στην σκηνή του γηπέδου Καραϊσκάκη, για να βρεθεί ξανά, μετά από καιρό, μπροστά στους φίλους του και να παρουσιάσει ζωντανά τον ολοκαίνουργιο δίσκο του με τίτλο «Μπαλαρίνες επιτρέπονται». Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχει κάνει τον έλληνα τραγουδοποιό τόσο αγαπητό στο ελληνικό κοινό είναι η ευαισθησία και η απλότητα με την οποία περιγράφει την κατά τα άλλα τόσο κυνική μας καθημερινότητα. Σε μια τόσο ξεχωριστή, λοιπόν, βραδιά για τον ίδιο, το κυρίαρχο συναίσθημα δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο. Έτσι δίπλα στο Φίλιππο, σε αυτή την παρουσίαση, θα βρίσκεται ως guest ο παλιός του φίλος Gordon Gano, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Violent Femmes, όπως και οι γνώριμοί του «συνένοχοι στη σκηνή» Μύρων Στρατής και MC Yinka. Τα αγαπημένα κομμάτια των Πυξ λαξ και οι επιτυχίες του «OMNIA» και του «ΜΠΑΛΑΡΙΝΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ» θα συναντήσουν το "Add it up" και το "Blister in the sun" σε ένα αποθεωτικό κλείσιμο μιας μοναδικής βραδιάς και ταυτόχρονα το πανυγηρικό ξεκίνημα μιας σίγουρα επιτυχημένης καλοκαιρινής περιοδείας.

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου, θα ζήσουμε μια σπουδαία live εμπειρία, στο στάδιο Καραϊσκάκη. Οι προετοιμασίες ήδη ξεκίνησαν και σύντομα θα αρχίσει και η προπώληση των εισιτηρίων! Ετοιμαστείτε...!

Όπως λέει και ο Φίλιππας: Μου έλειψαν οι συναυλίες εδώ στην Ελλάδα και θα ξεκινήσουμε κάνοντας μια εορταστική συναυλία όπου θα γιορτάσουμε το ξανασμίξιμο με τους εδώ φίλους μας. Η συναυλία θα γίνει στις 12 Ιουνίου στο στάδιο Καραϊσκάκη. Καλεσμένη με τους μουσικούς της για ένα φουλ live θα είναι η Sinead O' Connor και καλεσμένος δικός μου θα είναι ο Gordon Gannor των Violent Femmes. Θα συμμετέχουν και ο Μύρωνας Στρατής και ο Mc Yinka. Και θα ανοίξει την συναυλία μια καταπληκτική κατά τη γνώμη μου μπάντα που λέγεται Maraveyas Illegal, του Κωστή Μαραβέγια. Θέλω να είναι μια γιορτή και να σηματοδοτεί την έναρξη των καλοκαιρινών συναυλιών μας που θα γίνονται ...όπου γης και πατρίς!"

πηγή: musiccorner.gr

edit: Ζησαμε για να δουμε και αυτο.. Η θεα Sinead θα ανοιξει την συναυλια για τον... Φιλιππο Πλιατσικα. Σιγουρα θα ειμαστε εκει!

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More