English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Transformers (2007)

Η υποθεση λιγο πολυ γνωστη για οσους εβλεπαν την σειρα παλαιοτερα.
Ο γυαλισμενος Οπτιμους εναντιον του παγωμενου σαπιοδοντου Μεγκατρον με τροπαιο τον περιφημο Κυβο. Παρεα τους και αλλα τρανσφορμερς (αυτοκινητα τα πιο πολλα - εχει ομως και ελικοπτερα, αεροπλανα, τανκς και ενα δολοφονικο Νοκια).
Βεβαια τωρα δεν ειναι καρτοον αλλα κανονικη ταινια, και εκει ειναι που υπαρχει το ενδιαφερον, οσο παιδικο και αν ειναι το σεναριο.
Τα μοναδικα οπτικα εφε αλλα και τα εφε ηχου (λογοι που σε καλουν να δεις την ταινια στο σινεμα και οχι σπιτι) ξεχωριζουν και δενουν αρμονικα τους 2 κοσμους (τον ανθρωπινο και αυτο των κομικ). Τα τρανσφορμερς ειναι καλοσχεδιασμενα αν και αρκετα πολυπλοκα. Οι χαρακτηρες σιγουρα δεν ειναι οσκαρικοι αλλα η κοπελια (πρωταγωνιστρια) ραγιζει καρδιες. Το ιδιο και το Καμαρο (παλαια και νεα μορφη).
Η ολη ταινια επισης χαρακτηριζεται απο αφθονο και πετυχημενο χιουμορ το οποιο αν και δεν σε κανει να γελας ολες τις φορες, σιγουρα προκαλει χαμογελα και καλη διαθεση.
Οι φωνες των ρομποτ ξενιζουν λιγο αλλα δεν θα μπορουσα να τις φανταστω διαφορετικα (αν ηταν πιο αργες δεν θα κολλουσαν στην πολυ γρηγορη δραση που εχει η ταινια).

Βλεπεται χαλαρα αλλα ισως οι 2.5 ωρες κουρασουν καποιους. Για μενα θα επρεπε να ηταν λιγο μικροτερη σε διαρκεια.
Η σκηνοθεσια πολυ γρηγορη στις σκηνες μαχης (ισως θα επρεπε να ηταν πιο αργη σε καποιες στιγμες) αλλα ευχαριστη και πλουσια.

Δεν ειναι η τελεια ταινια αλλα δεν ειναι και αναξια προσοχης.
Για να θυμηθουμε τα νιατα μας και οχι μονο, την προτεινω (εφοσον ουρησετε πριν μπειτε στην αιθουσα - ειπαμε, 2.5 ωρες ειναι αυτες). Ενα 7/10 πιστευω οτι ειναι δικαιο.

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More