English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Gotan Project @ Αθηνών Αρένα (Δεκ. 08)

GOTAN PROJECT

Το Exclusive Tour Επισκέπτεται την Αθήνα τα Χριστούγεννα

Η On Stage Productions αποφάσισε ν' ανταποκριθεί στην επιθυμία του κοινού για πιο προσιτές τιμές στις συναυλίες. Ξεκινώντας, λοιπόν, από τη μοναδική, γιορταστική συναυλία των Gotan Project στις 22 Δεκεμβρίου στο Αθηνών Αρένα, η On Stage, προλαβαίνοντας τα εισιτήρια πριν τυπωθούν και κυκλοφορήσουν, μειώνει τις τιμές σε 45 Ευρώ για τους όρθιους και 60 για τους καθήμενους. Οι τιμές αυτές είναι ακριβώς οι ίδιες μ' εκείνες της συναυλίας που έδωσαν οι Gotan Project στην Αθήνα πριν δύο χρόνια. Μ' αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε ότι οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα ν' απολαύσουν το πληθωρικό, αισθησιακό, εντατικό σόου που οι Gotan Project ετοιμάζονται να μας χαρίσουν, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα!

Οι καταιγιστικοί, πυρετώδεις, σέξι ρυθμοί του electro-tango των Gotan Project θ’ ακουστούν για μία μοναδική, γιορταστική βραδιά στην Αθήνα, στις 22 Δεκεμβρίου, στο Αθηνών Αρένα. Το πολυαγαπημένο συγκρότημα κυκλοφορεί ένα πολυτελές box set και μ’ αυτή την αφορμή υπόσχεται μια εξίσου πολυτελή οπτικοακουστική εμπειρία λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Η Αθήνα αποτελεί σταθμό στο Exclusive Tour, την εκλεκτική περιοδεία που οι Gotan Project πραγματοποιούν σε προσεκτικά επιλεγμένες ευρωπαϊκές πόλεις. Σε μια περίοδο δύσκολη και απαιτητική, η ευκαιρία να γευτούμε τη μεγαλοπρέπεια και την ένταση μιας ξεχωριστής βραδιάς με τους Gotan Project μοιάζει ιδανική επιλογή για να… κάνουμε Χριστούγεννα!
Την τελευταία δεκαετία οι Gotan Project είναι οι κυρίαρχοι του ηλεκτρονικού τάνγκο. Οι συναυλίες τους δεν είναι ποτέ «απλώς» συναυλίες και η φετινή τους περιοδεία ξεπερνά κάθε προηγούμενο! Το «Exclusive Tour» θα συμβεί μόνο μία φορά! Οσοι δε βρεθούν εκεί, θα το χάσουν για πάντα. Οι Gotan Project επιλέγουν να παίξουν στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές πόλεις – όχι στους μεγαλύτερους, αλλά στους πιο μεγαλοπρεπείς συναυλιακούς χώρους. Η περιοδεία αποτελεί ένα ξεχωριστό, μοναδικό σόου κι όχι μια σειρά από ζωντανές εκτελέσεις. Μ΄αυτόν τον τρόπο το συγκρότημα τιμά και γιορτάζει το τέλος μιας εποχής. Στο σόου παρουσιάζονται μουσική και βίντεο από τις δύο προηγούμενες περιοδείες, το La Revancha del Tango Tour και το Lunatico, με το οποίο οι Gotan Project επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2007. Εκπλήξεις που θα ενθουσιάσουν το κοινό, μουσική, χορός και εικόνα, αποτελούν το νέο ζωντανό υπερθέαμα των Gotan Project, που συνδυάζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον!

Gotan Project Live: Το Αλμπουμ

Με χαρακτηριστική κομψότητα και αιχμή, το νέο, συλλεκτικό άλμπουμ των Gotan Project απαντά σε όσους, χρόνια πριν, προέβλεπαν ότι η επιτυχία του συγκροτήματος θα περιοριζόταν σε τραπεζάκια σαλονιού και σ’ επιδείξεις μόδας. Οι Gotan Project έχουν, πια, επιβεβαιώσει ότι η ακουστική ενορχήστρωση και ο ηλεκτρονικός προγραμματισμός μπορούν να ενωθούν σ’ ένα μεγαλειώδες μουσικο-εικαστικό θέαμα, ενώ ταυτόχρονα μένουν πιστοί στη βασική απαίτηση των ερασιτεχνών του τάνγκο των ημερών της Guardia Vieja: το χορό! Αυτό συμβαίνει με τη μουσική του περήφανου Μπουένος Αϊρες: όσο το τάνγκο επιβάλλεται σαν παράδοση, τόσο ανοίγεται σε σύγχρονους δρόμους, από τον Carlow Gardel στον Anibal Troilo, από τον Astor Piazzola στους Gotan Project.
Ο Philippe Cohen Solal, ο Eduardo Makaroff και ο Christoph H. Müller, τρεις άντρες που συνιστούν την καρδιά των Gotan Project, κατάγονται απ’ όλα τα μέρη του κόσμου κι έχουν καταλάβει, εδώ και καιρό, ότι ο καλύτερος τρόπος να μείνουν πιστοί στις ρίζες τους είναι να χρησιμοποιούν τα πόδια τους! Να προχωρούν, να ταξιδεύουν ή να χορεύουν. Γι΄αυτό ο ήχος του δικού τους τάνγκο, παρότι αναμφισβήτητα πρωτότυπος, διαχωρίζεται, ταυτόχρονα, από το παρελθόν. Κι επειδή όλοι οι καλλιεργημένοι μουσικοί γνωρίζουν ότι η λέξη «επανάσταση» δεν σημαίνει παρά «την επιστροφή στην αφετηρία.» Οι Gotan Project γνωρίζουν, επίσης, ότι η ιστορία του τάνγκο συνδέεται άρρηκτα μ’ εκείνη του κινηματογράφου κι ότι οι όμορφες εικόνες δίνουν πνοή στην όμορφη μουσική. Στις ζωντανές εμφανίσεις τους, οι Gotan Project παίζουν με την εικόνα και τον ήχο για να εκφράσουν το δώρο της τέχνης τους: τη συνύφανση της μνήμης και της προσμονής. Ανάμεσα στο σήμερα και στο αύριο, αυτό το exclusive show δεν προτείνει επιλογές – γιατί η επιθυμία, όπως και το τάνγκο, είναι η λύπη του μέλλοντος.

Gotan Object: Ο Κόσμος των Gotan Project σ’ ένα κουτί

Να Καταναλώνεται με Προσοχή – το Gotan Object περιέχει ψυχοτροπικές ουσίες, αυτό το box set δε γνωρίζει τι σημαίνει μέτρο. Κάτω από το φαινομενικά αθώο περίβλημα βρίσκεται ένα διπλό cd με ζωντανές ηχογραφήσεις από τις περιοδείες «La Revancha del Tango» και «Lunático», ένα φωτογραφικό άλμπουμ 152 σελίδων, το «Ταξιδιωτικό Ημερολόγιο» και το DVD «Visiones», με τα βίντεο και τα εικαστικά της Prisca Lobjoy που προβάλλονταν στην διάρκεια των συναυλιών. Μαζί, οι φωτογραφίες από τις περιοδείες που τράβηξε η Lobjov και μια συλλεκτική αφίσα. Επιπλέον, για να μην ξεχνάμε την αφετηρία των πραγμάτων, το κουτί περιέχει το 7ιντσο βινύλιο EP που προήλθε από την επιστροφή των Gotan Project στις ρίζες τους: τις δυο μεγαλύτερες επιτυχίες τους, «Santa María (del Buen Ayre)» και «Diferente», ηχογραφημένα όπως γινόταν τη χρυσή εποχή. Και τα δύο τραγούδια ξαναγράφτηκαν με αποκλειστικά ακουστική ενορχήστρωση, στο ύφος του πρωτότυπου, παραδοσιακού τάνγκο της Αργεντινής του 1950. Κάνοντας έναν πλήρη κύκλο, οι πρωτοπόροι του ηλεκτρονικού τάνγκο ελπίζουν ν’ αφήσουν το αποτύπωμά τους στο μέλλον της μουσικής της Αργεντινής, γνωρίζοντας καλά τι χρωστούν στην ιστορία που προηγήθηκε της δημιουργίας τους.

Mini Bio

Οι Gotan Project, με βάση το Παρίσι, σχηματίστηκαν το 1999 από τους μουσικούς Φιλίπ Κοέν Σολάλ (Γαλλία), Εδουάρδο Μακαρόφ (Αργεντινή) και Κριστόφ Χ. Μίλερ (Ελβετία, πρώην μέλος των Touch El Arab).
Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν το δεκάιντσο Vuelvo al Sur/El capitalismo foráneo το 2000 και ακολούθησαν τα άλμπουμ La Revancha del Tango (2001), Inspiración-Espiración (2004), Lunático (2006), Gotan Project Live (2008).

Trivia

Προτού τελειοποιήσουν τον ήχο των Gotan Project «η ηλεκτρονική συναντά το τάνγκο», οι Φιλίπ Κοέν Σολάλ και Κριστόφ Χ. Μίλερ είxαν φτιάξει το 1996 το συγκρότημα the Boys from Brazil. Το άλμπουμ τους κυκλοφόρησε από το label του Σολάλ, Ya Basta, και ενώ αμέσως κέντρισαν το ενδιαφέρον και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, το ντούο ένιωθε ότι έπρεπε να αναμείξει περισσότερα είδη μουσικής. Έτσι, συνεργάστηκαν με τον Εδουάρδο Μακαρόφ και ακολούθησε η λαμπρή πορεία των Gotan Project.
Το όνομα του συγκροτήματος πηγάζει από ένα γλωσσικό παιχνίδι, πολύ δημοφιλές στην ισπανική αργκό, που αφορά στην αντιστροφή των συλλαβών. Ετσι, η λέξη Tango μετατρέπεται σε Gotan, στο όνομα, δηλαδή, που το τρίο επέλεξε για το project του.
Το τραγούδι τους "Santa Maria (del Buen Ayre)" από το άλμπουμ La Revancha del Tango έντυσε μουσικά την ταινία Shall We Dance, με την Τζένιφερ Λόπεζ και τον Ρίτσαρντ Γκιρ, καθώς και τις αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές Nip/Tuck και Sex and the City.
Το 2004, ηχογράφησαν ένα σχετικά άγνωστο κομμάτι του Piazzolla με την Brigitte Fontaine, το “Rue Saint-louis-en-l'île”.
Ζωντανό υλικό των Gotan Project μεταδόθηκε στο show του Gilles Peterson στο BBC τον Μάιο του 2004.
Στο τέλος του 2006 το κομμάτι "Epoca" από το La Revancha del Tango παίχτηκε σε διαφημιστικό των Boots στη βρετανική τηλεόραση, σε σκηνοθεσία του David LaChapelle.
Ο Φιλίπ Κοέν Σολάλ έχει κυκλοφορήσει και ένα DJ set: Inspiración Espiración - A Gotan Project DJ Set Selected & Mixed by Philippe Cohen Solal (2004). Αυτό το άλμπουμ είναι μια συλλογή κλασσικών tangos από τους Anibal Troilo και Ástor Piazzolla, με remixes των Gotan Project.

Δισκογραφία

2001 La Revancha del Tango
2004 Inspiración Espiración - A Gotan Project DJ Set (Ankh)
2006 Lunático (Ankh)
2008 Gotan Project Live (Ankh)
DVD
2005 La Revancha del Tango Live (Ankh)

Πληροφορίες

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008
ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ
Πειραιώς 166
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.30

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
METROPOLIS
TICKETHOUSE (Πανεπιστημίου 42 - Εντός Στοάς, τηλ: 210 3608366)
PUBLIC (Καραγεώργη Σερβίας 1 – Πλατεία Συντάγματος, τηλ: 3246210)
ticketservices.gr (τηλ: 210 7234567)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
45 Ευρώ όρθιοι, 60 Ευρώ καθήμενοι
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
On Stage Music Productions
LINKS
www.onstage.gr
www.gotanproject.com

3 scary σχόλια:

Επισημο δελτιο τυπου... και μαλιστα πολυ καλα δομημενο.

μπραβο στην παραγωγο εταιρεια.

8a kateveis? Logika 8a paw gia tickets thn epomenh evdomada...

Παραμονη Χριστουγεννων σχεδον.. δεν ξερω ακομα, ειναι πολυ νωρις. Αν ειμαι ομως Αθηνα εκεινη την ημερα, θα σου κανω παρεα σιγουρα :)

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More