English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Breach (2007)

Η ταινια αυτη διαπραγματευεται την μεγαλυτερη υποθεση παραβιασης ασφαλειας που εγινε ποτε στην ιστορια των ΗΠΑ και βασιζεται σε πραγματικα γεγονοτα..


Τα 2 κεντρικα προσωπα, ο 25ετους πειρας πρακτορας του FBI και ειδικος στην κατασκοπεια Robert Hanssen, που υποδυεται ο αρκετα καλος Chris Cooper, ο οποιος κατηγορειται για προδοσια και ο αναλυτης υπολογιστων που επιθυμει διακαως να γινει πρακτορας του FBI, Eric O'Neill τον οποιο υποδυεται ο μετριος Ryan Phillippe.

Ο Chris Cooper πειθει στον ρολο του Hanssen, του Αμερικανου προδοτη, και συνδιαζει μια σιωπηρη ιδιοφυια με ενα παμπονηρο μυαλο. Η δε ερμηνεια του βασιζεται πιο πολυ στην εμφανιση (εκφρασεις προσωπου & σωματος) παρα στην ερμηνεια (διαλογος, κινησιολογια , φωνη κτλ). Ο Ryan Phillippe ηταν καλος και καταφερε να αποδωσει την αγωνιωδη προσπαθεια του ηρωα να ισορροπησει την προσωπικη με την επαγγελματικη του ζωη.
Αρκετες καλες και οι γυναικες της ταινιας. Χωρις ομως κατι το αξιολογο στην ερμηνεια των.

Μου αρεσε η πλοκη που ηταν απεριττη και γρηγορη κατι το οποιο υποστηριξε και η αρκετα καλη σκηνοθεσια. Δεν μου αρεσε ομως η μονομερης παρουσιαση της υποθεσης αυτης. Θα με ικανοποιουσε εαν το σεναριο ειχε 5-10 γραμμες παραπανω οσον αφορα την υποθεση προδοσιας με την ματια του ιδιου του προδοτη. Ο ρολος του Hanssen θα μπορουσε να ηταν πολυ πιο καλογραμμενος.

Μια αστυνομικη / κοινωνικη ταινια που δεν ξεφευγει απο τα ορια της μετριοτητας παρ'ολο που εχει τις προυποθεσεις για κατι πολυ καλυτερο. Ισως με διαφορετικη προσεγγιση της ιστοριας αυτης (αλά Κλιντ Ηστγουντ ισως - πιο μοιρασμενη) και με διαφορετικους πρωταγωνιστες (θα μου αρεσε ενας πιο εκφραστικος Hanssen και ενας πιο ενθουσιωδης Ο'Νeill)..

Την συνιστω για πιτσα και μπυρες στον καναπε και σχεδον 2 ωρες που θα περασουν ευχαριστα χωρις να κουραστουν αυτοι που θα την τιμησουν.

7,3/10 απο το IMDb, αλλα πιστευω οτι η ταινια αξιζει ενα 6,5/10.

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More