English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2008)


Ο Robert Ford εχει σαν ειδωλο τον Jesse James και την συμμορια James με τις θρυλικες τους ληστειες και κατορθωματα. Προσπαθει πολυ σκληρα να ενταχθει στην συμμορια αλλα στην πορεια ερχεται αντιμετωπος με τον Jesse James του οποιου ο χαρακτηρας ειναι ιδιοτροπος και κυκλοθυμικος.

Μια θρυλικη μορφη των ιστοριων που εχει να αναδειξει η Αμερικη ερχεται στην μεγαλη οθονη ενσαρκωμενη απο τον σοβαρο και γεματο Brad Pitt. Δεν ξερω αν φταιει το ετερο του ημισυ (η κουκλα Angelina Jolie), αλλα ο Brad Pitt δειχνει στοιχεια οσκαρικου ηθοποιου.
Απο την αλλη, αυτος που πραγματικα ξεχωριζει ειναι ο Casey Affleck στον ρολο του Robert (Bob) Ford. Καταφερνει να συνδιασει την παιδικη αθωοτητα, που αλλοτε χαρακτηριζε το sex symbol Brad Pitt, με την ωριμοτητα που απαιτουσε ο ρολος σε μια τοσο καλη ταινια.
Παρα πολυ καλος και ο Sam Rockwell στον ρολο του Charley Ford.

Την μουσικη επενδυση της ταινιας -που ειναι αρκετα αξιολογη- την εχει επιμεληθει ο κυριος Nick Cave μαζι με τον Warren Ellis, με τον πρωτο να εμφανιζεται για λιγο προς το τελος της ταινιας σε εναν ρολο - απλα μοναδικο αλλα ταυτοχρονα και τοσο χαρακτηριστικο!

Η ταινια στο συνολο της ειναι καλογυρισμενη και εχει αρκετες πρωτοτυπες σκηνες και τροπους ληψης. Καλως η κακως, ειναι μεγαλη σε διαρκεια (περιπου 160 λεπτα) και σε ορισμενες στιγμες ισως κουρασει καποιον που θα περιμενε πολυ δραση αναλογη παρομοιων Western ταινιων.. Ομως αυτη η ταινια ανηκει στην κατηγορια Δραμα πιο πολυ παρα στην κατηγορια Western / Adventure κτλ. Στο συνολο της ομως ειναι αρκετα δεμενη με καποιες αργες αλλα ωστοσο καλογυρισμενες σκηνες.
Πρεπει να σταθω στην αριστη φωτογραφια αλλα και στα πολυ καλα οπτικα & ηχητικα εφφε. Η παραγωγη σαν συνολο ειναι παρα πολυ καλη και δεν ηταν εκπληξη οταν ειδα οτι πισω της κρυβεται ο sir Ridley Scott.

Η ταινια ειναι προτεινομενη για 2 Οσκαρ (Cinematography & Actor in a Supporting Role για τον Casey Affleck) και για Χρυση Σφαιρα ενω εχει ηδη κερδισει αλλα 9 βραβεια.

Το IMDB της δινει ενα 8/10. Οχι μονο θα συμφωνησω αλλα πιστευω οτι ενα 8.5-9/10 ειναι ακομα καλυτερο.

1 scary σχόλια:

Ωραία ταινία.


Δε θα προσθέσω κάτι παραπάνω.

Μόνο κάτι για τον Brad Pitt.. Εχμ.. Ουφ… Υπάρχουν και άλλοι “ταλαντούχοι” που θα ταίριαζαν στον ρόλο. Αλλά…

*&^& ΩΧ!!@! Κορίτσια&#^ ΩΧ! Μη βαράτε!

(You Know what I say..)

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More