English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Νικος Πορτοκαλογλου @ ΣΤΝ

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Ραλλια Χρηστιδου, Γιωργος Καραδημος @ ΣΤΝ

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Παυλος Παυλιδης + B-movies @ ΣΤΝ

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Βασιλης Παπακωνσταντινου @ ΣΤΝ

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Λεωνιδας Μπαλαφας @ ΣΤΝ, Plus

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Χρηστος Θηβαιος, Μιλτιαδης Πασχαλιδης @ ΣΤΝ

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Μυρ. Στρατης, Ησ. Ματιαμπα @ ΣΤΝ Plus

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Χριστοφορος Ζαραλικος @ ΣΤΝ Club

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Μόλις Χώρισα (2008)

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος (σεναριογραφος & σκηνοθετης) μας καλεσε την ημερα των ερωτευμενων (κατα τα δυτικα προτυπα, 14 Φλεβαρη) να γιορτασουμε ολοι μαζι... ερωτευμενοι και χωρισμενοι..

Τι ακριβως ομως?

Κατα κυριο λογο τον ερωτα. Ή τουλαχιστον αυτο ηταν η αφορμη της ταινιας.

Ενα νεαρο ζευγαρι, στην συγχρονη Αθηνα που βιωνουν μια βραδια χωρισμου παρεα με τους ιδιοτροπους γειτονες αλλα και τους αναπαντεχους επισκεπτες..


Η γειτονια γινεται και παλι παρεα. Αυτο ειναι το μηνυμα που συγκρατησα και που ομολογουμενως που αρεσε αρκετα σαν ιδεα. Το κατα τ'αλλα γλυκαναλατο σεναριο του - γυναικα μονη, διασκεδαζει - ανδρας αναισθητος στα δικτυα μιας αλλης γυναικας - παρεα ενωμενη στο πλευρο της χωρισμενης - κτλ, το εχουμε δει απειρες φορες τοσο στον εγχωριο οσο και στον οξω απο εδω κινηματογραφο.

Για Ελληνικη ταινια, μου αρεσε αρκετα η ποιοτητα του ηχου αλλα και η προσπαθεια ενσωματωσης καποιων εφε σε αυτη.

Ξεχωρισε, χωρις καμμια εκπληξη, η εκπληκτικη μουσικη επενδυση της ταινιας απο τους δικους μας "Μικρο" που γαργαλησαν τα αυτια των θεατων ειτε με δικες τους μελωδιες ειτε με πολυ εξυπνες διασκευες σε λαικα ασματα, οπως πχ το "Νυχτα Στασου", και καταφεραν να συνοδευσουν ιδανικα τους γρηγορους διαλογους της ταινιας.

Απο αποψη ηθοποιων, η πρωταγωνιστρια Ηλεκτρα (κατα κοσμον Ζέτα Μακρυπούλια ή "γυναικα του προεδρου") δεν εντυπωσιασε ιδιαιτερα. Ξεχωρισε ομως η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (η γνωστη τηλεοπτικη "Ζουμπουλια" αλλα και θεατρικη προσφατως κωμικη "Μηδεια") τοσο λογω ερμηνειας, οσο και λογω ενδυματικων χμμ τεχνασματων. Καλοι και οι υπολοιποι ηθοποιοι σε ενα δεμενο συνολο με εξαιρεση τον Γιάννη Τσιμιτσέλη που σεναριακα τουλαχιστον ηθελε λιγο περισσοτερο προσοχη στον χαρακτηρα του.

Για ταινια που βασιστηκε σε θεατρικη παρασταση και προσπαθει να ακολουθησει την επιτυχια του "Μια Μελισσα Τον Αυγουστο", πιστευω οτι αξιζει την προσοχη σας. Οχι τοσο για σινεμα, αλλα σιγουρα για σπιτι με καλη παρεα και μπολικες μπυρες (ειδικα αν ανηκετε στο club των χωρισμενων).

Εαν εξαιρεσουμε την προβλεψιμη "κοιλια" της ταινιας λογω του περιορισμου της σκηνογραφιας (η ολη ιστορια διαδραματιζεται κυριως μονο σε ενα σπιτι..), πιστευω οτι λογω γελιου και μοντερνισμου, το 6/10 αντικατροπτιζει το συνολο της.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

The Deaths of Ian Stone (2007)

Σε μια υποτιθεμένη συνηθισμένη νύχτα, ο νεαρός Ian Stone αντιμετωπίζει ένα μυστηριώδες πλάσμα και βρίσκεται στον δρόμο ενός τρένου. Αντί όμως να βιώσει τον σίγουρο θάνατο, ο Ian ξανά-γεννιέται σε μια νέα ζωή η οποία είναι περιέργως γνώριμη. Μετά τον δεύτερο θάνατο του, γίνεται πλέον αντιληπτό πως ο Ian είναι κυνηγημένος από μια δαιμονική παρουσία και πως θα αναγκάζεται να πεθαίνει κάθε μέρα εκτός και εάν λύσει το μυστήριο της ίδιας του της ζωής..

Η mement-ική αυτή ταινία θα μπορούσε να παρομοιαστεί με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Μέχρι το 52', υπάρχει η αίσθηση του μυστηρίου και του άγνωστου που καθηλώνουν τον θεατή, υπάρχει γρήγορη δράση και καλές εναλλαγές σκηνών και τοπίων με ικανοποιητική φωτογραφία και ειδικά εφε (δεδομένου του μικρού budget της ταινίας).

Μετά από εκείνο το σημείο, σου δίνει την εντύπωση πως είτε ανέλαβε άλλος σεναριογράφος να τελειώσει την ταινία είτε πως παραιτήθηκε ο σκηνοθέτης και ανέλαβε ο κακός βοηθός του. Όλη η ομάδα είναι πίσω και στην άμυνα αλλά και στο σκορ. Επικρατεί μια λανθασμένη για μένα, φιλοσοφική προσέγγιση της ζωής και της δύναμης της αγάπης που σίγουρα δεν ταιριάζει με την όλη ταινία. Οι διάλογοι είναι κακοί ενώ η δράση ανύπαρκτη με αποτέλεσμα το σύνολο να είναι αρκετά κουραστικό.

Με λίγα λόγια η ταινία καταντά κοινότυπη ενώ έχει την δυναμική που ενδεχομένως θα την έκανε να ξεχωρίσει αλλά και να τιμήσει, και στα 82' της διαρκείας της, την αγωνιώδη προσπάθεια του συμπαθητικού Mike Vogel (Ian Stone), της γλυκανάλατης Jaime Murray (Medea) και της όμορφης Christina Cole (Jenny).

Ένα μπισκότο μισοψημένο, με ελάχιστη γέμιση αλλά και ά-γευστο.

Σύμφωνα με την διαδικτυακή βάση IMDb η ταινία λαμβάνει ένα 6,0/10. Διαφωνώ καθώς οτιδήποτε παραπάνω από 5/10 είναι άδικο για τις παρόμοιες ταινίες που έχουν ξεχωρίσει στο παρελθόν.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Before the Devil Knows You're Dead (2007)

Ο τιτλος της ταινιας προερχεται απο μια Ιρλανδικη προποση: "May you have food and raiment, a soft pillow for your head; may you be 40 years in heaven, before the devil knows you're dead."

Εχοντας αναγκη απο εξτρα χρηματα, 2 αδελφια συνομωτουν για να πραξουν το τελειο, χωρις θυματα, εγκλημα. Καθολου οπλα, καθολου βια, κανενα προβλημα.. Οταν ομως ενας συνεργατης τους στο εγκλημα, αγνοει τους κανονες και περναει την διαχωριστικη γραμμη, οι πραξεις του πυροδοτουν μια σειρα απο γεγονοτα που δεν αφηνουν κανενα α-στιγματιστο...

Πρωτα απο ολα θελω να βγαλω κατι απο την μεση. Στην ταινια συμπρωταγωνιστει η εκπληκτικη, πανεμορφη, χωρις ορια σεξυ Μarisa Tomei στον ρολο της Gina Hanson. Ηδη απο την πρωτη σκηνη, το αντρικο κοινο της ταινιας μενει παραπανω απο ικανοποιημενο.

Και τωρα που ξεκαθαρισαμε αυτο, ας εστιασουμε στην ταινια καθαυτη.

Πρωταγωνιστες, ο απλα απιθανος και παντα οσκαρικος Philip Seymour Hoffman στον ρολο ενος εκ των 2 αδελφιων, Andrew 'Andy' Hanson. Μαζι του ο παρα πολυ καλος Ethan Hawke στον ρολο του Henry 'Hank' Hanson.

Πραγματικα απεναντι σε τετοιες ερμηνειες, προσπαθω να στυψω το μυαλο μου και να κατορθωσω να μετατρεψω τα αισθηματα σε λεξεις. Ειναι δυσκολο. Δεν ξερω πως τα καταφερε αλλα ο Ethan Hawke καταφερε να δειξει σοβαρα και ουσιαστικα στοιχεια υποκριτικης, φτανοντας το επιπεδο του Hoffman. Και οι δυο ερμηνειες ειναι οσκαρικες και ισως πολυ ανωτερες του εργο ως συνολο.

Το εργο δεν προκειται για μια ακομα Χολυγουντιανη παραγωγη που θελει να φλερταρει με τα ορια του "underground" και ανεξαρτητου σινεμα. Το εργο εχει περασει στην αντιθετη οχθη.

Δεν ξερω αν φταιει η ρεαλιστικη προσεγγιση της σκηνοθεσιας, η καθημερινη σκηνογραφια και φωτογραφια, οι ανθρωπινες κινησεις και σχεσεις των ηρωων ή ακομα και οι ωριμοι διαλογοι, αλλα η ταινια καλλιστα θα μπορουσε να αποτελει μερος του "Ευρωπαικου" κινηματογραφου με οτι αυτο συνεπαγεται.

Πρεπει να σταθω λιγο και στον ρολο του Charles Hanson, τον πατερα των 2 αδελφων, που υποδυεται ο υπερ του ικανοποιητικου Albert Finney.

Μια ταινια που θυμιζει αρχαιο ελληνικο δραμα. Αδελφος εναντιον αδελφου. Γιος εναντιον μητερας. Πατερας εναντιον των 2 του παιδιων.. Μια πικρη, καθημερινη, συγχρονη, πιστευτη, τραγικη ιστορια που αξιζει την προσοχη και την συγκινηση σας.

Το IMDb του αποδιδει ενα 7,7/10. Εγω προσωπικα δεν θα εβαζα τιποτα λιγοτερο απο 8,5/10.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Breach (2007)

Η ταινια αυτη διαπραγματευεται την μεγαλυτερη υποθεση παραβιασης ασφαλειας που εγινε ποτε στην ιστορια των ΗΠΑ και βασιζεται σε πραγματικα γεγονοτα..

Τα 2 κεντρικα προσωπα, ο 25ετους πειρας πρακτορας του FBI και ειδικος στην κατασκοπεια Robert Hanssen, που υποδυεται ο αρκετα καλος Chris Cooper, ο οποιος κατηγορειται για προδοσια και ο αναλυτης υπολογιστων που επιθυμει διακαως να γινει πρακτορας του FBI, Eric O'Neill τον οποιο υποδυεται ο μετριος Ryan Phillippe.

Ο Chris Cooper πειθει στον ρολο του Hanssen, του Αμερικανου προδοτη, και συνδιαζει μια σιωπηρη ιδιοφυια με ενα παμπονηρο μυαλο. Η δε ερμηνεια του βασιζεται πιο πολυ στην εμφανιση (εκφρασεις προσωπου & σωματος) παρα στην ερμηνεια (διαλογος, κινησιολογια , φωνη κτλ). Ο Ryan Phillippe ηταν καλος και καταφερε να αποδωσει την αγωνιωδη προσπαθεια του ηρωα να ισορροπησει την προσωπικη με την επαγγελματικη του ζωη.
Αρκετες καλες και οι γυναικες της ταινιας. Χωρις ομως κατι το αξιολογο στην ερμηνεια των.

Μου αρεσε η πλοκη που ηταν απεριττη και γρηγορη κατι το οποιο υποστηριξε και η αρκετα καλη σκηνοθεσια. Δεν μου αρεσε ομως η μονομερης παρουσιαση της υποθεσης αυτης. Θα με ικανοποιουσε εαν το σεναριο ειχε 5-10 γραμμες παραπανω οσον αφορα την υποθεση προδοσιας με την ματια του ιδιου του προδοτη. Ο ρολος του Hanssen θα μπορουσε να ηταν πολυ πιο καλογραμμενος.

Μια αστυνομικη / κοινωνικη ταινια που δεν ξεφευγει απο τα ορια της μετριοτητας παρ'ολο που εχει τις προυποθεσεις για κατι πολυ καλυτερο. Ισως με διαφορετικη προσεγγιση της ιστοριας αυτης (αλά Κλιντ Ηστγουντ ισως - πιο μοιρασμενη) και με διαφορετικους πρωταγωνιστες (θα μου αρεσε ενας πιο εκφραστικος Hanssen και ενας πιο ενθουσιωδης Ο'Νeill)..

Την συνιστω για πιτσα και μπυρες στον καναπε και σχεδον 2 ωρες που θα περασουν ευχαριστα χωρις να κουραστουν αυτοι που θα την τιμησουν.

7,3/10 απο το IMDb, αλλα πιστευω οτι η ταινια αξιζει ενα 6,5/10.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

The Hobbit (2010)


Οπως γνωριζα εδω και λιγα χρονια, ο sir Ian McKellen προσπαθουσε να πεισει τον σκηνοθετη/παραγωγο της τριλογιας του "Αρχοντα Των Δακτυλιδιων", Peter Jackson, να γυριζουν την ταινια Hobbit που αναφερεται στο προγενεστερο βιβλιο του J.R.R. Tolkien. Απο οτι φαινεται τα καταφερε. Τουλαχιστον οσον αφορα το δευτερο μισο κομματι της ιστοριας.

Η ιστορια του βιβλιου "Hobbit" αναφερεται στον γνωστο μας χομπιτ Bilbo Baggins και στο ταξιδι του στο Lonely Mountain, ακολουθουμενος απο μια παρεα νανων, ωστε να παρουν πισω εναν θησαυρο. Αντιπαλος τους, ο δρακοντας Smaug.

Η ταινια "Hobbit" θα γυριστει και θα προβληθει πιθανοτατα το 2010. Την σκηνοθεσια ομως δεν θα την αναλαβει οπως ολα δειχνουν ο Peter Jackson αλλα ο Guillermo del Toro, που αν κρινουμε απο την ταινια "Ο Λαβυρινθος του Πανα" πολυ πιθανον να ανταποκριθει στις απαιτησεις των φιλων του Tolkien.

Ο οσκαρικος και ταλαντουχος Andy Serkis εχει δηλωσει την επιθυμια του να συμμετεχει καθως το Gollum αποτελει μερος του εαυτου του πλεον, οπως δηλωσε.

Επισης, ο Howard Shore συμφωνησε να γραψει την μουσικη της ταινιας οπως εκανε και στην τριλογια του Lord of the Rings.

Εις αναμονη λοιπον..

edit: η φωτογραφια του τιτλου δεν εχει αμεση σχεση με την ταινια καθως προϋπαρχει της επισης ανακοινωσης των γυρισματων της.

Contact (1997)

Η Dr. Eleanor Arroway εχει αναλωσει την ζωη της αναζητωντας την αληθεια στα πλαισια της μελετης της επιστημης της ραδιοφωνικης αστρονομιας (ή οπως αλλιως ονομαζεται ο κλαδος αυτος). Ο Palmer Joss εχει ξοδεψει την δικη του αναζητηση της αληθειας μεσω της πιστης στον Θεο. Οταν η Eleanor ανακαλυπτει ενα εξωπραγματικο μηνυμα απο μια εξω-γηινη νοημουσα πηγη, οι 2 τους αλλα και ολοκληρος ο κοσμος θα αναγκαστουν να αμφισβητησουν τις ιδιες τους τις ικασιες. Στην αναποφευκτη Πρωτη Επαφη, η ανθρωποτητα θα ειναι ικανη να βρει την ισορροπια αναμεσα στην επιστημη και την πιστη?

Ας μην γελιομαστε. Προκειται για μια σχετικα παλια ταινια. Καποια απο τα ειδικα εφε φλερταρουν στα ορια του "ψευτικου". Ειναι ομως και ο λογος για να μην αφιερωσει καποιος σχεδον 2.5 ωρες για να δει αυτη την ταινια?

Οχι. Τα ειδικα εφε δεν ειναι ο λογος. Τουλαχιστον οχι τα οπτικα.

Υπαρχουν αμετρητες ταινιες που βασανιζονται πανω στο αεναο ζητημα της υπαρξης ή μη, ζωης περα απο τα ορια αυτου εδω του πλανητη. Καποιες μας εχουν χαρισει υπεροχες ωρες ξεγνοιασιας, διασκεδασης ή εστω ενος ευχαριστου διαλειμματος απο την καθημερινοτητα μας.

Λιγες ομως εχουν καταφερει να μας θεσουν σε τροχια σκεψης και προβληματισμου για την μοναδικοτητα του ειδους μας, για την θνησιμοτητα και την αιωνιοτητα, για την απεραντοσυνη, για σκεψεις και ιδεες που δεν τις χωραει ο ανεκπαιδευτος ανθρωπινος νους.

Η ταινια αυτη ειναι μια απο τις λιγες της κατηγοριας αυτης.

Στα αρνητικα της ταινιας, το πρωτο μισο με μια ισως αχρειαστη προσωπικη προσεγγιση των 2 ηρωων που κουραζει και κανει την πλοκη αρκετα αργη. Επισης το τελος της ταινιας θα μπορουσε να εχει καποια περισσοτερα στοιχεια και λιγο πιο προσεγμενους διαλογους αλλα φανταζομαι λογω ελλειψης χρονου (λογω των περιττων σκηνων στο 1ο μερος) κατι τετοιο ηταν αδυνατο.

Στα θετικα, η σκηνοθεσια ειναι σοβαρη και ανταξια του σεναριου αλλα και του βιβλιου πανω στο οποιο βασιζεται. Εξάλλου πισω της κρυβεται ο Robert Zemeckis, που συμμετεχει και στην παραγωγη. Οι διαλογοι ειναι λιτοι και δεν κουραζουν, χρησιμοποιωντας κυριως καθομιλουμενη διαλεκτο και σε ορισμενες αντιστοιχες σκηνες, επιστημονικους ορους. Η φωτογραφια δυστυχως δεν καταφερνει να συνεργαστει απολυτα με τα ειδικα εφε και με την παραγωγη στο συνολο, παρολα αυτα δεν θα απογοητευσει.

Ξεχωριζει η Jodie Foster στον πρωταγωνιστικο ρολο της Dr. Eleanor Arroway, η οποια αλλοτε με στιβαρη ερμηνεια και αλλοτε με υπερβαλουσα καταφερνει να φερει την αποστολη της εις περας, θα ελεγα με επιτυχια.

Ο Μatthew McConaughey στον αντιποδα ρολο του εκφραστη της πιστης Palmer Joss σε ορισμενες περιπτωσεις εκνευριζει καθως μεταφερει στην μεγαλη οθονη μια περιττη αλαζονεια αλλα ιδιαιτερως απο το 2ο μισο και μεχρι το τελος καταφερνει να πεισει και να υποστηριξει τον χαρακτηρα του.

Ενας ακομα αγαπημενος ηθοποιος, ο David Morse στον ρολο του πατερα της ηρωιδος, σε μια ηρεμη αλλα ταυτοχρονα παρα πολυ κρισιμη συμμετοχη στην ταινια.
Ο James Woods στον ρολο του διπλωματικου μα συναμα αυταρχικου διοικητη της NSA, Michael Kitz, ειναι αρκετα καλος αλλα η ερμηνεια του δεν ξεχωριζει οσο θα περιμενε ισως καποιος.
Να σημειωσω οτι συμμετεχει και ο William Fichtner (ο πρωην μπατσος του Prison Break) σε εναν ρολο δυσκολο. Πειθει ομως και μαλιστα κερδιζει την συμπαθεια.
Σε ενα μικρο ρολο και ο συμπαθητικος Rob Lowe.

Η ταινια εχει προταθει για το Οσκαρ στην κατηγορια "Καλυτερος ηχος" κατι που δεν αποτελει εκπληξη. Εχει συνολικα κερδισει 8 βραβεια και εχει προταθει για αλλα 15.

Συμφωνα με την IMDb, λαμβανει 7,3/10. Θα συμφωνησω καθως πιστευω οτι κυμαινεται αναμεσα στο 7 - 7,5/10, ενω με λιγο περισσοτερο προσεγμενο μονταζ/σκηνοθεσια/πλοκη θα τα πηγαινε αρκετα καλυτερα.

Για τους φιλους της ιδεας που πραγματευεται η ταινια αλλα και για τους ενδιαφερομενους, το Search for Extraterrestrial Intelligence (SETI) προσφερει παρα πολλες πληροφοριες σχετικα με την μεχρι τωρα πορεια αναζητησης εξωγηινης νοημοσυνης. Για οσους θελουν να το πανε ενα βημα πιο περα, το SETI@home του πανεπιστημιου της Καλιφορνια (ΗΠΑ) σας καλει να βοηθησετε μεσω ενος freeware προγραμματος την πραγματοποιηση αυτου του στοχου.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Michael Clayton (2007)

Ο μεσηλικας δικηγορος Michael Clayton ειναι ενας "μεσαζοντας", ενας "καθαριστης" βρωμικων υποθεσεων μιας μεγαλης φιρμας δικηγορων της Νεας Υορκης (ΗΠΑ). Η προσωπικη του ζωη ειναι ασταθη και γεματη προβληματα εχοντας αντιμετωπισει ενα διαζυγιο, μεγαλωνοντας ενα παιδι μονος του και εχοντας εναν αδελφο με μεγαλα χρεη ενω ο ιδιος ειναι εθισμενος στην χαρτοπαιξια. Ενω η καριερα του οδηγει στο πουθενα, και ενω ο ιδιος ειναι κουρασμενος απο το να καθαριζει για τους αλλους, ενας παλαιος φιλος του, ο Arthur Edens δουλευει σε μια σημαντικη υποθεση για 8 ολοκληρα χρονια που δεν οδηγει πουθενα. Προσθετοντας και την αστατη συμπεριφορα του, ο Michael Clayton καλειται να καθαρισει το προβλημα. Βουτωντας ολο και πιο βαθια στην υποθεση αυτη, ο Michael Clayton θα δει πως εχει γερα θεμελια. Αυτο ομως θα τον καταστησει στοχο. Οπως και τον φιλο του..

Η ταινια μου εχει αφησει αναμεικτα αισθηματα. Προκειται για ενα δραμα / πολιτικο θριλερ. Μας καλει στον κοσμο των παιχνιδιων κατω του τραπεζιου, των μεγαλων νομικων γραφειων και των πολυεθνικων εταιρειων. Στον κοσμο της στρατηγικης και των διπλωματικων κινησεων βασισμενων οχι στον νομο, οπως θα οφειλαν, αλλα στον απωτερο τελικο στοχο, χωρις ηθικες αναστολες.

Η πλοκη θα μπορουσε να ειναι καλυτερη καθως μερικες σκηνες ειναι "εκτος ταχυτητας" ενω ολο το χρονοδιαγραμμα της ταινιας, που κατα την γνωμη μου προκειται για μια κακη απομιμηση του αριστουργηματος "Memento" και του πολυ καλου "The Insider", θα μπορουσε να εχει προσαρμοστει για πιο ευκολη καταναλωση ή τουλαχιστον για να αποκτησει την δικη του ταυτοτητα.

Τα πρωτα 20 λεπτα σε οδηγουν στον βυθο της θαλασσας, καθως δεν υπαρχει ουτε ενα στοιχειο απο το οποιο θα μπορουσες να πιαστεις και να μπεις στο κλιμα της ταινιας. Θα ελεγε κανεις οτι και ολοκληρη η ταινια ειναι κακογραμμενη, στην προσπαθεια της να ξεχωρισει ισως, μεχρι και το τελος της πρωτης ωρας (η συνολικη διαρκεια αγγιζει τις 2 ωρες).

Αυτο που μου εμεινε απο την ταινια ειναι η καταπληκτικη φωτογραφια. Θαρρεις πως ολες οι σκηνες ειναι γυρισμενες με τις ιδανικες συνθηκες. Δυστυχως ομως η σκηνοθεσια υστερει να ακολουθησει, με αποτομες και δοκιμασμενες μεταβασεις απο την μια σκηνη στην αλλη.

Μου εκανε εντυπωση στο πρωτο μερος της ταινιας ο χαρακτηρας του Arthur Edens. Ο Tom Wilkinson ειναι πραγματικα καταπληκτικος στον ασταθη ψυχολογικα αυτον ρολο. Πειθει τοσο ως προς την ερμηνεια και την διατυπωση των διαλογων οσο και στην κινησιολογια.

Στο δευτερο μισο, την σκυταλη παιρνει ο George Clooney που καταφερνει να ζωντανεψει τον χαρακτηρα του και σου δινει την εντυπωση πως αφηνει τον εαυτο του ελευθερο να νοιωσει και να δωσει την δικη του παρασταση. Πειθει σαν Michael Clayton ενω μαλλον προσθετει στον χαρακτηρα, παρα του αφαιρει.

Την επιμελεια της αξιολογης παραγωγης της ταινιας εχει ο Sydney Pollack, ο οποιος συμμετεχει και στην ταινια σαν Μarty Bach, μαζι με τον George Clooney που φαινεται πως συνεχιζει να τολμα πισω απο την καμερα.

Η μουσικη επενδυση της ταινιας ειναι λιτη αλλα κανει αισθητη την παρουσια της εκει που χρειαζεται. Πισω απο αυτη, κρυβεται ο εκπληκτικος James Newton Howard που μας εχει μοιρασει διαμαντια στο παρελθον.

Και εδω ειναι η εκπληξη.. Η ταινια αυτη εχει προταθει για 7 Οσκαρ! Προσωπικα, το μονο Οσκαρ που θα της εδινα θα ηταν αυτο: Best Performance by an Actor in a Supporting Role για τον Tom Wilkinson... Τα Οσκαρ της σκηνοθεσιας, καλυτερου ηθοποιου για τον George Clooney και την Τilda Swinton - η οποια κερδισε το βραβειο BAFTA (στον ρολο της Karen Crowder), καλυτερης μουσικης επενδυσης, καλυτερης σκηνοθεσιας και καλυτερης ταινιας δεν θα τα στοιχηματιζα σε αυτη την ταινια.

Η ταινια δεν προκειται για αριστουργημα αν και καλυπτει εκεινες τις προυποθεσεις που θα μπορουσαν να την οδηγησουν σε αυτη την κατηγορια ταινιων΄ ουτε και οσκαρικη ειναι ομως κατα την ταπεινη μου αποψη. Προκειται για μια ακομα αντιγραφη ταινιων που στο παρελθον κερδισαν τον θαυμασμο μας, χωρις να καταφερνει να αποκτησει τον δικο της χαρακτηρα ή να αφησει το δικο της στιγμα.

Παρ' ολα αυτα, την προτεινω για αυτους που θελουν να δοκιμασουν την υπομονη τους, να στιψουν το μυαλο τους και να εισελθουν στα παιχνιδια πισω απο τις κουρτινες των γραφειων της παγκοσμιας ελιτ.

Το IMDB του αποδιδει ενα 7,7/10. Πιστευω οτι με ενα 7/10 ειμαστε ακομα καλυτερα.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Battlestar Galactica (2004)


"Τιποτα δεν θα φτασει την αξια του Star Treck ή του Πολεμου Των Αστρων"...

Αυτο ειναι μια γενικη θεωρια που η πλειοψηφια των φιλων Sci-Fi συμμεριζονται. Μεχρι προσφατως, συμφωνουσα. Εδω και 1 βδομαδα ομως πρεπει να παραδεκτω. Το Battlestar Galactica ειναι μια υπεροχη σειρα. Και δεν αναφερομαι σε αυτη του 1978, αλλα στην προσφατη μεταφορα του στην μικρη οθονη (2004-2008).
Την υποθεση μπορειτε να την φανταστειτε. Ή μηπως οχι? Οι ανθρωποι (των 12 αποικιων) αφου εχουν χασει τον πολεμο με τους Cylons (μηχανες, τις οποιες εχουν κατασκευασει -ω τι εκπληξη!- οι ιδιοι οι ανθρωποι) ξεκινουν το ταξιδι τους με απωτερο σκοπο την ευρεση της Γης και της 13ης αποικιας.
Τι ειναι αυτο που κανει σπουδαια την σειρα αυτη? Απ' οτι φαινεται, στο μελλον οι ανθρωποι το εχουν γυρισει στο δωδεκαθεο εναντιον του ενος μοναδικου θεου ("My Gods!"). Παρατηρουμε παρα πολλα αρχαια ελληνικα ονοματα και στοιχεια (Διας, Ηρα, Απολλωνας, ναοι, ο ταφος της θεας Αθηνας κτλ) αλλα ταυτοχρονα υπαρχει και η θρησκεια του "ενος θεου". Ειναι πολυπλοκη η σχεση των ηρωων με την θρησκεια, αλλα ταυτοχρονα ενδιαφερουσα.

Δεν υπαρχουν τερατομορφοι εξωγηινοι. Για την ακριβεια, δεν υπαρχουν καθολου εξωγηινοι με την εννοια που τους προσεγγιζουμε σημερα. Υπαρχει η φυλη των ανθρωπων και τα δημιουργηματα της, οι Cylons που εξελιχθηκαν περα απο καθε φαντασια.
Ο δρομος προς μια νεα Ιθακη του μελλοντος λοιπον ειναι το κυριο στοιχειο αυτης της σειρας. Η Γη που σημερα πολεμα για την επιβιωση της, θα φιλοξενησει στο μελλον τους τελευταιους επιζησαντες ολοκληρης της ανθρωποτητας.

Ειναι πολυ εξυπνο και ιδιαιτερως καλογραμμενο το σεναριο της σειρας και γενικως δεν κουραζει (πχ η λεξη "fuck" συναντιεται σε καθε επεισοδιο αλλα δεν λογοκρινεται καθως στο μελλον οι ανθρωποι την εχουν αντικαταστησει με την λεξη "frack!"). Καποια επεισοδια ομως, σου δινουν την αισθηση οτι υπαρχουν απλα και μονο για να υπαρχουν.. για να συμπληρωθει αλλη μια τηλεοπτικη σαιζον. Καποια αλλα σου δινουν την αισθηση οτι τελειωσαν βιαστικα.. Ευτυχως ομως αυτο δεν ειναι αρκετο για να χαρακτηρισει ολοκληρη την σειρα.

Η σκηνοθεσια ειναι πολυ καλη, οπως και η φωτογραφια. Σιγουρα ξεχωριζουν τα εφε καθως ειναι εντυπωσιακα χωρις ομως να προκαλουν την νοημοσυνη μας.
Απο τους χαρακτηρες ξεχωρισα 2 οι οποιοι καλλιστα θα μπορουσαν να κερδισουν καποιο Οσκαρ. Ο Edward James Olmos, ενας καθαρα τηλεοπτικος ηθοποιος με πλουσιο παρελθον, στον ρολο του Ναυαρχου William Adama, με εναν ζεστο και ηρεμο αλλα ταυτοχρονα ηγετικο χαρακτηρα προσπαθει να οδηγησει τον στολο (που εχει καταντησει η τελευταια κοινοτητα ανθρωπων στο συμπαν) ασφαλως στην Γη. Ο James Callis ειναι απλα απιστευτος στον ρολο του Dr. Gaius Baltar. Ειναι παρανοικος, ανασφαλης, τρελος, ιδιοφυης, ευρηματικος, ψευτης, ιδιοτελης, ερωτευμενος και προδοτης και φροντιζει να το δειχνει σε καθε διαλλογο του, πειθοντας.

Η τριτη σαιζον μας αφηνει με ενα τραγουδι. Ενα τραγουδι απο εναν συγχρονο τροβαδουρο, τον Bob Dylan. Σας παραθετω τους στιχους απο το "All Along The Watchtower":

"There must be some way out of here," said the joker to the thief,
"
There's too much confusion, I can't get no relief.
Businessmen, they drink my wine, plowmen dig my earth,
None of them along the line know what any of it is worth."

"
No reason to get excited," the thief, he kindly spoke,
"There are many here among us who feel that life is but a joke.
But you and I, we've been through that, and this is not our fate,
So let us not talk falsely now,
the hour is getting late."

All along the watchtower, princes kept the view
While all the women came and went, barefoot servants, too.

Outside in the distance a wildcat did growl,
Two riders were approaching, the wind began to howl.


Αυτη ειναι η σειρα. Ειναι η Ιθακη μεσω ενος ταξιδιου που ακροβατει αναμεσα στην φιλια και την προδοσια, την αγαπη και το μισος, τον ανθρωπο και την μηχανη, τον Θεο και τις παλαιες θρησκειες, τα ειδικα εφε και την σαπουνοπερα, τον πολεμο και την διπλωματια, την πολιτικη και την δημοκρατια, το δραμα και την περιπετεια.

Η σειρα εχει κερδισει βραβειο Εmmy αναμεσα στα συνολικα 12 βραβεια που της εχουν δοθει και αλλες 29 υποψηφιοτητες.
Οι 3 πρωτες σαιζον εχουν κυκλοφορησει. Η 4η αναμενεται να ξεκινησει στις αμερικανικες οθονες τον Απριλιο (2008).

Τo IMDB του δινει 9.1/10.. Αυτη την φορα δεν θα διαφωνισω. Η σειρα αυτη το αξιζει.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Entourage (2004)



Καθώς το άστρο του κολλητού σου φίλου αρχίζει να λάμπει στο Χόλυγουντ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γίνεις μέλος της κουστωδίας του. Γνωρίστε τον Έρικ, τον Τερτλ και τον Τζόνι Ντράμα, τρείς νεαρούς από το Κουίνς της Νέας Υόρκης που αφοσιώνονται ολοκληρωτικά στη πρόοδο της καριέρας τους του κινηματογραφικού αστέρα φίλου τους, Βίνσεντ Τσέις. Στο σύγχρονο Χόλυγουντ όπου κυριαρχούν τα πισώπλατα μαχαιρώματα, οι καλιτεχνικοί πράκτορες αλλά και οι ολονύκτιες κραιπάλες με άφθονο σεξ και πανέμορφες γυναίκες, είναι καλό να κυκλοφορείς με τη παρέα σου… (επισημη περιγραφη του DVD "Κουστωδια")

Τωρα θα μου πειτε, ειναι σοβαρα πραγματα αυτα? Μια παρεα φιλων και η πορεια τους στο Χολυγουντ? So fuckin what?



Και ομως η σειρα ξεχωριζει.

Δεν ξερω αν προκειται για την πολυ λεπτη ισορροπια αναμεσα

στον φανταστικο κοσμο του Χολυγουντ (ατελειωτα παρτυ, ναρκωτικα, ομορφες γκομενες, πεινασμενο σεξ χωρις ορους, τεραστιες επαυλεις, πολυτελη αυτοκινητα, δραστηριοτητες πλουσιων) και

στην ωμη αληθεια της πραγματικοτητας - που χαρακτηριζει ολους τους ανθρωπους, θνητους και μη - (φιλια, προδοσια, αγαπη, υποστηριξη, πισομαχαιρωματα, συμφωνιες & οροι, αυτοθυσια),

ή για τους πολυ εξυπνους και λιτους διαλλογους που διακρινουν την σειρα και την καταπληκτικη σκηνοθεσια και την ολοκληρωμενη, μη-σκρουτζικη παραγωγη (πισω απο την οποια κρυβεται ο Mark Wahlberg)

ή τις πολυ καλες ερμηνειες των ηθοποιων της σειρας και ιδιως αυτου του οσκαρικου τυπου ονοματι Jeremy Piven στον ρολο του Ari, τον ατζεντη ο οποιος ειναι απιστευτα κυνικος και χυδαιος (στυλ HOUSE MD) αλλα ταυτοχρονα πανεξυπνος και πονηρος.

Ενα ακομα θετικο της σειρας, εκτος του οτι διαδραματιζεται σε real space στο Hollywood, ειναι οτι συμμετεχουν ως guest stars αμετρητοι ηθοποιοι & σκηνοθετες οπως πx Jessica Alba, Luke Wilson, Val Kilmer, Larry David, Scarlett Johansson, Jaime Pressly, Hugh Hefner, Chris Penn, James Cameron, U2, James Woods, Dennis Hopper, Peter Jackson, Sydney Pollack & παρα πολλοι ακομα.

Δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι στο IMDB του δινουν το εξωπραγματικο 9,2/10!! Δεν ειναι επισης καθολου τυχαιο οτι η σειρα εχει κερδισει 8 βραβεια (και την Χρυση Σφαιρα!) και ειναι υποψηφια για αλλα 38.

Την συνιστω ανεπιφυλακτα.

διαθεσιμη και στον ελληνικο τρακερ

Πανος Κατσιμιχας & Μανος Ξυδους - Μια Βραδια Στο Προβαδικο (2008)

Σε μια από κοινού κατάθεση μας καλούν στο δικό τους πάρτι. Βρίσκονται σε μια νέα αφετηρία, με την ίδια όρεξη, όπως όταν ξεκινούσαν.

Πάνος Κατσιμίχας: «Σκεφτόμουν, αν ένα πρωί, μέσω της ΑΕΠΙ, ας πούμε, απαγορεύαμε για ένα μήνα να παίζεται οτιδήποτε στο ραδιόφωνο, τι θα παίζανε αυτοί οι τύποι, πώς θα κάνανε εκπομπές, πώς θα πουλάγανε διαφημίσεις και θα πουλάγανε τρέλα και μούρη; Αλλά, αν το κάναμε όλοι. Όμως, αυτό το όλοι, είναι εξωπραγματικό. Δεν συνεννοείται κανείς με κανέναν. Και αυτό είναι μια μεγάλη πληγή του κλάδου μας: η απόλυτη ασυνεννοησία».

Μάνος Ξυδούς: «Κατηγορηθήκαμε ότι είμαστε από τους καταστροφείς του τραγουδιού, λόγω της εμπορικότητας. Σιγά ρε παιδιά, εμείς δεν είχαμε τη δύναμη να ψήσουμε την γκόμενά μας, είχαμε τη δύναμη να καταστρέψουμε τη μουσική του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Σαββόπουλου, του Σιδηρόπουλου, των Κατσιμίχα και τόσων άλλων; Απλά τραγούδια γράφαμε, με ειλικρίνεια και πάθος γι’ αυτό που κάναμε».
(difono.gr)

Και ετσι καταληγουμε στο ακτινοδισκιο...

Πιστευω οτι δεν χρειαζονται πολλα λογια για να εκφρασουν την σημαντικοτητα αυτου του album που μας χαριζει το Διφωνο αυτο τον μηνα..
Ο Μανος Ξυδους και ο Πανος Κατσιμιχας, με την συμμετοχη των Βωξ και του Τολη Φασοη, μας προσκαλουν στην ζωντανη προβα λιγο πριν τις κοινες τους εμφανισεις στο Μετρο (Αθηνα).

Τα κομματια ειναι ολα 1 & 1 και αυτο που κανει εντυπωση ειναι η εναλλαγη των ερμηνειων. Θα δουμε τον Κατσιμιχα σε τραγουδια των Πυξ Λαξ ("Μια ζωη στο ρισκο" - ενα τραγουδι των Πυξ Λαξ που πρωτοερμηνευσε η μεγαλη Σωτηρια Λεοναρδου) οπως θα δουμε τον Ξυδους σε τραγουδια των Κατσιμιχαιων ("Για ενα κομματι ψωμι") κτλ.
Πολυ καλη επισης η διασκευη των Βωξ στο "Προσωπικες Οπτασιες" αλλα και η ερμηνεια του Φασοη στο "Get That Beat", μεγαλη επιτυχια του συγκροτηματος στο παρελθον, Sharp Ties. Οι ερμηνειες ειναι καταπληκτικες, κατι που φυσικα χαρακτηριζει τους 2 καλλιτεχνες χρονια ολοκληρα.

Αξιζει πραγματικα να το ακουσετε και να εμπλουτισετε την συλλογη σας με αυτο, οχι επειδη θεωρειτε τους κυριους φαντασματα της δεκαετιας των 90ς, αλλα επειδη το γνωριζετε πως οι εν λογω κυριοι και αυτο που αντιπροσωπευουν, δεν εχουν ξοφλησει ακομα.

διαθεσιμο και στον ελληνικο τρακερ εδω και λιγες ημερες.

edit: α) Κυκλοφορησε προσφατα και το studio album των 2 κυριων αυτων, ονοματι "Μεχρι να παρεις παγωτο, σε βρισκει ο χειμωνας" ο οποιος ειναι εξισου δυνατος (ακουστικα αλλα και στιχουργικα) και αυτο που τον κανει να ξεχωριζει ειναι η συμμετοχη και του Χαρη!
β) Ο Πανος Κατσιμιχας, ο Μανος Ξυδους, οι Βωξ και ο Τολης Φασοης θα εμφανιζονται καθε Παρασκευη & Σαββατο στην σκηνη του "Μετρο" στην Αθηνα για το μηνα Φεβρουαριο.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

facts, Μάκης facts


Μακης.. Πλεον οταν ακουμε αυτο το ονομα, μας ερχεται στο μυαλο ενας ανθρωπος. Ο Μακης 30φυλλοπουλος, ο James Bond της δημοσιογραφιας. Ο τελευταιος καθαρος...

Φυσικα, αρκετοι απο εμας γνωριζουμε τις περιφημες ατακες που βγηκαν για τον Chuck Norris. Ακουστηκαν στο ραδιοφωνο (προσφατα οι Αντωνης Κανακης & Γιαννης Σερβετας αφιερωσαν αρκετη ωρα διαβαζοντας πολλες απο αυτες στην εκπομπη τους), τις ειδαμε σε διαφορες ιστοσελιδες, τις ακουσαμε σε παρεες.

Πλεον, ο Chuck Norris γερασε, και σαν ενα περηφανο αλογο δινει την θεση του στο α-λογο της δημοσιογραφιας, τον Μακη Τριανταφυλλοπουλο.

Οριστε λοιπον μερικες απο τις περιφημες ατακες που βρηκα online και που παραλιγο να γινουν ο λογος να χρειαστω καινουριο πληκτρολογιο (ο συνδεσμος στο site που τις φιλοξενει εμφανιζεται εαν κανετε click πανω στο τιτλο της παρουσας δημοσιευσης)..

Εν αρχή ήν ο Μάκης (τέλος!)
Ο Μάκης έχει σε DVD την Τσέκου να βιντεοσκοπεί το Ζαχόπουλο.
Ο Μάκης έχει την κασέτα με το Προπατορικό Αμάρτημα. Γι' αυτό ο Θεός αναγκάστηκε να μας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία με το Χριστό.
Ο Μάκης είναι ο μεγάλος αδερφός του Μεγάλου Αδερφού.
Ο Μάκης ξέρει ποιος είναι ο Άγνωστος Στρατιώτης.
Όταν ο Μάκης αγόρασε το σπίτι στην Εκάλη ξέπλυνε τις αμαρτίες των κατοίκων της
Ο Θεός δεν υπάρχει πια, πήδηξε από τον 4ο μετά από αποκαλυπτική εκπομπή του για το ρόλο του στα Σόδομα
Αποκάλυψη του Μάκη: η Ακρόπολη χτίστηκε με άδεια αναψυκτηρίου. Προφυλακίζεται ο Ικτίνος, ερευνάται ο ρόλος του Καλλικράτη στην υπόθεση.
Μην ψάχνετε στο Google. Ρωτήστε τον Μάκη!
O Μάκης ξέρει ποιός ρωτάει "ΠΑΣ Γιάννινα;"
Ο Ιούδας κρεμάστηκε όταν έμαθε ότι ο Μάκης έχει το DVD με την προδοσία
Ο Μάκης ήξερε για την 11η Σεπτεμβρίου από το 1992.
Ο Μάκης ΕΙΝΑΙ η κορυφή της διατροφικής αλυσίδας.
Ο Μάκης δεν κάνει εύκολα φιλίες γιατί του κοστίζουν σε άγραφα DVD
Ο Μάκης ξέρει το τελευταίο δεκαδικό του π.
Σε ένα ορθογώνιο τρίγωνο το τετράγωνο της υποτεινούσης είναι ίσο με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο κάθετων πλευρών του. Επειδή ο Μάκης δεν έχει πρόβλημα μ'αυτό
Ο Μάκης είναι ο πατέρας της δημοσιογραφίας γιατί της γάμησε τη μάνα.
Πως λέγεται η νέα μηχανή αναζήτησης που ετοιμάζει ο Μάκης για την Microsoft? Zoogle
Οταν ο Μάκης παντρεύτηκε την Κιμ, ο γάμος έπαψε να είναι μυστήριο...
Αν ο Σάρουμαν είχε τον Μάκη για βοηθό, θα είχε βρει τον Φρόντο σε μία ώρα.
O ΜΑΚΗΣ ξέρει όλα τα μυστήρια και το τέλος του LOST...
Ο Μάκης έχει σε DVD το Big Bang. Μαζί με τα extras.
O Μακης νεκροφίλησε τον Χαϊλάντερ
Makis knows Victoria's secret.
Το κουδούνι στο σπίτι του Μάκη γράφει REC.
Οταν ο Αρχιμηδης φωναξε ''ευρηκα'' πεταχτηκε ο Μακης και του ειπε ''αργησες''!!!
Οι προτάσεις του Μάκη δεν τελειώνουν με τελεία(.), τελειώνουν με .mpeg
Ο Μάκης ξέρει που βρίσκεται του διαόλου η μάνα.
Ο Σωκράτης ήπιε κώνιο γιατί θα τον έβγαζε ο Μάκης
Ο Μάκης ξέρει ποιος είναι ο Έλληνας Κροίσος με 9 γράμματα.
Ο Μάκης δεν αφήνει κανέναν καλεσμένο να μιλήσει γιατι ήδη ξέρει τι θέλουν να πουν.
Οταν η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, ο Μάκης είναι ο DJ.....
Ο Μάκης έχει σε DVD τις βρωμιές του Chuck Norris.
Κουιζ: στην οχθη ενος ποταμου, ειναι ο Μακης , μια καμερα, και ενας πολιτικος. Υπαρχει μια βαρκα που χωραει δυο τη φορα. Πως θα περασουν απεναντι, χωρις ο πολιτικος να μεινει μονος με τον Μακη, και ο Μακης μονος με την καμερα?
Ο Μάκης δέν έκανε πρόταση γάμου στην Κιμ. Της έδειξε το DVD του γάμου τους.
Πριν κοιμηθεί ο Μπαμπούλας ανοίγει την ντουλάπα για να δει μήπως κρύβεται ο Μάκης
Ο Μάκης μπαίνει στο Matrix με το username Administrator
Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί...ο Μάκης όχι!
Όταν βλέπεις τον Μάκη στην TV σε βλέπει και αυτός
Ο Μάκης απεδείξε με ταυτοποίηση DNA οτι τα παιδια του Ζεβεδαίου είναι τελικά του Πασχάλη!!
Ο Μάκης ξέρει που πάει ο Καραμήτρος
Ο Τρωϊκός πόλεμος ξέσπασε όταν ο Μάκης έστειλε dvd του Πάρη με την Ελένη στο Μενέλαο
ο Μάκης ξέρει ότι ο διπλάνος του σε αεροπλάνο της aegean πετάει με 39 ευρώ
Ο Μάκης πήδηξε τη Μόνα Λίζα. Από τότε χαμογελάει σαν ηλίθια.
Όταν οι άλλοι ανακάλυπταν τη γραφή, ο Μάκης ανακάλυπτε την καταγραφή...
Μόνο ο Μάκης ξέρει ποιος είναι ο Unknown Artist σε οποιαδήποτε play list.
H Kιμ έχει μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι έχει οργασμό. Ο Μάκης το ξέρει.
-Ο Μάκης μου γαμάει τη μάνα... -I 'll get the whiskey... -I 'll get the ice...
Ο Μάκης ξέρει ... γιατί κλάνει το γατί !

"..."


edit: Η φωτο ειναι η πρωτη που ανακυπτει στο google images αν ψαξεις την λεξη "makis".


Charlie Wilson's War (2007)

Υποψηφια για 5 Χρυσες Σφαιρες αλλα και για βραβεια Οσκαρ.

Περιληψη: Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία του playboy γερουσιαστή, Τσάρλι Ουίλσον, ενός αποστάτη πράκτορα της CIA και μιας πανέμορφης κοσμικής κυρίας από το Χιούστον που ένωσαν τις δυνάμεις τους και διηύθυναν την πιο επιτυχημένη μυστική επιχείρηση της δεκαετίας του '80. Η δράση τους οδήγησε, τροφοδοτώντας τους αντάρτες του Αφγανιστάν με όπλα, στην πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο δημιούργησαν αναπάντεχες συμμαχίες μεταξύ Πακιστανών, Ισραηλινών, Αιγυπτίων και νομοθετών. Η επιτυχία τους υπήρξε τεράστια! Έτσι, στο ερώτημα, πώς μια ομάδα κατόρθωσε να πλήξει σε τέτοιο βαθμό τον, φαινομενικά τελικά ανίκητο, Στρατό των Υπερδυνάμεων, ο Πρόεδρος του Πακιστάν απάντησε αυθόρμητα "Ο Τσάρλι τα κατάφερε!". (απο το site του villagecinemas.gr)

Ισως η πιο ενδιαφερουσα ταινια που εχω δει φετος. Ειναι βεβαια ενδιαφερουσα καθως το αντικειμενο της ταινιας το εχω σπουδασει αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα ενδιαφερει και αλλους φιλους που δεν εχουν σχεση με την πολιτικη επιστημη και τις διεθνεις σχεσεις.
Η πλοκη ακρως καλοσχεδιασμενη. Υπεροχοι και λιτοι διαλλογοι. Δυνατοι χαρακτηρες. Πιστη μεταφορα των συνθηκων του Ψυχρου Πολεμου. Παρα πολυ καλος ο Tom Hanks σαν τον Γερουσιαστη Charlie Wilson. Δυνατη αλλα λιγη σε διαρκεια η Julia Roberts ως Joanne Herring. Οσκαρικος οπως παντα, ο φοβερος Philip Seymour Hoffman ως ΕλληνοΑμερικανος πρακτορας της CIA Gust Stavrakatos (η καπως ετσι!).
Το μονο ελατωμα για μενα ειναι λογω της περιοδου του Ψυχρου Πολεμου (και μαλιστα της τελευταιας αφου ειχε επελθει η πυρηνικη στρατηγικη της αποτροπης 1980-89) θα επρεπε να δωθει μεγαλυτερο βαρος στους Ρωσους αλλα και στους Αγγλους. Ισως τοτε βεβαια, η ταινια να ξεφευγε απο το καθιερωμενο 2ωρο και να κουραζε. Τεσπα!

Το IMDB του εχει βαλει 7.6 αλλα εγω πιστευω οτι 8.5/10 ειναι ακρως δικαιο. Μια ταινια που δεν πρεπει να χασετε αν σας ενδιαφερει το ειδος και αν θελετε να ξεφυγετε απο τις ερωτικοτριγωνικες απογοητευσεις και το επερχομενο τελος του κοσμου.

Beowulf (2007)


Μια ταινια του κυρ Robert Zemeckis που αντιθετα με τις "προσδοκιες" μου, δεν με αφησε αδιαφορο. Ναι μεν το animation μπηκε στη μεση αλλα ομολογω οτι το τελικο αποτελεσμα ηταν ικανοποιητικο για την μεταφορα αυτου του λογοτεχνικου αριστουργηματος στην μεγαλη οθονη.
Οι διαλλογοι ηταν λιτοι και πολυ κοντα στην εποχη του διηγηματος (ελειπαν οι ακυρες "μοντερνες" ατακες που παρατηρουμε σε αναλογες ταινιες) ενω οι χαρακτηρες πολυ καλοι αλλα μακραν του οσκαρικου. Εξαλλου δεν προκειται για μια οσκαρικη ταινια.

Ξεχωρισαν στον πρωτο μισο της ταινιας ο Anthony Hopkins, σαν Hrothgar, τοσο στην ερμηνεια (αυτα τα animations προερχονται απο καπου!) οσο και στην πραγματικα ανατριχιαστικη και θεατρικη φωνη του. Ο Ray Winstone σαν Beowulf δεν ηταν καθολου κακος ενω η για παντα ομορφη Angelina Jolie μαγεψε στα λιγα λεπτα εμφανισεως της (ηταν αρκετα για τους φαν). Ικανοποιητικη και η Robin Wright Penn σαν Wealthow.
Να σταθω λιγο σε εναν χαρακτηρα που περναει απαρατηρητος απο την πλειοψηφια, στον Unferth που τον υποστηριξε ο John Malkovich. Μου θυμισε εποχες Ripley σε συνδιασμο ισως με μια μεσαιωνικη ερμηνεια. Πραγματικα πολυ καλος.

Για καποιον που δεν γνωριζει τον λογοτεχνημα του Beowulf, η ταινια ισως του φανει αστεια και για μικρα παιδια. Ομως, εγινε πολυ καλη δουλεια με σεβασμο προς τις καταβολες του και πιστευω οτι το τελικο αποτελεσμα δικαιωνει τους παραγωγους.

Θα προσθεσω μισο βαθμο ακομα απο το IMDB και πιστευω οτι ενα 7,5/10 ειναι δικαιο.

Μια ταινια που θα εβλεπα και στο σινεμα.. γιατι οχι

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Metallica - Bridge School Benefit

ΟΚ! Αυτοι οι τυποι οι περιεργοι ονοματι MetallicA, αποφασιζουν να διασκευασουν καποια απο τα αγαπημενα τραγουδια αλλων συγκροτηματων αλλα... και τον ιδιο τους τον εαυτο! Περισσοτερα λογια δεν χρειαζεται πραγματικα. Ειναι η πιο ενδιαφερουσα συναυλια που εχω ακουσει φετος (μετα το RockWave 07) και το συστηνω ανεπιφυλακτα στους Μεταλλιακους αλλα και σε οσους εχουν την περιεργεια να ακουσουν κατι διαφορετικο απο μια τεραστια μπαντα που εχει σημαδεψει το metal & rock κινημα του αιωνα μας.


Playlist B'
1. I Just Want To Celebrate (Rare Earth)

2. Please Don't Judas Me (Nazareth)
3. Veteran Of Psychic Wars (Blue Oyster Cult)
4. Brothers In Arms (Dire Straits)
5. Disposable Heroes
6. All Within My Hands
7. The Unforgiven
8. Nothing Else Matters

Playlist A'
I Just Want To Celebrate (Rare Earth)

Please Don't Judas Me (Nazareth)
Only Happy When It Rains (Garbage)
Brothers In Arms (Dire Straits)
Disposable Heroes
All Within My Hands
Turn the Page (Bob Seger)
Nothing Else Matters

Mια μικρη γευση στο Brothers in Arms των Dire Straits:


Επισημα διαθεσιμο στο livemetallica.com
Διαθεσιμο και στον ελληνικο τρακερ εδω και λιγες ημερες.

Για τους πιστους και απιστους

Steven Spielberg presents "Taken" (2002)



Plot

Taken spans five decades and four generations, centering on three families: the Keys, Crawfords, and Clarkes. World War II veteran Russell Keys is plagued by nightmares of his abduction by aliens during the war; the Roswell incident transforms Owen Crawford from ambitious Air Force captain to evil shadow government conspirator; the unhappily married Sally Clarke is impregnated by an alien visitor. As the decades go by, the heirs of each are affected by the machinations of the aliens, culminating with the birth of Allie Keys, who is the final product of the aliens' experimentation and holds the key to their future.



Το παρον αφορα την καταπληκτικη σειρα του Steven Spielberg, "TAKEN", για την οποια εμαθα τυχαια και προσφατως εβαλε και το Star Channel στο πολυ νυχτερινο του προγραμμα (μετα τις 04.00). Ξεκιναει με το Roswell το 1947 και καταληγει στην σημερον ημερα. Αφορα την ιστορια ανθρωπων - εξωγηινων με μια πολυ ρεαλιστικη προσεγγιση και καταπληκτικα ειδικα εφε χωρις ομως να φτανει τις γνωστες "αμερικανιες" που εχουμε συναντησει σε παρομοιες ταινιες/σειρες. Στο ρολο της αφηγητριας και ρολου-κλειδιου στην σειρα, η απιστευτη Dakota Fanning ως Allison Clarke.
Η σειρα εχει προταθει και βραβευτει αρκετες φορες (Saturn Award - Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA & Emmy Award & Golden Globe Award & Golden Reel Award - Motion Picture Sound Editors, USA & Young Artist Award για την Dakota Fanning κτλ κτλ κτλ).
Αξιζει για τους φανατικους SCI-FI αλλα και για οσους θελουν να δουν κατι το διαφορετικο με την πραγματικα υπεροχη Dakota Fanning υπο το βλεμμα του πολυ Steven Spielberg. Μια υπερπαραγωγη που μου κανει εντυπωση πως δεν της δοθηκε η πρεπουσα σημασια.

Βαθμολογια 7,7 / 10 & περισσοτερες πληροφοριες στο IMDB



διαθεσιμο στον ελληνικο τρακερ εδω και λιγες ημερες...

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2008)


Ο Robert Ford εχει σαν ειδωλο τον Jesse James και την συμμορια James με τις θρυλικες τους ληστειες και κατορθωματα. Προσπαθει πολυ σκληρα να ενταχθει στην συμμορια αλλα στην πορεια ερχεται αντιμετωπος με τον Jesse James του οποιου ο χαρακτηρας ειναι ιδιοτροπος και κυκλοθυμικος.

Μια θρυλικη μορφη των ιστοριων που εχει να αναδειξει η Αμερικη ερχεται στην μεγαλη οθονη ενσαρκωμενη απο τον σοβαρο και γεματο Brad Pitt. Δεν ξερω αν φταιει το ετερο του ημισυ (η κουκλα Angelina Jolie), αλλα ο Brad Pitt δειχνει στοιχεια οσκαρικου ηθοποιου.
Απο την αλλη, αυτος που πραγματικα ξεχωριζει ειναι ο Casey Affleck στον ρολο του Robert (Bob) Ford. Καταφερνει να συνδιασει την παιδικη αθωοτητα, που αλλοτε χαρακτηριζε το sex symbol Brad Pitt, με την ωριμοτητα που απαιτουσε ο ρολος σε μια τοσο καλη ταινια.
Παρα πολυ καλος και ο Sam Rockwell στον ρολο του Charley Ford.

Την μουσικη επενδυση της ταινιας -που ειναι αρκετα αξιολογη- την εχει επιμεληθει ο κυριος Nick Cave μαζι με τον Warren Ellis, με τον πρωτο να εμφανιζεται για λιγο προς το τελος της ταινιας σε εναν ρολο - απλα μοναδικο αλλα ταυτοχρονα και τοσο χαρακτηριστικο!

Η ταινια στο συνολο της ειναι καλογυρισμενη και εχει αρκετες πρωτοτυπες σκηνες και τροπους ληψης. Καλως η κακως, ειναι μεγαλη σε διαρκεια (περιπου 160 λεπτα) και σε ορισμενες στιγμες ισως κουρασει καποιον που θα περιμενε πολυ δραση αναλογη παρομοιων Western ταινιων.. Ομως αυτη η ταινια ανηκει στην κατηγορια Δραμα πιο πολυ παρα στην κατηγορια Western / Adventure κτλ. Στο συνολο της ομως ειναι αρκετα δεμενη με καποιες αργες αλλα ωστοσο καλογυρισμενες σκηνες.
Πρεπει να σταθω στην αριστη φωτογραφια αλλα και στα πολυ καλα οπτικα & ηχητικα εφφε. Η παραγωγη σαν συνολο ειναι παρα πολυ καλη και δεν ηταν εκπληξη οταν ειδα οτι πισω της κρυβεται ο sir Ridley Scott.

Η ταινια ειναι προτεινομενη για 2 Οσκαρ (Cinematography & Actor in a Supporting Role για τον Casey Affleck) και για Χρυση Σφαιρα ενω εχει ηδη κερδισει αλλα 9 βραβεια.

Το IMDB της δινει ενα 8/10. Οχι μονο θα συμφωνησω αλλα πιστευω οτι ενα 8.5-9/10 ειναι ακομα καλυτερο.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Death Sentence (2008)

Ο Ταξιτζης του μεγαλου ΝτεΝιρο σε μια μοντερνα εκδοχη?

Αυτο ειναι το ερωτημα που απασχολει οσους ειδαν την ταινια Death Sentence με τον Kevin Bacon στον κεντρικο ρολο.

Η πλοκη χιλιοειδωμενη.. Μια συμμορια σκοτωνει την οικογενεια του ηρωα και αυτος παιρνει εκδικηση.. Τοσο απλα.
Δεν μου κερδισε το ενδιαφερον η πλοκη. Ουτε και οι διαλλογοι. Απο την αλλη, οι φιλοτιμες προσπαθειες του Kevin Bacon να σοβαρεψει και τον ρολο του αλλα και ολοκληρη την ταινια κερδισαν την συμπαθεια μου.
Παρα τα πολλα κενα της υποθεσης, ηταν μια συμπαθητικη ταινια. Σιγουρα ομως οχι για σινεμα.
Να σημειωσω και τον μικρο αλλα παντα ευχαριστο ρολο του πολυ καλου John Goodman στην ταινια.

Συμφωνα με το IMDB η ταινια εχει ενα 6.9/10. Μαλλον θα συμφωνησω.

Amy Winehouse - Live @ London (2008)

Γενικα ειμαι καχυποπτος οταν κατι ακουγεται πολυ και αποκτα διαστασεις trend. Το κρατησα απο την εποχη των System of a Down που ολοι πολυδιαφημιζαν.

Ομως, οπως και τοτε, ετσι και τωρα οι φοβοι μου διαψευστηκαν. Η ανορεξικη, ναρκομανης, αλκοολικη (και οτι αλλο ειναι) Αmy Winehouse μπορει και τραγουδαει μια χαρα.
Η φωνη της ειναι ιδιοτυπη, και ειμαι σιγουρος πως αν κατι αναλογο υπηρχε στην Ελλαδα θα το χλευαζαμε, και χρειαζεται λιγος καιρος για να την συνηθισεις. Δεν ειναι τοσο η soul καταγωγη της οσο τα παθη και τα λαθη της ζωης της (βλεπε επισκεψη σε rehab και εξοδος την ιδια μερα..) τα οποια μπορει και βγαζει με την φωνη της.
Προσωπικα την προτεινω σαν ενα διαφορετικο αλλα αρκετα αξιολογο ακουσμα.
Προσφατα κυκλοφορησε και το live απο το Λονδινο, οπου φαινεται η καθαροτητα του βαθους της φωνης της.

Φιλιππος Πλιατσικας @ Σταυρος του Νοτου (2007)

Πηγα το Σαββατο και ηταν η πρωτη φορα που βλεπω εναν εκ των ιδρυτων των Πυξ Λαξ, σε σολο εμφανιση. Επισης ηταν η πρωτη φορα που εσκασα και 140 ευρω το μπουκαλι για αυτους.

Αισθηματα αναμεικτα καθως τον Πλιατσικα δεν τον εχω σε μεγαλη υποληψη ως τραγουδιστη (του ταιριαζουν πιο πολυ τα "αφηγηματικα" τραγουδια). Το μαγαζι πολυ ωραιο και προσεγμενο και το προσωπικο παραδοξως παρα πολυ ευγενικο.
Τα φωτα σβηνουν, και εμφανιζεται ο Φιλιππος με το συγκροτημα του (μπασιστας ο μεγιστος Αλεκος Αραπης) το οποιο περιελαμβανε και ενα ηλεκτρικο τσελο (και μια ομορφη δεσποινιδα να το κουμανταρει).
Η φωνη του Πλιατσικα εχει το καλο οτι ειναι στρωτη και αλανθαστη οποτε δεν παραξενευτηκα οταν τραγουδησε τραγουδια απο Pink Floyd, Dire Straits, Παυλο Σιδηροπουλο κτλ κτλ
Στο πλευρο του Πλιατσικα, 2 πανεμορφες δεσποινιδες (και φωναρες) και φυσικα ο Μανωλης.. Ποιος Μανωλης? Ο MC YINKA (η οπως αλλιως λεγεται ο ευχαριστος και καλιφωνος εγχρωμος τραγουδιστης που συμμετεχει και στον νεο δισκο του).
Φυσικα το μενου ηταν 70% τραγουδια των Πυξ Λαξ και 30% του Πλιατσικα αλλα μονο κουραστικο δεν ηταν καθως σχεδον ολα τα τραγουδια ειχαν διασκευαστει ειδικα τις εμφανισεις στον Σταυρο του Νοτου.

Εγω προσωπικα το ευχαριστηθηκα αρκετα οπως και η αδελφη μου με τις φιλες της. Το συνιστω αν εχετε κουραστει τα οφθαλμολουτρα στις Βανδιδες και στις Ζινες και θελετε κατι πιο... δυσκολοχωνευτο

Δάντης @ MAD SECRET CONCERTS

Επεσε στα χερια μου (εντελως "τυχαια") υστερα απο την απαραιτητη αναβαθμιση του υπολογιστη, ενα καινουριο 2πλο CD του Χρηστου Δαντη με live εκτελεσεις πολλων γνωστων rock τραγουδιων τα οποια διαλλεξε για την εμφανιση του στο MAD SECRET CONCERTS.

Ειναι πραγματικα αψογη η επιλογη τραγουδιων και ισως να εκπλησσει καποιους, ομως το ροκ ειναι κατι που ταιριαζει "γαντι" στον Δαντη. Ετσι ξεκινησε εξαλλου, πριν ακολουθησει την οδο των "εφημερων επιτυχιων".

Δεν γνωριζω κατα ποσο τα MSC κυκλοφορουν σε δισκοπωλεια αλλα επειδη το ιντερνετ ειναι μεγαλο και δωρεαν, αξιζει την προσοχη σας τοσο για την φωνη του εν λογω καλλιτεχνη (και την αλανθαστη προφορα του εις την βαρβαρικην) οσο και για την ενορχηστρωση που εχει αρκετη φαντασια και χρωμα και εξορκιζει στα ισα τους Lenny Kravitz, GreenDay, Red Hot Chili Peppers (ενα απο τα συγκροτηματα που ειχα την τυχη να συνεργαστω) κ.α. αλλα και φυσικα το νεο του τραγουδι "I'm Bleeding" το οποιο δεν ειναι αλλο απο το Ματωνω της Πεγκυ Ζηνα αλλα στα αγγλικα.

Wolf Creek (2005)

Ειδα σημερα ενα θριλερ για το οποιο μιλουσαν ολοι με τα καλυτερα λογια.. Πηρε και καποια βραβεια σε φεστιβαλ κινηματογραφου και γενικα θεοποιηθηκε αναμεσα στους φανατικους των τρομακτικων ταινιων.
Η υποθεση θελει 2 κοπελες και ενα παλικαρι να ταξιδευουν στο αχανες εσωτερικο της Αυστραλιας με φοντο την ερημο, με προορισμο το περιφημο Wolf Creek. Εκει βρισκεται ενας απο τους μεγαλυτερους κρατηρες που δημιουργηθηκαν ποτε στην γη (αυτο ειναι αληθεια).
Η ταινια ξεκινα με αναφορες σε εξωγηινους και αστικους μυθους και πανω που λες "αλλη μια αμερικανια" (ασχετα αν η παραγωγη ειναι αυστραλιανη), ολα αλλαζουν οταν ενας οδηγος ερχεται προς βοηθεια των παιδιων που το αμαξι τους χαλασε..
Η συνεχεια επι της οθονης για οσους θελησουν να την δουν.
Δεν εχει τα τρελα εφε (ο ηχος ειναι DD 2.0), ουτε την απιστευτη φωτογραφια. Ομως εχει πολυ γρηγορη σκηνοθεσια (μετα την απαιτουμενη εισαγωγη στην ιστορια), με δυνατες σκηνες και εντονους διαλογους. Οι δε κοπελες, με εξεπληξαν ως ηθοποιοι οπως και το υπολοιπο καστ.
Πιστευω οτι ενα 6.5/10 ειναι υπεραρκετο.
Συνισταται με μπυρες, πιτσα και καποια παρεα.

Transformers (2007)

Η υποθεση λιγο πολυ γνωστη για οσους εβλεπαν την σειρα παλαιοτερα.
Ο γυαλισμενος Οπτιμους εναντιον του παγωμενου σαπιοδοντου Μεγκατρον με τροπαιο τον περιφημο Κυβο. Παρεα τους και αλλα τρανσφορμερς (αυτοκινητα τα πιο πολλα - εχει ομως και ελικοπτερα, αεροπλανα, τανκς και ενα δολοφονικο Νοκια).
Βεβαια τωρα δεν ειναι καρτοον αλλα κανονικη ταινια, και εκει ειναι που υπαρχει το ενδιαφερον, οσο παιδικο και αν ειναι το σεναριο.
Τα μοναδικα οπτικα εφε αλλα και τα εφε ηχου (λογοι που σε καλουν να δεις την ταινια στο σινεμα και οχι σπιτι) ξεχωριζουν και δενουν αρμονικα τους 2 κοσμους (τον ανθρωπινο και αυτο των κομικ). Τα τρανσφορμερς ειναι καλοσχεδιασμενα αν και αρκετα πολυπλοκα. Οι χαρακτηρες σιγουρα δεν ειναι οσκαρικοι αλλα η κοπελια (πρωταγωνιστρια) ραγιζει καρδιες. Το ιδιο και το Καμαρο (παλαια και νεα μορφη).
Η ολη ταινια επισης χαρακτηριζεται απο αφθονο και πετυχημενο χιουμορ το οποιο αν και δεν σε κανει να γελας ολες τις φορες, σιγουρα προκαλει χαμογελα και καλη διαθεση.
Οι φωνες των ρομποτ ξενιζουν λιγο αλλα δεν θα μπορουσα να τις φανταστω διαφορετικα (αν ηταν πιο αργες δεν θα κολλουσαν στην πολυ γρηγορη δραση που εχει η ταινια).

Βλεπεται χαλαρα αλλα ισως οι 2.5 ωρες κουρασουν καποιους. Για μενα θα επρεπε να ηταν λιγο μικροτερη σε διαρκεια.
Η σκηνοθεσια πολυ γρηγορη στις σκηνες μαχης (ισως θα επρεπε να ηταν πιο αργη σε καποιες στιγμες) αλλα ευχαριστη και πλουσια.

Δεν ειναι η τελεια ταινια αλλα δεν ειναι και αναξια προσοχης.
Για να θυμηθουμε τα νιατα μας και οχι μονο, την προτεινω (εφοσον ουρησετε πριν μπειτε στην αιθουσα - ειπαμε, 2.5 ωρες ειναι αυτες). Ενα 7/10 πιστευω οτι ειναι δικαιο.

The Golden Compass (2007)

Πως γινεται τοσοι καλοι ηθοποιοι να αναμιγνυονται σε μια τοσο "χυμα" ταινια.. Sir Ian McKellen, Sir Christopher Lee, Nicole Kidman, Daniel Kraig κτλ..
Ο σκηνοθετης ειχε τοσο πολυ το αγχος να ανταποκριθει στον χαρακτηρισμο της ταινιας ως το νεο επος-αντικαταστατης του "Αρχοντα των Δακτυλιδιων" που το τελικο αποτελεσμα ηταν γεματο απο περιττες πληροφοριες, προσπαθεια πολυπλοκοτητας-σοβαροτητας της ταινιας και παρα πολλες ελλειψεις.
Η ταινια με κουρασε, δεν μου κινησε το ενδιαφερον σε κανενα σημειο, μου αφησε μια γλυκαναλατη γευση οσον αφορα τα ειδικα εφε, και δεν με κερδισε οσον αφορα την μελλοντικη συνεχεια της. Πολλα στοιχεια τα δανειστηκε απο αλλες ταινιες σε βαθμο τοσο ωστε να απορεις για ποιον λογο.
Ευτυχως που δεν την ειδα στο σινεμα.

Οχι περισσοτερο απο 6/10.

National Treasure: Book of Secrets (2007)

Το ειδα και δυστυχως το ειδα στο σινεμα.. Λοιπον, στο πρωτο μισο ο κυριος Nicolas Cage δινει μια εκπληκτικη ερμηνεια. Φοβερες γκριματσες και καλοι διαλλογοι. Η υποθεση κυλα ομαλα και δεν κουραζει.
Στο δευτερο μισο αλλαζουν ολα. Υπαρχουν εντελως ασχετες σκηνες (σε κανει να αναρωτιεσαι αν ο σκηνοθετης καπνιζε τσιγαρο εκεινη την ωρα και δεν ασχοληθηκε με το μονταζ καθολου) και δυστυχως η ερμηνεια του Cage πεφτει κατακορυφα. Κλισε διαλλογοι, παγωμενες ερμηνειες που θυμιζαν κατα πολυ την 1η ταινια. Η δραση κυλα αργα και το τελος ειναι εντελως αντιγραφη του πρωτου και φυσικα αναμενομενο.

Γενικα η ιστορια εχει καποια κενα που απλα καλυπτονται για να δικαιολογησουν την δραση και το ρολο υπαρξης της.

Αλλη μια ταινια για το σπιτι και οχι για το σινεμα κατα την γνωμη μου.

Στα συν, μονο αυτο: Helen Mirren. Απλα απιστευτη και απλα μοναδικη εστω και σε ενα "μινι ρολο" στην ταινια. Καλος και ο μπαμπας Jolie καθως επισης και ο ηθοποιος που παιζει τον "βοηθο" (αυτος που εβγαλε το βιβλιο που κανεις δεν διαβασε τελικα). Η ξανθια πρωην, μαλλον απαρατηρητη.

Καπου στο 6-6,5/10 το τοποθετω.

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More