English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Λάκης Παπαδόπουλος live @ Φιλοσοφική, Α.Π.Θ.

Λιγο πριν την αρχη του δραματος της εξεταστικης στο Πανεπιστημιο, με παιρνει τηλεφωνο ο κολλητος. "Ελα ρε, αυριο παιζει ο Λακης στα γρασιδια. Θα παμε?" Τι απαντηση θα μπορουσα να του δωσω αραγε? Εννοειται!

Η συναυλια διοργανωθηκε απο την ΚΝΕ (προσφερουν και αυτοι οπως μπορουν) και ελαβε χωρα στα γνωστα γρασιδια της Φιλοσοφικης σχολης του Αριστοτελειου Πανεπιστημιου.

Ο κοσμος διαφορετικης ηλικιας αλλα και πολιτικων πεποιθησεων, αρκετα θερμος και δυναμικος. Την βραδια ξεκινησαν οι JASM, ενα συγκροτημα που θα επραττε καλυτερα εαν εδινε περισσοτερη εμφαση και χρονο στα γυναικεια φωνητικα παρα στο παλικαρι που προσπαθουσε να "ακουμπησει" τις νοτες (οπως λεει και η "μεγιστη τραγουδιστρια" Πεγκυ Ζηνα).

Το συγκροτημα που συνοδευε τον Λακη και ειναι απο την πολη της Θεσσαλονικης (συνοδευει και τον μαλλια Γιοκαρινη αρκετα συχνα), και του οποιου το ονομα αδικαιολογητα μου διαφευγει αυτη την στιγμη (θα επανορθωσω!), εριξε φωτια στην βραδια με γνωστα ροκ τραγουδια.

Ο Λακης ανεβηκε στην σκηνη οπως θα πηγαινε και τον σκυλο του βολτα: αμανικο t-shirt και φορμιτσα, με την κιθαρα να κρυβει την εγγυμονουσα μπυροκοιλια. Το κοινο εκστασιασμενο αρχιζε να χορευει (ναι! πραγματικος χορος) και να τραγουδα. "Γυριστρουλα", "Σε Ζηταω", "Γοριλλακι - λακη - λακη" και τα υπολοιπα γνωστα ασματα αγκαλιασαν τους παρευρισκομενους.

Ο λαος (και ιδιως οι φιλτατοι Κροκοδειλος & Αμοργινος) δεν ελεγαν να αφησουν τον Λακη να κανει το 5λεπτο διαλλειμα που ζητουσε. Βεβαιως, το επραξε (σιγα μην δεν καθοταν) και το 5λεπτο εγινε 20λεπτο γλεντι με την μπαντα του Λακη. Τρυπες, ο πριγκηπας Παυλος και αλλα σκοτεινα προσωπα αρπαξαν το παθιασμενο κοινο της πρωτης σειρας στα γνωστα "κλωτσομπουνια" αλλα και στο κρεμασμα απο ενα ατυχο δενδρο! Ολες οι παραγγελιες εγιναν φυσικα απο τον δικο μας Κροκοδειλο που εχει αναπτυξει μια σχεση παθους με την μπαντα και τον Λακη.

Ο Λακης ανεβηκε με τα πολλα, μεταλλαγμενος. Δεν ξερω τι επινε (και τον επινε..) αλλα στο 2ο ημιχρονο ηταν ενας αλλος ανθρωπος. Ατονος, κουρασμενος και χειροτερος απο φανταρο που φλερταρει την "Καλλιοπη", ειπε 2 τραγουδια (αναμεσα τους και το "Της νυχτας τα ηχεια", το καινουριο ντουετο με τον Δημητρη Μητροπανο) και δοκιμασε να φυγει.

Δοκιμασε.. Ο Αμοργινος φωναζε για τα 5 ευρω που πληρωσαμε εισητηριο και καπως πιασαμε τον Λακη στο φιλοτιμο. Αλλα 2 τραγουδια και παραλιγο τελος. Εκει ανελαβε ο πονηρος Κροκοδειλος με την θανασιμη παραγγελια του "Εσυ εκει", του επους που εχει εκτελεσει ο υπερτατος Μανος Ξυδους. Ο Λακης δεν μασησε και το ειπε μονο με μια κιθαρα, καθως ειχε στειλει το συγκροτημα του στα αποδυτηρια. "Ανεμωνα του Σικαγο" και επιτελους ενοιωσα οτι κατι γινοταν. Πανω που ειχαμε φτιαξει κεφαλι και πανω που ο ηχοληπτης "εμαθε" επιτελους την δουλεια του (ο ηχος ηταν πραγματικα αθλιος.. αντι να βαλουν εξοδο στους ενισχυτες, τους ειχαν βαλει μικροφωνο!!! πανω απο τα ηχεια τους...) ο Λακης μας καληνυχτησε για 3η φορα και τελικη.

Γλυκοπικρη η γευση. Απο την μια χαρηκα παρα πολυ που ειδα αυτον τον ρεμπελο ζωντανα μπροστα μου, απο την αλλη απογοητευτηκα γιατι δεν ειχε καμμια σχεση με τον ανθρωπο που με απογειωσε καποτε επι σκηνης με τον Δημητρη Πουλικακο, ή εστω πριν απο λιγα χρονια σε αντιστοιχο φεστιβαλ της ΚΝΕ στο Α.Π.Θ.

edit: Οι φωτογραφιες εχουν τραβηχτει με Nokia 6290 (δεν σκεφτηκα ο μ@λ@κ@ς να παρω την φωτογραφικη μαζι..).

1 scary σχόλια:

Ειμαι σιγουρος οτι η επομενη φορα θα ειναι καλυτερη. Αν εχω και την ιδια παρεα, τοτε θα μας "ξαναμαθει" ο Λακης απο την αρχη!!

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More