English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Νικος Πορτοκαλογλου @ ΣΤΝ

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Ραλλια Χρηστιδου, Γιωργος Καραδημος @ ΣΤΝ

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Παυλος Παυλιδης + B-movies @ ΣΤΝ

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Βασιλης Παπακωνσταντινου @ ΣΤΝ

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Λεωνιδας Μπαλαφας @ ΣΤΝ, Plus

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Χρηστος Θηβαιος, Μιλτιαδης Πασχαλιδης @ ΣΤΝ

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Μυρ. Στρατης, Ησ. Ματιαμπα @ ΣΤΝ Plus

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Χριστοφορος Ζαραλικος @ ΣΤΝ Club

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Πρωτιά για την Panasonic στις 3D τηλεοράσεις

Η αγορά ετοιμάζεται να υποδεχτεί μία μεγάλη σειρά από τηλεοράσεις με δυνατότητα απεικόνισης τρισδιάστατου προγράμματος και η Panasonic φαίνεται πως κερδίζει την προτίμηση του κοινού. Σύμφωνα με ρεπορτάζ γνωστής ιστοσελίδας που ασχολείται με τα τεκταινόμενα στην αγορά της οικιακής ψυχαγωγίας, οι 3D τηλεοράσεις της Panasonic έχουν ήδη ξεπουλήσει στην μεγάλη αλυσίδα Best Buy, όπου και ξεκίνησαν να εμφανίζονται από τις 10 Μαρτίου.

Ο συγκεκριμένος μεταπωλητής είναι από τους πιο μεγάλους σε αριθμό καταστημάτων στην αγορά της Αμερικής και σίγουρα δείχνει μια πρώτη τάση, τουλάχιστον για τους καταναλωτές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Για να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για την Ευρώπη και την Ελλάδα θα πρέπει να περιμένουμε να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση τα αντίστοιχα μοντέλα.

Πηγή: Nooz.gr

Bookmark and Share

3o Screamin' Athens Horror Film Festival @ Gagarin 205 [9 & 10 Απρ.]

“To αληθινό πρόσωπο του τρόμου, είναι η προσπάθειά μας να αναγνωρίσουμε και να αποδεχτούμε όλα αυτά που ο πολιτισμός μας καταστέλλει και καταπιέζει.”
Ρομπέν των Δασών

Πάνω από ένα χρόνο μετά το 2ο φεστιβάλ, το οποίο συνέπεσε με την αρχή μιας νέας “τρομακτικής” εποχής που εμπεριείχε μπόλικη καταστολή και καταπίεση, και μια ανάσα μετά τη γιορτή της σφαγής των αμνών, το 3ο Screamin’ Athens Horror Film Festival έρχεται, με πείσμα, να… αναστήσει τους δικούς του ήρωες και τις δικές του εμμονές!

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Απριλίου στο Gagarin 205!

Μικρότερο σε διάρκεια - μιας και διήμερο αντί του καθιερωμένου τριημέρου - αλλά μεγαλύτερο σε πρόγραμμα, αποδεικνύει ότι ο κινηματογραφικός τρόμος δεν περιορίζεται. Αντίθετα, επεκτείνεται και αναζητά τις νέες τάσεις και τις σύγχρονες αντιλήψεις εκείνων των δημιουργών που, μέσα στα τελευταία χρόνια, είτε πρόσθεσαν ακόμα περισσότερο σκοτεινό χιούμορ στις δουλειές τους, βγάζοντας τη γλώσσα στους καθωσπρεπισμούς, είτε τόλμησαν να γυρίσουν ταινίες με μηδενικούς προϋπολογισμούς εν μέσω των ζοφερών, κατά κοινή ομολογία, ημερών!
Αυτούς τους δημιουργούς στηρίζει το Screamin’ Athens Horror Film Festival και από αυτούς στηρίζεται! Έξω από το παιχνίδι των διανομών, έξω από τις ξιπασμένες απόψεις των περισσότερων κριτικών και πολύ μακριά από τις, πραγματικά τρομακτικές, πολιτικές προώθησης και αξιολόγησης.

Συνολικά, 22 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ανάμεσά τους και δύο νέα ντοκιμαντέρ, από διάφορα μέρη του πλανήτη - στην πλειοψηφία τους νέες ανεξάρτητες και underground παραγωγές - αποτελούν και φέτος τη ραχοκοκαλιά του φεστιβάλ. Οι περισσότερες έχουν κάνει το πέρασμά τους από τα πιο σημαντικά διεθνή φεστιβάλ του είδους, έχοντας κατακτήσει αρκετές διακρίσεις και βραβεία.
Γαλλία, Καναδάς, Γερμανία, Ολλανδία (με το πολυσυζητημένο “The Human Centipede”), Ρουμανία, Βραζιλία, Αργεντινή, Αυστραλία και Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν και φέτος το παρόν. Ειδική αναφορά θα γίνει και φέτος στην Τουρκία με την προβολή τεσσάρων νέων ταινιών.
Πρόκειται για τρεις μικρού μήκους δημιουργίες του ανερχόμενου ταλαντούχου σκηνοθέτη Can Evrenol, ο οποίος θα παρευρεθεί και στο φεστιβάλ, καθώς και για την πρώτη ταινία με zombies στην ιστορία του τουρκικού κινηματογράφου, το “ADA: ZOMBILERIN DUGUNU”, που μόλις ολοκληρώθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν και δύο ελληνικές συμμετοχές (με δύο ταινίες μικρού μήκους) ενώ, επίσης για πρώτη φορά, έχουμε και τη συμμετοχή δύο γυναικών σκηνοθετών, αυτή της Faye Jackson με την ταινία “Strigoi” και αυτή της Alicia Conway με το μικρού μήκους “Rite”. Τέλος, έχουμε και μια παγκόσμια πρώτη πρεμιέρα, εκείνη της ταινίας “El Monstro Del Mar” του cult Αυστραλού σκηνοθέτη Stuart Simpson!

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργήσουν - στο χώρο του εξώστη - οι εκθέσεις δύο νέων εικαστικών καλλιτεχνών. Πρόκειται για τον Smokechapel, ο οποίος επιμελήθηκε και το artwork του φεστιβάλ, και την Virtzinia (Art of Sin Design). Οι δουλειές που θα παρουσιάσουν τιτλοφορούνται “Μoribund” και “Psychostasis”, αντίστοιχα.
Τη μουσική επένδυση του διημέρου θα επιμεληθεί, για άλλη μια χρονιά, η ομάδα Death Rock Greece.

Τα εισιτήρια θα διατίθενται, στη χαμηλή τιμή των 10 ευρώ για όλες τις προβολές της καθεμίας ημέρας, στο ταμείο του Gagarin 205 κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 6944 814543.
Website: www.gagarin205.gr
Γραφείο Τύπου / Πληροφορίες:
Ρένα Οροκλού (Black Cat Productions) / rena.orocklou@gmail.com
Θωμάς Μαχαίρας (Gagarin 205) / thomasknife69@gmail.com

Bookmark and Share

Haggard @ Fuzz Club [21 Απρ.]


Οι HAGGARD έρχονται στην Αθήνα την Τετάρτη 21 Απριλίου για να μας ταξιδέψουν στα μαγευτικά μουσικά τοπία της Era Divina! Οι επικοί Haggard -η επιβλητική 16μελής ορχήστρα από το Μόναχο της Γερμανίας- δημιουργούν ηχητική ατμόσφαιρα που μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο υφαίνοντας μύθους ανθρώπινων αδραγαθημάτων σε παραμυθένιους κόσμους.
Το γκρουπ που καταφέρνει να συνδυάζει folk, κλασική, αναγεννησιακή και μεσαιωνική μουσική, με ξεχωριστό και μοναδικά όμορφο τρόπο, μένοντας πάντα πιστό στο death-metal, θα κατακλύσει κυριολεκτικά την σκηνή του Fuzz Club. Η ποικιλία των οργάνων ατελείωτη... ηλεκτρική κιθάρα και μπάσο, βιολί, βιόλα, τσέλο, φλάουτο, κλαρινέτο, ντραμς, τύμπανο, όμποε, άρπα...ο χαρακτηριστικός ήχος των βιολιών, του τσέλου και του κλασικού πιάνου μπλέκεται αρμονικά με τα δυνατά μουγκρητά των ντραμς και των κιθάρων, καθιερώνοντας την μοναδικότητα των Haggard στο μουσικό στερέωμα!
Με το τέταρτο πλέον album τους , "Tales Of Ithiria" παραστράτησαν από τα ιστορικά τους μονοπάτια και κατευθύνθηκαν προς τον φανταστικό κόσμο της Ithiria, όπου δεσπόζουν οι αινιγματικοί ήρωες, η αέναη πάλη ανάμεσα στο καλό και στο κακό, το φως και το σκοτάδι.
Ο εμπνευστής και δημιουργός τους, Assis Nasseri, γνωρίζει πως να δημιουργεί περίπλοκες μελωδίες, ένα μουσικό αμάλγαμα κλασσικών και σκληρών ροκ οργάνων... με φωνητικά που εναλλάσσονται ανάμεσα στα μοχθηρά γρυλίσματα της φωνής του και στις περίτεχνες γυναικείες και αντρικές κλασσικές φωνές, οι Haggard, προκαλούν μια ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, τον ιδανικό μουσικό καμβά για να μας διηγηθούν συγκλονιστικές, μυθικές ιστορίες με αληθοφανή τρόπο.
Επιστρέφουν στην Ελλάδα, έτοιμοι για να μας οδηγήσουν σε μονοπάτια εντυπωσιακών ήχων, έντονων συναισθημάτων και ωμής βίας. Μια μοναδική βράδια γεμάτη μουσικές εικόνες μας περιμένει την Τετάρτη 21 Απριλίου στο Fuzz club.
Μπείτε και εσείς στα διαμερίσματα του Βασιλιά και επιτρέψτε στον εαυτό σας να μαγευτεί από τις ιστορίες των Haggard!

Line Up:
Asis Nasseri (Guitars, Vocals, Grunts)
Claudio Quarta (Guitars)
Giacomo Astorri (Bass Guitar)
Luz Marsen (Drums)
Su Ehlers (Soprano)
Fiffi Fuhrmann (Tenor)
Ingrid Nietzer (Piano, Cembalo, Church Organ)
Michael Stapf (Violin)
Ally Storch-Hukriede (Violin)
Stephanie Hertz (Viola)
Johannes Schleiermacher (Violoncello)
Patricia Krug (Violoncello)
Ivica Kramheller (Contrabass)
Linda Antonetti (Oboe, Flute)
Andreas Fuchs (Horn)
Michael Schumm (Classical Percussion)

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε!
Τιμή εισιτηρίου: 25€

Σημεία Προπώλησης:
Ticket House
Αθήνα – Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) / 210 3608366
Θεσσαλονίκη - Μητροπόλεως 102 / 2310 264880
Online sales: www.ticketpro.gr

Bookmark and Share

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Zegetron: Μετατρέψτε το PC σας σε ψηφιακό δέκτη MPEG4 με το Terratec Cinergy T Stick Dual RC

Η εταιρία Zegetron ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Terratec θα ξεκινήσει άμεσα να εισάγει το Cinergy T Stick Dual RC που μετατρέπει το PC σας ψηφιακό δέκτη MPEG4 σήματος. Η σύνδεση του προϊόντος γίνεται μέσω μιας κλασικής θύρας USB και μετά την εγκατάσταση του λογισμικού TerraTec Home Cinema Basic TV, το τηλεοπτικό σήμα φτάνει στην οθόνη.

Μάλιστα, το παρεχόμενο software υποστηρίζει και διαδικασία εγγραφής τηλεοπτικού προγράμματος, καθώς και ταυτόχρονης παρακολούθησης δεύτερου καναλιού. Τέλος, υποστηρίζεται και ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος (EPG), καθώς και teletext, αν αυτό παρέχεται από το κανάλι.

Πηγή: Nooz.gr

Bookmark and Share

Opera Mini και για iPhone

H εταιρία Opera δημιούργησε μια έκδοση του Opera Mini browser για το κινητό τηλέφωνο της Apple και κατέθεσε την εφαρμογή που αναμένει την τελική έγκριση της εταιρίας του Κουπερτίνο για να εμφανιστεί στο App Store. Μάλιστα, για να γιορτάσει το γεγονός (και ίσως να πιέσει και καταστάσεις), η εταιρία διοργανώνει σε μία ειδική ιστοσελίδα http://my.opera.com/community/countup/ ένα διαγωνισμό, όπου οι χρήστες καλούνται να ψηφίσουν αν η Apple θα δώσει ή όχι το τελικό ΟΚ.

Η Opera παρουσίασε για πρώτη φορά την εν λόγω έκδοση του browser στο Mobile World Congress και από τις εντυπώσεις που μεταφέρουν όσοι την είδαν, έχουμε να κάνουμε με μία εξαιρετική εφαρμογή. Το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε σε λειτουργία στο video που ετοίμασε η ομάδα ανάπτυξης:


Πηγή: Nooz.gr

Bookmark and Share

Stone Sour: Web-επεισόδια της ηχογράφησης του νέου τους δίσκου


Οι Stone Sour μέσω μιας σειράς web-επεισοδίων θα μας ενημερώνουν για την πορεία ηχογράφησης του νέου τους άλμπουμ, δείγματα του οποίου θα ακούσουμε ζωντανά το βράδυ της 24ης Ιουνίου (και σίγουρα αρκετά πιο πριν στο SNShow).

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πρώτο:


Bookmark and Share

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Rihanna @ Στάδιο Καραϊσκάκη [1 Ιον.]

Rihanna World Tour 2010
Τρίτη, 1 Ιουνίου στο Στάδιο Καραϊσκάκη
Doors Open: 19:00

Την Τρίτη 1η Ιουνίου η Rihanna θα βρεθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά, στο Στάδιο Καραϊσκάκη για μία μοναδική συναυλία.
A star is born…
Τον Φεβρουαρίου του 1988 στις νήσους Barbados, γεννήθηκε η Robyn Rihanna Fenty.
Ήταν κόρη αποθηκάριου και η λαμπερή της διαδρομή δεν ήταν καθόλου προβλέψιμη όταν μικρό κοριτσάκι στο Saint Michael τραγουδούσε πρώτη φωνή στη χορωδία του σχολείου της.
Όταν ωστόσο στα δεκαπέντε της έφτιαξε την πρώτη girl band της με δύο συμμαθήτριές της, ο δρόμος φάνηκε να ανοίγει μπροστά της…
Φίλοι των κοριτσιών συνέστησαν τη μπάντα στον δισκογραφικό παραγωγό Evan Rogers. O ίδιος έχει δηλώσει: «Μόλις μπήκε η Rihanna στο δωμάτιο για ακρόαση, ήταν σαν τα δύο άλλα κορίτσια να μην υπήρχαν! »
Ο Rogers αμέσως της πρότεινε να μετακομίσει στο Los Angeles όπου τον πρώτο καιρό η Rihanna φιλοξενούταν στο σπίτι της οικογένειας του.
Πολύ γρήγορα όμως η ανερχόμενη τότε Rihanna, υπέγραψε με τη Def Jam Records αφού πρώτα πέρασε από audition από τον τότε διευθυντή της εταιρίας, που δεν ήταν άλλος από τον μελλοντικό μέντορα και παραγωγό της, τον Jay Z!
Το 2005, κυκλοφόρησε το πρώτο studio album της με τίτλο «Music of the Sun» το οποίο μπήκε αμέσως στο top 10 του Billboard Hot 100, με το hit single «Pon de Relay» να ξεχωρίζει.
Λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα, κυκλοφορεί το δεύτερό της άλμπουμ με τίτλο A Girl Like Me (2006).
To album αμέσως κατατάσσεται στο top 5 του Billboard 100 στην κατηγορία albums chart. Την ίδια χρονιά κάνει και το πρώτο της US number one hit single της με τίτλο SOS , καθώς επίσης και καθιερώνεται στα top 10 με το Unfaithful και το Break It Off.
Tο τρίτο της άλμπουμ Good Girl Gone Bad (2007), ανεβαίνει αμέσως στο Νο2 του Billboard 200, χαρίζοντας της πέντε to ten hits συμπεριλαμβανομένων τριών Νο1 (Umbrella, Take a Bow, Disturbia, καθώς επίσης και το διεθνές Νο1, Don’t Stop The Music)
To συγκεκριμένο album προτάθηκε για εννέα Grammy Awards, κερδίζοντας αυτό στην κατηγορία Best Rap/Sung Collaboration για το Umbrella στο οποίο συμμετέχει ο Jay Z.
Στα τέσσερα χρόνια της καριέρας της, η Rihanna έχει πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχει λάβει πολλές διακρίσεις μεταξύ των οποίων αυτής στα World Music Awards 2007 στην κατηγορία World's Best-Selling Pop Female Artist and Female Entertainer of the Year, καθώς επίσης και το 2008 American Music Awards στις κατηγορίες Favourite Soul/R&B Female Artist και Favorite Pop/Rock Female Artist.
H Rihanna έχει καταφέρει να κατακτήσει πέντε Hot 100 number one singles και βρίσκεται στην κορυφή μαζί με τη Beyonce. Οι δυό τους, έχουν τα περισσότερα number one από το 2000 μέχρι σήμερα.
Τον Ιανουάριο του 2010 η Rihanna κέρδισε δύο Grammy Awards για το single του Jay Z “Run this town”.
Την Τρίτη 1η Ιουνίου στο στάδιο Καραϊσκάκη, η Rihanna για πρώτη φορά στην Ελλάδα! 

Πληροφοριες Εισιτηριων
Η πώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία της Rihanna, ξεκινά τη Τρίτη, 23 Μαρτίου.

Τιμές Εισιτηρίων:
  • Αρένα Β: 50€ τα πρώτα 2.000 εισιτήρια
  • Αρένα Β: 60€ μετά την εξάντληση των πρώτων 2.000 εισιτηρίων
  • Καθήμενοι Β: 70€
  • Αρένα Α: 80€
  • Καθήμενοι Α: 100€
  • VIP: 250€
Πλάνο Εισιτηρίων:


Εισιτήρια πωλούνται:
  • Σε όλα τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ
  • Στο τηλέφωνο 211 7300211
  • και στο www.elevenconcerts.com
Bookmark and Share

Universal Music Group: Μείωση τιμών στις νέες κυκλοφορίες


H Universal Music Group, η μεγαλύτερη εταιρεία στη μουσική βιομηχανία παγκοσμίως, ανακοίνωσε την προηγούμενη βδομάδα πως θα δοκιμάσει χαμηλότερες τιμές (κάτω από $10) σε καινούργιες μουσικές κυκλοφορίες, με σκοπό να φέρει πίσω πελάτες που απέχουν πλέον από την αγορά λόγω της απαγορευτικής τιμής των CDs.
H δοκιμή αυτή ενδέχεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες και θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβάνοντας πολλές από τις καινούργιες κυκλοφορίες της εταιρείας.

«Είναι απολύτως λογικό να περιμένεις από κάποιον αφοσιωμένο οπαδό να πληρώνει περισσότερα λεφτά για κάποια deluxe έκδοση αγαπημένου καλλιτέχνη με περισσότερα κομμάτια ή κάποια άλλα προτερήματα, αλλά ένας απλός μουσικόφιλος δε θα δώσει $15 για ένα απλό CD», δήλωσε εύστοχα ο Jim Urie, υπεύθυνος στο τμήμα διανομής της Universal.

Ειδικοί στο χώρο πάντως εκτιμούν πως μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποφέρει άνοδο στις πωλήσεις κατά 30%, νούμερο πράγματι εντυπωσιακό, αλλά πάντοτε υπάρχει και η αντίθετη άποψη που υποστηρίζει πως οι πωλήσεις δεν θα είναι αρκετές ωστε να βγει το επιθυμητό κέρδος από κάθε κυκλοφορία.
Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως οι πωλήσεις δίσκων έχουν πέσει παραπάνω από 50% μέσα στην τελευταία δεκαετία και μονάχα κάποια ριζοσπαστική κίνηση όπως αυτή μπορεί να σώσεί την κατάσταση.

Πηγή κειμένου: Rocking.gr

Bookmark and Share

Forthnet: Professional υπηρεσία για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις

Η Forthnet, δημιούργησε την υπηρεσία Forthnet Professional για να προσφέρει στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις, σε όλη την Ελλάδα, ολοκληρωμένες, αξιόπιστες και πάνω από όλα οικονομικές λύσεις τηλεπικοινωνιών.
Για τους επαγγελματίες που επιθυμούν μείωση των τηλεπικοινωνιακών δαπανών και απόλυτο έλεγχο των εξόδων, σε συνδυασμό με πλήρη κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας, προβολής και ενημέρωσης, η υπηρεσία Forthnet Professional είναι η καλύτερη επιλογή.

Ειδικότερα, η νέα υπηρεσία της Forthnet προσφέρει:
  • Απεριόριστο ADSL Internet έως 24 Mbps download / 1 Mbps upload.
  • Σταθερή τηλεφωνία με μία, δύο ή τρεις τηλεφωνικές γραμμές, χωρίς άλλο πάγιο και εκπλήξεις.
  • Απεριόριστες εθνικές, αστικές και υπεραστικές κλήσεις
  • Δυνατότητα διατήρησης των τηλεφωνικών αριθμών που τυχόν διαθέτει η επιχείρηση (φορητότητα) συνδυαστικά με την παροχή νέων τηλεφωνικών αριθμών απευθείας από τη Forthnet (αριθμοδότηση).
  • Πλήρη υποστήριξη για την παρουσία της επιχείρησης στο internet με: την κατοχύρωση του δικού της [.gr] ή [.eu] domain name και την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων και απεριόριστων αριθμών e-mail λογαριασμών της μορφής username@yourname.gr και την αξιοποίηση εύχρηστων online εργαλείων για εύκολη και γρήγορη κατασκευή και διαχείριση του δικού της web site σε 5 απλά βήματα.
Με την υπηρεσία Forthnet Professional, όλοι οι επαγγελματίες μπορούν να απολαμβάνουν:
  • Δωρεάν ασύρματο εξοπλισμό Wi-Fi
  • Δωρεάν εγκατάσταση εξοπλισμού
  • Δωρεάν 24x7 τεχνική υποστήριξη
  • Δωρεάν παροχή έως και 8 στατικών IPs
  • Δωρεάν ψηφιακές ευκολίες τηλεφωνίας, όπως αναγνώριση, αναμονή και εκτροπή κλήσης, φραγή εξερχομένων κλήσεων και επιλεκτική απόκρυψη
  • Πληθώρα υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας (internet roaming, δωρεάν πρόσβαση στο Internet μέσα από Forthnet HotSpots, επιπλέον ψηφιακές ευκολίες κ.α.)
  • Δωρεάν 50 SMS ανά μήνα (αποστολή μέσω WWW)

H υπηρεσία Forthnet Professional με μία τηλεφωνική γραμμή διατίθεται με 50€/μήνα, δύο τηλεφωνικές γραμμές με 60€/μήνα και τρεις τηλεφωνικές γραμμές με 70€/μήνα. Τέλος, για υφιστάμενες γραμμές που μεταφέρονται στη Forthnet το τέλος ενεργοποίησης παρέχεται δωρεάν ενώ για νέες γραμμές η εφάπαξ χρέωση είναι 50,74€.
Για περισσότερες πληροφορίες, στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου βρίσκονται τα Καταστήματα Forthnet σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το τμήμα εξυπηρέτησης εταιρικών πελατών στο τηλέφωνο 13832.

Bookmark and Share

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Μπάμπης Στόκας - Βόλτα [νέο CD]

Ο Μπάμπης Στόκας, η φωνή των Πυξ Λαξ, της μεγαλύτερης ελληνικής μπάντας, δίνει στο πολυαναμενόμενο και ολοκαίνουριο cd του τον τίτλο «Βόλτα».

Μια «Βόλτα» σε μελωδίες χωρίς στερεότυπα και συμβατικότητες, ακριβώς όπως μας έχει συνηθίσει. Ο, τι τραγούδι και να έχει τραγουδήσει, ο αφοπλιστικός τρόπος με τον οποίο τραγουδά δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Με εφόδιο τη σπουδαία φωνή και τη χαρακτηριστικά ιδιαίτερη ερμηνεία του, ο Μπάμπης Στόκας μας χαρίζει δεκαέξι τραγούδια που αγαπιούνται από το πρώτο άκουσμα. Τη μουσική στα δεκατρία τραγούδια του άλμπουμ υπογράφει ο ίδιος, ενώ οι Αγαθή Δημητρούκα, Μάνος Ελευθερίου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Κώστας Λειβαδάς, Μάνια Παπαδημητρίου, Ισαάκ Σούσης και Αλέξανδρος Στεφόπουλος είναι οι αξιόλογοι καλλιτέχνες που χαρίζουν είτε τις συνθέσεις είτε τους στίχους τους.

Η αμεσότητα των στίχων της Αγαθής Δημητρούκα, ο συνδυασμός της ελληνικής με την ισπανική γλώσσα και το πάθος της ερμηνείας του Μπάμπη Στόκα στο τραγούδι «Έρασμος», χαρίζουν στο άλμπουμ μια από τις πιο δυνατές στιγμές. Στα τραγούδια που ξεχωρίζουν ανήκουν και τα «Απλές Κουβέντες» και «Συνήθεια». Μια «Βόλτα» στο γοητευτικό ταξίδι της μουσικής του Μπάμπη Στόκα.

Λίστα τραγουδιών
1 ΑΠΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
2 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
3 ΚΙ ΕΜΕΙΝΑ ΕΔΩ
4 ΕΡΑΣΜΟΣ
5 ΜΟΝΑΞΙΑ (Μοναστήρι) από μια πρόβα
6 ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (Μοναξιά)
7 ΣΥΝΗΘΕΙΑ
8 ΟΛΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ
9 Ο ΠΟΤΗΣ
10 ΑΝΑΜΟΝΗ
11 Η ΣΙΩΠΗ ΜΕΣ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ
12 ΣΤΡΥΧΝΙΝΗ
13 ΒΟΛΤΑ
14 ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ
15 ΓΚΕΤΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
16 ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Bookmark and Share

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

The Scary Nights Show: Παγκόσμια ημέρα "μπριζόλας και στοματικού έρωτα" @ 14 Μαρ. 2010 [Αναλυτική playlist & ακρόαση HQ audio stream]


Σταματώντας στην άκρη της λεωφόρου που αποκαλούμε καθημερινότητα, το The Scary Nights Show της 14ης Μαρτίου μας πηγαίνει για πικ νικ σε πράσινους λόφους με σέξυ παρέα και καλάθι γεμάτο νόστιμες, ζουμερές μπριζόλες. Ερωτικά τραγούδια (θέτουν την ατμόσφαιρα για καλό σπιτικό strip tease), η γνωστή γκρίνια που ακολουθεί τον YpNoS παντού και την ακουστική έκδοση του Umbrella από τους MSP, το νέο ακυκλοφόρητο τραγούδι των Smashing Pumkins αλλά και το ολοκαίνουριο άσμα των Killswitch Engage να ξεχωρίζουν στο Α' και το Β' μέρος αντίστοιχα. Ακούστε το!


Α' & Β' μέρος (1 αρχείο)

Playlist Α' μέρος [24.00-01.00]: Παγκόσμια ημέρα "μπριζόλας και στοματικού έρωτα"
The Scary Nights Show\Playlists\100314\A meros\
Death cab for cutie - Lovesong (The Cure)
Depeche Mode - Just Can't Get Enough (live)
Fleetwood Mac - The chain
Aφοι Κατσιμίχα - Καλό Ταξίδι (20 Χρόνια Live)
Hooverphonic - Mad about you
John Lee Hooker & Carlos Santana - The Healer
Johnny Cash - Understand your man
Manic Street Preachers - Umbrella (acoustic, Japanese mini LP) [rare]
Pink - U & Ur Hand
Rick Springfield - Jessie's Girl
Smashing Pumkins - A Stitch In Time [νέο - ακυκλοφόρητο]
The Burger Project - Another One Bites The Dust (Queen) [νέο]
The Passengers (U2) - Your Blue Room [rare]
Tool - Message To Harry Manback
U2 - Desire (Bluegrass tribute)
Ένθετο The Girl with the Dragon Tattoo (2009)
Ένθετο Cine.gr
Playlist Β' μέρος [01.00-02.00]: Παγκόσμια ημέρα "μπριζόλας και στοματικού έρωτα"
The Scary Nights Show\Playlists\100314\B meros\
AC DC - The Jack
Alice In Chains - Would
Danzig - She Rides
Evanescence - Everybodys fool (Anywhere but home)
Garbage - Why Do You Love Me
HIM - The Funeral Of Hearts (And Love Said No bonus DVD) [rare]
Iron Maiden - Wasted Years (Flight 666)
Killswitch Engage - My Obsession (God of War 3 OST) [νέο - ακυκλοφόρητο]
Metallica - Outlaw Torn (S & M)
Orgy - Eva
Pain - Shut your mouth
W.A.S.P. - L.O.V.E. Machine
Ένθετο Academy Awards 2010 (Oscars)
SNShow @ Archive.com

Bookmark and Share

Λονδίνο: Κλινική απεξάρτησης από το Internet, τα video games και το κινητό τηλέφωνο

Τις πόρτες της άνοιξε μια κλινική απεξάρτησης από το internet, τα video games και το κινητό τηλέφωνο στο Λονδίνο για να υποδεχθεί παιδιά από 12 ετών και πάνω. Ιδιαίτερο πρόβλημα παρατηρείται στις ηλικίες 15-17, όπου οι χρήστες αντιμετωπίζουν δυσκολία… στο να κλείσουν το PC, αφού αντιλαμβάνονται τα online video games σαν έναν τρόπο επικοινωνίας με τους άλλους παίκτες και καταλήγουν να παίζουν όλη την ημέρα.

Έχουν αναφερθεί πραγματικά τραγικές περιπτώσεις όπου παιδιά εξοργίζονται όταν οι γονείς τους ζητήσουν να κλείσουν τον υπολογιστή και… έχει επέμβει ακόμα και η αστυνομία. Στόχος παρόμοιων προγραμμάτων λοιπόν είναι να κάνει τους “screenagers” και πάλι “teenagers” (έφηβους), που θα παρατήσουν τα online games και θα επικοινωνήσουν με τους συνομήλικους τους πρόσωπο με πρόσωπο.

Πηγή κειμένου: Away.gr

Bookmark and Share

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

The Twilight Saga: Eclipse (2010) [posters & HD trailer]

Studio: Summit Entertainment
Release: June 30, 2010
Director: David Slade
Writer: Melissa Rosenberg, Stephenie Meyer (Book)
Cast: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene, Billy Burke, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Nikki Reed, Kellan Lutz, Jackson Rathbone, Dakota Fanning, Bryce Dallas Howard, Xavier Samuel, Catalina Sandino Moreno, Jack Huston, Julia Jones, BooBoo Stewart, Jodelle Ferland



Bookmark and Share

U2 - Artificial Horizon (new album)


Οι U2 ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν ένα άλμπουμ (τριπλό βινύλιο, CD) με remixes, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά από το επίσημο site της μπάντας, www.u2.com.
Καλλιτέχνες όπως οι Hot Chip, Nine Inch Nails, Trent Rezor και Justice συμμετέχουν με remixes των τραγουδιών 'Beautiful Day', 'Vertigo', 'Get On Your Boots' και 'City Of Blinding Lights'.

Δείτε το tracklisting του 'Artificial Horizon':
  • 'Elevation' (Influx Mix)
  • 'Fast Cars' (Jacknife Lee Mix)
  • 'Get On Your Boots' (Fish Out Of Water Mix)
  • 'Vertigo' (Trent Reznor Remix)
  • 'Magnificent' (Falke Radio Mix)
  • 'I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight' (Live U2360 Remix)
  • 'Beautiful Day' (David Holmes Remix)
  • 'Staring At The Sun' (Monster Truck Remix)
  • 'Happiness Is A Warm Gun' (Danny Saber Mix)
  • 'Get On Yer Boots' (Justice Remix)
  • 'City Of Blinding Lights' (Hot Chip 2006 Remix)
  • 'If God Will Send His Angels' (Grand Jury Mix)
  • 'Staring At The Sun' (Brothers In Rhythm Ambient Mix)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το ArtificialHorizon.U2.com.

Πηγή κειμένου: Avopolis.gr

Οι U2 μας έστειλαν την παρακάτω ειδοποίηση:
"You could call it a collectors edition - we do. Thirteen tracks by U2 remixed by thirteen great producers on three (purple) vinyl long players. And when you order this one-off U2 remix set you get to instantly download a fourteenth U2 exclusive - Unknown Caller, the Snow Patrol remix.

Stretching from If God Will Send His Angels (from 1997's 'Pop') to Get On Your Boots (from last year's 'No Line On The Horizon'), the set includes three never-before released tracks: I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (Live U2360 Remix); City Of Blinding Lights (Hot Chip 2006 Remix); and Get On Your Boots (Fish Out Of Water Mix); as well as two tracks with restricted previous release: 'Staring At The Sun (Brothers in Rhythm Ambient Mix) andMagnificent (Falke Radio Mix).

Artificial Horizon has all the makings of becoming another U2 collectors must-have like its illustrious predecessor, 1995's 'Melon: Remixes for Propaganda'. But don't take our word for it. Take a listen in to clips from all the tracks here and order your own triple vinyl set today. (Artificial Horizon on vinyl is available for a limited time period only. Orders close on May 14th.) "
edit: Το remixed "Staring At The Sun" το ακούσαμε πρώτοι στο SNShow της Κυριακής 21/3!

Bookmark and Share

Scary Greeks support: Ένα καράβι για τη Γάζα - Σπάμε την πολιορκία @ Θέατρο Badminton [24 Μαρ.]

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ - ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9μμ, BADMINTON
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ AΠΟΣΤΟΛΗ

Μια χούφτα άοπλοι πολίτες επιζητούν κάτι που φαντάζει αδύνατο: να σπάσουν την πολιορκία της Γάζας. Κι όμως αυτό ακριβώς έγινε τον Αύγουστο του 2008. Επιβαίνοντας σε δύο ελληνικά ψαροκάικα 44 άνθρωποι από 13 χώρες, μέλη της διεθνούς πρωτοβουλίας Free Gaza Movement (www.freegaza.org), έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια τη θαλάσσια πολιορκία της Γάζας. Την πιο μακρόχρονη και βάρβαρη πολιορκία στην ανθρώπινη ιστορία ενός ολόκληρου λαού, από στεριά, αέρα και θάλασσα. Σαράντα ολόκληρα χρόνια ενάμισι εκατομμύριο Ελεύθεροι Πολιορκημένοι Παλαιστίνιοι επικοινωνούν με τον έξω κόσμο μόνο μέσα από τα λαγούμια που ανοίγουν οι εύψυχοι γαβριάδες όλων των πολιορκιών.
Ακολούθησαν άλλα τέσσερα ακόμη επιτυχή εγχειρήματα. Κι άλλα τρια στα οποία οι Ισραηλινοί πειρατές, στην πρώτη περίπτωση διεμβόλισαν το σκάφος, στην δεύτερη κατα την διάρκεια της εισβολής στην Γάζα απείλησαν να το βυθίσουν και στην τρίτη το απήγαγαν στο Ισραήλ κλείνοντας στη φυλακή και στη συνέχεια απελαύνοντας τους αγωνιστές ναυσιπλόους.
Έτσι, σήμερα, αποφασίσαμε να επιχειρήσουμε και πάλι, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στην Παλαιστινιακό Αντίσταση. Συγκροτήσαμε την πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» (www.shiptogaza.gr ) για τη συνδιοργάνωση και συμμετοχή μας σε μια νέα, ευρύτερη, διεθνή αποστολή με το Free Gaza Movement και ισχυρές συλλογικότητες από πολλές χώρες.
Στα τέλη του Απρίλη 2010, η αποστολή με περισσότερα από 10 σκάφη, φορτηγά και επιβατηγά, πολυεθνικό πλήρωμα και επιβάτες, θα πλεύσει και πάλι προς τη Λωρίδα της Γάζας. Αυτή τη φορά θα μεταφέρουμε–κυρίως- βασικά υλικά ανοικοδόμησης (τσιμέντο, ξυλεία κ.λπ.), υλικά που το Ισραήλ έχει απαγορεύσει να μπουν στη Γάζα, και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Στόχος μας είναι το ελληνικό τμήμα της διεθνούς αυτής αποστολής να συμμετέχει με ένα τουλάχιστον πλοίο.
Το ταξίδι μας στη Γάζα θα τελειώσει όταν θ’ ανοίξουν τα θαλάσσια σύνορα της Γάζας. Ως τότε εμείς θα ταξιδεύουμε. Ως τότε εμείς θα κάνουμε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ό,τι μπορούμε, για να φτάσει η Μεσόγειος ν’ ανοίξει ως θάλασσα, κι αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης που δημιούργησαν οι Ισραηλινοί εκεί να πάψει να υπάρχει.

Στο πλαίσο αυτό διοργανώνουμε μεγάλη συναυλία, την Τετάρτη 24 Μαρτίου, 9μμ, στο Badminton, με ελεύθερη είσοδο.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ, TAREQ HANOUF, ROSS DALY, ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, X DARAWIS, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ –ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ και οι ράπερς LOWKEY και SHADIA με τον DJ CORIN (Λονδίνο)

Bookmark and Share

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Κατερίνα Κυρμιζή & Νίκος Γρηγοριάδης @ Πυρήνας [12, 19, 26 Απρ.]

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΜΙΖΗ & ΝΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ
«Είναι εδώ!» Live στον μουσικό χώρο Πυρήνα
Δευτέρες 12, 19 & 26 Απριλίου


Η Κατερίνα Κυρμιζή και ο Νίκος Γρηγοριάδης είναι από τις πλέον «αθόρυβες» αξίες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής παρά το αξιόλογο παρελθόν που έχουν αμφότεροι με την πρώτη να αποσπά εγκωμιαστικά σχόλια για τη φωνή της όταν συστήθηκε δισκογραφικά το '96 σε ηλικία μόλις είκοσι ενός ετών παρουσιάζοντας το Κοντσέρτο της και τον δεύτερο να αποκτά αναγνώριση και στο εξωτερικό με τη διεθνή κυκλοφορία του άλμπουμ «Faros» το '97, την οργανική και πολύ κοντά στη new age εκδοχή του πρώτου του δίσκου.
Μόνιμοι συνεργάτες από το ξεκίνημα τους σχεδόν, οι δυο τραγουδοποιοί επέστρεψαν πρόσφατα μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας με το πρώτο τους αληθινά κοινό άλμπουμ (τραγούδια του Νίκου τα οποία ερμηνεύει η Κατερίνα -με τη συμμετοχή και του ιδίου σε τρία κομμάτια- που φέρει τον απολύτως συμβολικό τίτλο «Είναι Εδώ!».


Εναλλακτική ποπ, φρέσκια κι ενήμερη για τις διεθνείς εξελίξεις που αναδεικνύει της μεσογειακές καταβολές της και φλερτάρει με πολλά μουσικά στυλ θα παρουσιάσουν ζωντανά η Κατερίνα Κυρμιζή στο τραγούδι και στην κλασική κιθάρα, ο Νίκος Γρηγοριάδης στην ακουστική κιθάρα και στο τραγούδι, ο Γιάννης Γρηγορίου στο μπάσο και η Ρόλη Γιαμοπούλου στα κρουστά και στα φωνητικά τις Δευτέρες 12, 19 & 26 του Απριλίου στον μουσικό χώρο Πυρήνα .

Μουσικός χώρος Πυρήνας
Διεύθυνση: Μιχαλακοπούλου & Διοχάρους 11
Τηλέφωνο: 210 7237150

Bookmark and Share

Google: Φλερτάροντας με την τηλεόραση

H Google με τη βοήθεια της Sony, της Intel και της Logitech αναμένεται να δώσει νέα πνοή στις τηλεοράσεις του μέλλοντος, προσφέροντας μια νέα πλατφόρμα που φέρνει το θεατή κοντά στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, οι προαναφερθείσες μεγάλες εταιρίες στον τομέα της πληροφορικής και του internet θα δημιουργήσουν την Google TV, μία νέα υπηρεσία που θα προσφέρει στο χρήστη πρόσβαση σε μεγάλο όγκο πληροφοριών από τον καναπέ του σπιτιού του.
Ουσιαστικά, η Google θα ετοιμάσει ένα περιβάλλον που θα βασίζεται στο Andoid λειτουργικό της και θα έρχεται είτε προ-εγκατεστημένο σε νέες τηλεοράσεις, είτε θα εμφανίζεται με την αγορά μιας απαραίτητης set-top box συσκευής. Ο χρήστης θα μπορεί μέσα από απλές εντολές που θα δίνονται από το χειριστήριο να ελέγχει τα mail του, να τσεκάρει το λογαριασμό του στο Twitter και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες, να αναζητά videos στο YouTube κοκ. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός Application Store (στα πρότυπα της Apple και του App Store), απ' όπου θα προσφέρονται διάφορες εφαρμογές είτε δωρεάν, είτε έναντι αντιτίμου. Όπως φαίνεται, Internet και τηλεόραση έρχονται ολοένα πιο κοντά...

Πηγή: Nooz.gr

Bookmark and Share

Opera: Αύξηση χρηστών λόγω Windows

Η εταιρία Opera ανακοίνωσε πως μετά την ένταξη της εφαρμογής επιλογής προγράμματος πλοήγησης από τη Microsoft στα Windows, οι χρήστες του ομώνυμου browser διπλασιάστηκαν. H εν λόγω πράξη από πλευράς της εταιρίας του Redmond έλαβε χώρα μετά από την απαραίτητη πίεση και πλέον δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να διαλέξει από μόνος του ποιο browser θα χρησιμοποιήσει στο περιβάλλον των Windows.

Η Opera ανακοίνωσε ότι από τη στιγμή που εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη οθόνη επιλογής browser, τα downloads για τη δική της πρόταση παρουσίασαν σημαντική άνοδο, ενώ σε χώρες όπως η Πολωνία η αύξηση έφτασε μέχρι και το 77%!

Πηγή: Nooz.gr

Bookmark and Share

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

God of War 3 (III) [PS3]

Πλατφόρμα: PS3
Έκδοση: Sony 
Ανάπτυξη: Sony Santa Monica
Διάθεση: Sony Hellas 
Είδος: Hack-and-slash action adventure 
Παίκτες:1(offline) Δεν υποστηρίζει online
Επίσημο Site: www.godofwar.com
Βαθμολογια: 9.5/10

Μια από τις πιο επικές τριλογίες στη σύγχρονη ιστορία του gaming έφτασε στο τέλος της!(?) Το God Of War 3 είναι πλέον γεγονός στο PS3 και επιτέλους οι απανταχού κάτοχοι της κονσόλας τρίβουν τα χέρια τους.
Η ιστορία του παιχνιδιού συνεχίζει από εκεί που μας άφησε το God Of War 2 ο Kratos βρίσκετε παρέα με τους Τιτάνες να ανεβαίνει στο Ολυμπο ώστε να πάρει την εκδίκηση του από τους Ολύμπιους και να δώσει ένα τέλος στη κυριαρχία τους. Προδίδεται αυτή τη φορά από τους τιτάνες και πέφτει πάλι στη Γη. Ξεκινάει από το μηδέν αυτή τη φορά χωρίς να έχει κάποιον στο πλευρό του. Αποφασίζοντας πως είναι μόνος του, θα σφάξει όποιον σταθεί εμπόδιο στο σκοπό του, από το πιο απλό τερατάκι μέχρι και τους ίδιους φυσικά τους Τιτανες ή Ολύμπιους.


Στο παιχνίδι θα συναντήσετε πολλούς celebrities της εποχής εκείνης όπως τους γνωστούς Ολύμπιους Θεούς τον Τιτάνα Κρόνο ακόμη και τον Ηρακλή! Και σε κάθε συνάντηση ακολουθεί και μια πολύ ωραία σφαγή. Γενικά το παιχνίδι είναι σεναριακα πολύ πλούσιο και αυτό το οφείλει φυσικά στη πλούσια μυθολογία τον αρχαίων Ελλήνων. Έτσι πολλά από τα μυθικά τέρατα θα παρελαύνουν από την οθόνη σας όπως μινώταυροι κένταυροι και άλλα πολλά. Και φυσικά ο Kratos ως ταύρος σε υαλοπωλείο θα κάνει άνω κάτω όλη την Ελλάδα με τα καμώματα του μέχρι να πάρει την εκδίκηση του.


Το gameplay του παιχνιδιού κινείται στα γνώριμα μονοπάτια του hack 'n slash. Έχει εμπλουτιστεί με πολλές επιπλέον κινήσεις που το κάνουν εντυπωσιακότατο. Φυσικά το οπλοστάσιο του Kratos είναι τόσο πλούσιο που δε θα ξέρετε τι να πρώτοχρησιμοποιήσετε. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς θεωρώ πως αξιοποιούνται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά τα επιπλέον όπλα που αποκτάτε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα βάλετε στην άκρη τις κλασικές λεπίδες που είναι στον στάνταρ εξοπλισμό. Πέρα από τα κλασικά και βασικά όπλα θα αποκτήσετε και άλλα πιο παρανοϊκά που θα σας βοηθάνε στη διαδρομή, όπως το κεφάλι του Θεού ήλιου που είναι πολύ χρήσιμο ως "φακός" στα σκοτεινά σημεία αλλά και ως "προβολέας" τύφλωσης των αντιπάλων.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι καταιγιστικός με μικρές παύσεις για κάποιους μίνι γρίφους που εμπλουτίζουν ευχάριστα το gameplay. Φυσικά δε λείπουν και τα εντυπωσιακά quick time events όπου πρέπει να πατήσεις διαδοχικά κάποια κουμπιά που βγαίνουν στην οθόνη ώστε να αποτελειώσεις(συνήθως) τον αντίπαλο.
Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει στο PS3. Ειδικά το μοντέλο του Kratos είναι το πιο λεπτομερές που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε παιχνίδι. Πραγματικά μπορείς να δεις τους πόρους του δέρματος και τους μύες να συσπουνται. Το αίμα κυλάει σαν ποτάμι και οι σφαγές είναι τόσο ρεαλιστικές που πραγματικά οι εχθροί ξεντεριάζονται μπροστά σας. Έχει γίνει πολύ προσεγμένη δουλειά στο τομέα των γραφικών και αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα ανάπτυξης. Μοναδικό παράπονο ίσως είναι τα όχι και τόσο καλά σε σχέση με το σύνολο γραφικά κάποιων τοποθεσιών, αλλά αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό και δεν θα το πάρετε και πολύ χαμπάρι(εκτός αν είστε ψείρας σαν εμένα).
Στο τομέα του ήχου τα πράματα είναι γνωστά. Η μουσική επένδυση είναι καταπληκτική με επικά κομμάτια. Οι διάλογοι είναι πολύ προσεγμένοι με την γνωστή φωνή του Kratos αλλά και με φωνές άλλων γνωστών ηθοποιών όπως αυτή του Ηρακλή που τον υποδύεται ο Kevin Sorbo.(ζήτω!)
Σε γενικές γραμμές το GOW3 ανταποκρίθηκε σε κάθε προσδοκία μας. Είναι ένας must τίτλος όχι μόνο για τους κατόχους PS3 αλλά και για όλους τους gamers!


Bookmark and Share

Battlefield: Bad Company 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Είδος: First-Person Shooter
Format: PC, PS3, Xbox 360

Εκδότης: Electronic Arts
Ανάπτυξη τιτλου: EA Digital Illusions
Διάθεση: EA Hellas
Παίκτες: 1 offline (2-24 online)
Απαιτήσεις: 2GB RAM, Επεξεργ
αστής Core 2 Duo 2Ghz, Κάρτα γραφικών 256MB, HD 15GB
Επίσημο Site: www.battlefieldbadcompany2.com
Βαθμολογια: 8.9/10

Η σειρά Battlefield είναι πλέον γνωστή και από τις τοπ του είδους ακολουθώντας τη δόξα του Call Of Duty έχει γίνει must θεσμός για όλους τους "online first person shooters". Έτσι συνεχίζοντας την πολύ καλή παράδοση η Electronic Arts μας έδωσε τη συνέχεια της καταπληκτικής σειράς. Τα prequels δεν είχαν ως βάση την single player εμπειρία αλλά βασίζονταν κυρίως στο πολύ επιτυχημένο Multiplayer. Αυτη τη φορά βλέπουμε την ΕΑ να προσπαθεί να δώσει ζωή στο single player του παιχνιδιού καθώς βλέπει πως χάνει έδαφος απο τον "ανταγωνιστή" του παιχνιδιού "Modern Warfare" το οποίο έχει το πλέον ανταγωνιστικό multiplayer και το offline campaign σε ένα πολύ ωραίο πακέτο.


Βλέπουμε όμως πως δε τα καταφέρνει και πολύ καλά γιατί το σενάριο του παιχνιδιού είναι σαν να έπεσε από τον ουρανό. Δεν υπάρχει αρκετή συνοχή και θα νομίζετε οτι παίζεται στα τυφλά και απλά σκοτώνετε οτι δείτε μπροστά σας. Έχουμε τους τέσσερις πρωταγωνιστές Sarge, Marlowe, Sweetwater και Haggard σε μια αποστολή σε ρώσικα εδάφη και εσείς σαν πρωταγωνιστής να τους ακολουθείτε δίνοντας βοήθεια όπου χρειάζεται για την εξέλιξη της ιστορίας.

Μέσα από τις δεκατρείς στο σύνολο αποστολές ξετυλίγεται η μαγεία του παιχνιδιού. Σταδιακά θα γνωρίσετε τον χειρισμό που δε θα σας δυσκολέψει καθόλου καθώς κινείται σε γνώριμα μονοπάτια. Τα όπλα είναι στον αριθμό 50 και έχουν πολλαπλές λειτουργίες έχουμε π.χ. αυτόματα με διόπτρα, τα οποία γίνονται και grenade launchers για τις "δύσκολες δουλειές". Ο ρεαλισμός των αποτελεσμάτων των όπλων είναι πολύ καλός. Θα δείτε πολλούς κακόμοιρους να πετάγονται στον αέρα αν βρίσκονται κοντά σε μια έκρηξη. Γενικά έχει γίνει πολύ προσεγμένη δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Επίσης θα βρεθείτε σε πολύ δύσκολη θέση αντιμετωπίζοντας τους εχθρούς καθώς η Α.Ι. είναι κάτι καλύτερο του μετρίου και οι εχθροί πιο έξυπνοι απο άλλες φορές, χρησιμοποιούν τακτικές που θα ζήλευε και ο Αμερικάνικος στρατός στο Ιρακ και γενικά συμπεριφέρονται πολύ ρεαλιστικά.

Το online κομμάτι του παιχνιδιού είναι αντάξιο των προκατόχων του παρόλο που είναι εχμ...λίγο. Υπάρχουν 4 modes. Tα Conquest, Rush, Squad Rush και Squad Deathmatch. Το Conquest είναι μια παραλλαγή του Capture the Flag, καθώς θα πρέπει να καταλάβετε κάποια στρατηγικά σημεία στο χάρτη τα οποία συμβολίζονται με σημαίες. Τα σημεία τα οποία καταλαμβάνεται θα σας επιτρέπουν να κάνετε respawn, δίνοντάς σας πρόσβαση και σε οχήματα. Επιπλέον, όσο σκοτώνετε αντίπαλους στρατιώτες, τόσο θα μειώνετε τα tickets του αντίπαλου στρατού, τα οποία όταν μηδενίσουν θα ανακηρύξουν την ομάδα σας νικήτρια. Στο Rush και το Squad Rush, πρέπει να καταστρέψετε τους σταθμούς του αντιπάλου για να κερδίσετε. Τέλος, στο Squad Deathmatch, ειναι κλασικο kill 'em all. Όποια ομάδα φτάσει πρώτη τα 50 kills κερδίζει. Φυσικά σε όλα αυτά βοηθάνε και τα οχήματα του παιχνιδιού που είναι πάρα πολύ εντυπωσιακά. Κάθε στρατός (Αμερικάνικος-Ρώσικος) διαθέτουν από 8 οχήματα ανάμεσα τους τανκς και ελικόπτερα. Γενικά είναι από τις πιο διασκεδαστικές εμπειρίες αλλά θα θέλαμε περισσότερα mode και περισσότερες πίστες. Υπάρχουν μόνο 8 levels και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο 4 για κάθε mode.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ. Πολύ καλά σχεδιασμένα τοπία και χαρακτήρες. Να πούμε φυσικά ότι τα πάντα διαλύονται. Απο τοίχους που τρυπάνε με τις σφαίρες μέχρι και κατεδαφίσεις ολόκληρων κτηρίων με ποιο δυνατά όπλα. Όλα αυτά ανεβάζουν την αδρεναλίνη καθώς σου δίνεται η εντύπωση ότι πουθενά δεν είσαι αρκετά καλυμμένος.

Γενικά το παιχνίδι είναι must για όλους τους λάτρες του είδους. Οι νέοι δε θα δυσκολευτούν καθόλου ενώ οι παλιοί θα κινηθούν σε γνώριμα μονοπάτια και θα ξενυχτίσουν ώρες μπροστά στην οθόνη. Πιστή στη παράδοση η ΕΑ μας έδωσε ένα ακόμη διαμάντι από τον κόσμο του Battlefield.


Bookmark and Share

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More