English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

War, Inc. (2008)

Στο μελλον (πιο μελλον δηλαδη, παρον) ο πολεμος διοργανωνεται απο ιδιωτικες επιχειρησεις. Στο Τουρακισταν, τα συμφεροντα μιας πολυεθνικης τα διαχειριζεται ενας πληρωμενος δολοφονος. Η ζωη του ομως θα αλλαξει οταν γνωρισει μια ομορφη δημοσιογραφο και ανακαλυψει την αληθινη ιστορια μιας νεαρης τραγουδιστριας..

Ο ταλαντουχος Joshua Seftel σκηνοθετει το War Inc, μια πολιτικη σατιρα με αρκετες δοσεις περιπετειας, χιουμορ και εντασης. Η σκηνοθεσια αποδεικνυεται στιβαρη και γεματη, με ομορφες γωνιες ληψεως αλλα και μια σκηνογραφια που δεν εγκλωβιζεται. Η φωτογραφια ειναι ικανοποιητικη ενω οι διαλογοι αποπνεουν χιουμορ και σαρκασμο. Τα εφε δεν ειναι το δυνατο σημειο της, ομως ειναι αρκετα.

Ο John Cusack που εχει β
αλει το χερακι του στο σεναριο της ταινιας αλλα και ως παραγωγος, πρωταγωνιστει ως δολοφονος Brand Hauser. Ειναι γεννημενος για τετοιου ειδους ερμηνειες και δεν θα κουραστει ιδιαιτερα για να πεισει το κοινο. Γεματος χιουμορ, με ομορφες αντιθεσεις θα γοητευσει και θα κρατησει τα ηνια μεχρι το τελος.

Η πανεμορφη Marisa Tomei ως δημοσιογραφος Natalie Hegalhuzen ειναι απλα καταπληκτικη. Γεμιζει τα καδρα τοσο με τις εκφρασεις της οσο και με τις υπεροχες σκηνες με τον Cusack, οπου θα δεσουν δυναμικα στις ερμηνειες των. Μπορει ο χρονος να περναει, αλλα η Tomei παραμενει μια σταθερη αξια [ποιος αλλωστε θα λησμονησει τις σκηνες της στο Before The Devil Knows You're Dead (2007)].

H πιτσιρικα Hillary Duff σε εναν ρολο εκπληξη ως ανατολιτισσα τραγουδιστρια στα προτυπα της ευτελους δυτικης μουσικης, Yonica. Θα προκαλεσει με την ομορφια της ενω η προφορα της θα αποτελεσει μια ευχαριστη εκπληξη οσον αφορα την ερμηνεια της. Θα δεσει με τους 2 παραπανω ηθοποιους και θα μας χαρισει καποιες καλες στιγμες.

Ο Dan Aykroyd σε εναν μικρο ρολο ειναι μια ευχαριστη εναλλαγη μαζι με τον Ben Kingsley σε εναν επισης μικρο ρολο. Θα ξεχωρισει ο Sergej Trifunovic χαριζοντας ομορφες κωμικες σκηνες.

Κλεβει την παρασταση η Joan Cusack (ειναι αδελφη του πρωταγωνιστη στην πραγματικοτητα) ως Marsha Dillon. Μετα την τηλεοπτικη σειρα What About Joan, χαρηκα οταν ειδα οτι δεν εχει χασει τις ακρως κωμικες εκφρασεις του προσωπου της αλλα και την ταλαντουχα κινησιολογια της. Θα προκαλεσει στιγμες γελιου ενω η παρουσια της θα προκαλεσει μια ομορφη αντιθεση με τον "ανατολιτικο" πολιτισμο.

Το War Inc, δεν ειναι το ειδος της ταινιας που θα χαρισει δραση, αιμα και βια. Θα απαιτησει την σκεψη σας ενω σιγουρα θα προβληματισει με τις σατιρικες αποψεις του. Αν ολα αυτα σας φαινονται παραλογα - απο τις διαφημισεις στο Τουρακισταν μεχρι τα συμβολαια εκατομμυριων -, τοτε απεχετε πολυ απο την πραγματικοτητα. Αυτος ειναι ο αληθινος κοσμος και για αυτο τον λογο η ταινια τουτη προκειται να ανακατεψει στομαχια, οχι με τα εφε αλλα, με τη ματιά της.

Συνισταται για διεθνολογους, λατρεις της διπλωματιας, σκεπτομενους πολιτες και βραδιά με ουισκι και τζακι. Τιποτα λιγοτερο απο 7/10 - καθως θα υποστηριξει το σεναριο της αψογα -, σε πληρη αντιθεση με το χαμηλο 6,3/10 του IMDb.

Δειγμα διαλογων:

Expo Turaqistan Female Annoncer: Do *not* leave cars unattended! Unattended cars will be crushed and incinerated!

edit: Στα πλαισια συνεργασιας του συγγραφεα με το Cinemascope.

3 scary σχόλια:

Γιατι η πολιτικη δεν ειναι μονο κοκκινα χαλια, κουστουμια και φωτογραφιες..

Αν και δεν θα επρεπε να το προτεινω σε ζευγαρια καθως θα υπαρξει ενα θεμα με τις ομορφες παρουσιες :p

Πολύ καλή παρουσίαση :)

Μήπως ξέρετε πότε/αν θα έρθει στις ελληνικές αίθουσες;

Καμμια ελληνικη εταιρεια δεν την εχει βαλει ακομα στο προγραμμα της. Ισως ερθει και το Πασχα στην Ελλαδα.. Δυστυχως.

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More