English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Νίκος Πορτοκάλογλου @ Σταυρός του Νότου, Pluc [κάθε Σάββατο]

ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ
και οι Φτερωτές Κιθάρες
Από το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο
Σταυρός του Νότου Plus
«ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΘΑ ΣΑΛΠΑΡΕΙ»
Από του Αιγαίου Τα Νερά... ως το Θάλασσα Μου Σκοτεινή!


Αυτόν τον χειμώνα ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα παρουσιάσει ζωντανά στον Σταυρό Του Νότου plus από το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο, την καινούρια του δουλειά.
Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που κατά ένα μεγάλο μέρος του βασίζεται σε διασκευές παλιών τραγουδιών. Τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια σε νέες, σημερινές, τολμηρές και λίγο «αιρετικές», κιθαριστικές εκδοχές.
Είναι ένα αφιέρωμα στα τραγούδια των προγόνων και δασκάλων του Νίκου Πορτοκάλογλου και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στο αγαπημένο του όργανο, την κιθάρα.
Η δουλειά αυτή ηχογραφήθηκε από τον τραγουδοποιό σαν μελέτη και φόρος τιμής στα τραγούδια όλων αυτών των ιδιοφυών ανώνυμων και επώνυμων δημιουργών, που μας κληρονόμησαν ένα θησαυρό και που όπως κι ο ίδιος λέει “δεν πρέπει να τον εγκαταλείψουμε στο ράφι ενός μουσείου αλλά να κρατήσουμε την σχέση μας μαζί του ζωντανή.”
Στην ηχογράφηση ο Νίκος Πορτοκάλογλου έπαιξε μόνος του όλων των ειδών τις κιθάρες και μπάσο, ενώ για τις ζωντανές εμφανίσεις δημιούργησε μια εντελώς νέα ηλεκτρική μπάντα τις Φτερωτές Κιθάρες. Αποτελούμενες από καταξιωμένους μουσικούς, αλλά και μουσικούς της νεότερης γενιάς οι Φτερωτές Κιθάρες θα παρουσιάσουν αυτές τις «πειραγμένες» διασκευές μαζί με τον Νίκο, χωρίς φυσικά να παραλείψουν να τις αναμείξουν με τα πιο αγαπημένα προσωπικά του τραγούδια.

Βαγγέλης Μαρκαντώνης: μπάσο, κιθάρες, τραγούδι
Χάρης Μιχαηλίδης: κιθάρα, τραγούδι
Αλέκος Βουλγαράκης: κιθάρα
Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα
Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία
Είσοδος: 15€ με ποτό - ώρα εναρξης: 10.30μμ
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος – Αθήνα , Τηλ. Επικοινωνίας: 2109226975, www.stn.gr

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More