English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Η Western Digital (WD) παρουσιάζει τον πρώτο σκληρό δίσκο Caviar Green μεγέθους 2 TB!

Ανάγκη για αποθηκευτικό χώρο αυξάνεται μέρα με την μέρα, για αυτό η εταιρία Western Digital παρουσίασε χθες τον πρώτο της σκληρό δίσκο μεγέθους 2 TB.
Είναι ο δίσκος με την μεγαλύτερη χωρητικότητα παγκοσμίως και συμπεριλαμβάνεται στην οικογένεια των αθόρυβων και κρύων δίσκων της WD® Caviar® Green™. Η νέα συσκευή των 3,5” είναι βασισμένη στην τεχνολογία των 500 gb ανα platter με πυκνότητα εγγραφής να ανέρχεται στα 400 Gb/cal2, καθώς τα 32Mb Cache που επιτρέπουν την παράγωγη δίσκων μέχρι και 2TB.
Ο δίσκος WD Caviar Green 2 TB θα είναι διαθέσιμος στα τέλη του μηνά σε επιλεγμένα καταστήματα και η τιμή του θα κυμαίνεται στα 200 €.

Ένα μικρό ποσοστό των μεταπωλητών αναρωτιέται αν ο τελικός καταναλωτής θα αγόραζε έναν δίσκο μεγαλύτερο του 1TB την στιγμή μάλιστα που μόλις το 10% τον πολησεων στης 3,5” συσκευές σημειώνουν οι δίσκοι του 1TB και άνω όπως σημείωσε ο Mark Geenen, πρόεδρος της Trend Focus.
Στους σκληρούς δίσκους WD Caviar Green 1.5 TB και 2 TB εφαρμόστηκαν παρά πολλές τεχνολογίες, χάρης στης οποίες τα νέα παιδιά της εταιρίας φαίνεται να είναι πιο κρύα, ταχύτερα και με μικρότερη κατανάλωση ενεργείας.

Ας τις δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά:

StableTrac™ - αποτρέπει τη δημιουργία κραδασμών και εξασφαλίζει σταθερή και ομαλή λειτουργιά των platter κατά την διαδικασία ανάγνωσης.
IntelliPower™ - προσαρμόζει την ταχύτητα περιστροφής ανάλογα με τις απαιτήσεις λειτουργίας, με αποτέλεσμα την μικρότερη δυνατή κατανάλωση και τις καλύτερες επιδόσεις.
IntelliSeek™ - υπολογίζει τον βέλτιστο τρόπο αναζήτησης δεδομένων, ώστε να μειώσει την κατανάλωση,τον θορύβου και της δόνησεις
NoTouch™ ramp load – τεχνολογία η όποια κρατάει την κεφάλι εγγραφής μακριά από τον δίσκο την στιγμή που δεν χρησιμοποιείται, πράγμα το οποίο εξασφαλίζει μικρότερη φθορά της ιδίας της κεφαλής, αλλά και του δίσκου. Ο κατασκευαστής δίνει αναφορά για μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την μεταφορά του δίσκου.

πηγη: enthusiastscorner.com

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More