English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Lost Signal (2007)

O Kevil Healy (Al Santos) και η Tiffany Matthews (Sandra McCoy) αναζητούν μία καινούρια αρχή στην επταετή σχέση τους. Γιορτάζοντας την Πρωτοχρονιά βρίσκονται σε ένα παρτυ με αρκετό αλκοόλ και παράνομες ουσίες, τύπου LSD. Στον δρόμο του γυρισμού, ανακαλύπτουν πως δεν είναι μόνοι τους, η έτσι τουλάχιστον νομίζουν.. Ένα κυνηγητό ξεκίνα με φόντο τα επιβλητικά δένδρα ενός Αμερικανικού δάσους και σύντομα οι δύο πρωταγωνιστές θα στραφούν ο ένας εναντίον του αλλού. Μονή επικοινωνία με τον πολιτισμό, ένα κινητό με ασταθές σήμα..

Ομολογώ ότι αυτή η ταινία με έκανε να νοιώσω ανήλικος ξανά. Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται τον χρόνο της και αν τα παρατήσετε από τις πρώτες σκηνές τότε μάλλον δεν θα δείτε πότε το τέλος της! Πρόκειται λοιπόν για μία ακόμα κοινότυπη «αμερικανιά» στο μεγαλείο της που μάλιστα διατείνεται πως βασίζεται σε «πραγματικά γεγονότα».

Το παραμύθι γνωστό, το μυστήριο χάνει το πέπλο του και η κατάληξη αναμενόμενη. Η αλήθεια είναι πως οι ερμηνείες ήταν ένα μεγαλύτερο αστείο. Ο Αλ Σάντος προσπαθεί απεγνωσμένα να πιαστεί έστω και λίγο από το δακτυλάκι του μέγιστου σε τέτοιου είδους ρόλων, Τζακ Νίκολσον (ειδικότερα στην κλασσική “The Shining”) ενώ η Σάντρα Μακόι δυστυχώς θυμίζει πρωταγωνίστρια ερωτικής ταινίας (από αυτές που έχουν και υπόθεση!) με ψεύτικες εκφράσεις και παιδικού θεάτρου ερμηνεία. Η σκηνοθεσία είναι το λιγότερο ερασιτεχνική και απέχει μακράν από αντίστοιχες άλλων low budget ταινιών. Υπεύθυνο φωτογραφίας μάλλον δεν άντεχε ο προϋπολογισμός όποτε απομένει η σκηνογραφία που σώζεται από το επιβλητικό δάσος που ξετυλίγεται η ιστορία.

Ναρκωτικά, αλκοόλ, κυνηγητό χωρίς κυνηγό, παράνοια και τρελά σε ένα ψυχολογικό θρίλερ (ο θεός να το κάνει). Τίποτα παραπάνω, πολλά λιγότερα.

Για τους λάτρεις των B-movies και γενικότερα των κωμωδιών, τίποτα περισσότερο από 2/10.

Αν σας αρέσουν τα θρίλερ, προτιμήστε τα Στρουμφάκια. Η Στρουμφίτα είναι Οσκαρική και ο Γκαργκαμέλ έχει κύρος..

edit: Η παρουσιαση γινεται στα πλαισια της συνεργασιας του συγγραφεα με το MovieWorld.

1 scary σχόλια:

Αν το τολμήσετε, φροντίσετε να έχετε στην διάθεση σας τουλάχιστον άλλη μία ταινία. Θα σας χρειαστεί για να έρθετε στα «ίσα σας».

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More